Jump to content

Perjoto

Members
  • Posts

    387
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Perjoto

  1. 45 minutes ago, Olsenm said:

    Mulig jeg tar feil, men mener nå at politiet i norge ikke har lov til å drive med "entrapment" og at det ikke ville kunne blitt brukt som bevis uansett? Eller gjelder det kanskje bare før den eventuelle kriminelle handlingen har blitt utført.

    Ikke alltid helt firkanta og tydelig hva som er lov eller ikke av politimetoder, og det har jo sine fordeler og ulemper. Selv om det ikke ville holdt i en straffesak er våpeninnehav en forvaltningssak, så som våpeneier ville jeg vært litt ekstra forsiktig

  2. On 4/30/2024 at 1:40 PM, AGR416 said:

    Hva er mest sannsynlig? At dette er rapporten fra tollvesenet? Eller at politiet driver med "entrapment"?

    Det er ikke så viktig hvorfor, for publikum/brukeren/hvaennduvilkalledet opplever det jo som uredelig uansett

    22 hours ago, 8x57IRS said:

    Noen som tror at Tollvesenet vil skjerpe seg etter episoder som dette?

    Tvilsomt. Kanskje de tenker at det er brukeren som tar feil 😜

    49 minutes ago, JacArcher said:

    Grunnen er at det var slik de opprinnelig ble ført inn som beslag, hvilket ikke uten videre kan endres etterpå. Når de da utkvitteres vises alle beskrivende detaljer fra innkvitteringen, som de nå i etterkant har funnet ut ikke stemmer (hvilket er grunnen til at knivene gis ut). 

    Gir mening, men for vanlige folk som ikke er vant med å hente ting etter beslag så fremstår ikke dokumentet på den måten. 
     

    Politiet kunne kanskje fått litt tips fra NAV om hvordan forbedre brukeropplevelse. Eller, vent.. 😝

  3. 9 minutes ago, Chrono said:

    Da jeg kom ned for å signere på at jeg hadde mottatt knivene, så jeg at beskrivelsene på knivene lød: Springkniv (4x), 1stk ulovlig kniv, 1 "spring-assisted" kniv. Jeg noterte; flipperkniv, ikke ulovlig kniv, ikke spring-assisted kniv", og signerte.

    Haha, fy faen for noen sleipinger! Ville ha deg til å tilstå ved å signere at du hadde kjøpt noe ulovlig? Godt du korrigerte..

    • Haha 1
  4. Jeg synes det er flott at ting blir brukt, og at minnet på den måten kan leve videre 🙂 Eierskapet til våpenet er jo fremdeles gått i arv og tas sånn sett vare på, og det kan være ønskelig å låne ut til slektninger og venner, eller få prøvd våpenet en gang i blant under veiledning av godkjent instruktør

  5. Rart om et våpen skal ha generelt bruksforbud bare fordi eieren ikke har nødvendig opplæring.
     

    Hvordan skal da en eventuell kjøper prøveskyte våpenet, eller kvalifisert slektning låne våpenet til jakt?

     

    Da virker det naturlig at bruksforbudet bare gjelder eieren som ikke er skikket til å bruke, men likevel skikket til å inneha våpenet. Kan eieren likevel bruke våpenet under veiledning av kyndig instruktør?

    • Thanks 1
  6. 1 hour ago, Kennethj said:

    Ber nå folk om hjelp i dag?

    Ikke i stor nok grad, men kanskje det burde vært fokusert mer på det?

     

    1 hour ago, Kennethj said:

    Masseovervåkning er det vel ingen her som har tatt til orde for etter hva jeg har fått med meg.

    Automatisk kobling av helseopplysninger og våpenregister vil nå jeg si er masseovervåkning. Konsekvensen er som sagt at våpeneiere ikke vil oppsøke helsevesenet, og jeg tror det vil ha motsatt effekt hvis man vil få ned selvmord


    Strafferegister er noe annet, men det har vel politiet allerede?

  7. Krigsgenerasjonen hadde det for seg at alt skal ties i hjel. Kan virke som vi er på vei tilbake dit.

     

    Ingen våpeneiere vil gidde å ta sjansen til å be om hjelp hvis en mulig konsekvens er at alle våpna inndras "midlertidig" for din "egen og andres sikkerhet"

     

    Sleng på en politibil som henter våpenskapet, gjerne med litt blålys og en irritert våpeneier, med naboer som glor

     

    Alt for en fillesak, at man i et svakt øyeblikk har sagt til et helsepersonell "jeg har det litt tungt akkurat nå"

     

    Om man synes det er greit med massovervåkning av våpeneiere bør man spørre seg om det i det hele tatt er greit med sivilt våpeninnehav

  8. Skulle heller kalt klærne Antinit. Tidenes markedsføringstriks. Da hadde flere kammermedlemmer stupt over en bukse til 60 000, selv om det er en helt vanlig bukse 😹

    • Thanks 1
    • Haha 3
  9. Synes vi kan spare oss for sure oppgulp (ikke myntet på de etablerte brukerne i denne tråden). Flere nye brukere på kort tid her som åpenbart prøver å pushe et ekstremt produkt som har løst alle personlige problemer til et par personer, som til og med har tatt seg tid til å skrive om det på forum! Dårlige salgstriks og retorikk. Hvis de "krasse" tilbakemeldingene som har kommet sålangt ikke er nok sirkelrunking for disse nye brukerne er det kanskje lurt å gå tilbake til markedsføring på tiktok, x og instagram?

    • Like 1
  10. Beklager, jeg var litt vel våken og ble tredjegrads krenket på vegne av ts. Synes du antydet at ts forventet spesialbehandling, men kunne ikke lese at vedkommende hadde skrevet noe i den retning. Derfor syntes jeg det var litt voldsomt å skrive DIN søknad bla.
     

    Hvorfor det tar et halvt år er egentlig for spesielt interesserte, det er politiet som må få fikset problemet asap

  11. Min første reaksjon er at det virker litt unødvendig, hvorfor skal alle minstenkeliggjøres? Da synes det er bedre med ingenting, og at heller grove bekymringstilfeller kan rapporteres til politiet uansett. Er det noe vi ikke trenger er det skjønnsvurdering av alle og enhver sin psyke

×
×
  • Create New...