Jump to content

Ølvomma39

Members
  • Posts

    151
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ølvomma39

  1. § 2-1.Til jakt på elg, hjort og rådyr er det ikke tillatt å bruke halvautomatisk rifle med mer enn tre skudd i magasinet og ett skudd i kammeret.

    Til jakt på villrein, villsvin og gaupe er det ikke tillatt å bruke halvautomatisk rifle med mer enn to skudd i magasinet og ett skudd i kammeret.

     

    Til jakt på elg, hjort, villsvin og villrein er det ikke tillatt å bruke Krag Jørgensen rifle eller våpen som er bygd opp på Krag Jørgensen låskasse.

     

     

     

    Hva er grunnen til at denne ikke kan brukes på storviltjakt?

    • Dont like 2
  2. Så oppsummert?

    • kjøp ørepropper og del ut til de andre skytterene på skytebanen for å bruke i tillegg til hørselvern

    • ha med kost for å koste vekk småstein/singel/sand og støv

    • ingen skyting uten samtykke med side mannen/dama og jaktlag

    • utdele vernebriller/ visir til sidemannen/dama

  3. jjrckd skrev (På 3.6.2022 den 11.41):

    Er på utkikk etter en stikkekniv til rådyr og hjort. Er det noen som har noen gode anbefalinger som er tilgjengelige for kjøp eller evnt vet om en god smed som kan ta på seg å lage et egnet blad?

    Jeg har brukt denne til både stikking og  slakting, god knivScreenshot_20220814-171245_Chrome.jpg.2d7594ff912eba328db4e5165824e850.jpg

    • Like 1
  4. VDH skrev (8 timer siden):

    Jeg kommer til å fremstå som ufin, men fortell meg: Har du vært på særlig med skytebaner og skutt noe? Evt bare sett andre skyte?

     

    Hvis du er bekymret kan du knive om plassen som er lengst til høyre sånn at hylsene kastes i veggen hvis du skal slenge de ut. Hvis du skal ha 45-70 kan jeg love deg at du vil tviholde på de og at de ikke ender opp i bøtta til de tre hakk unna.

    Ellers har en del baner også skillevegg. Som nevnt tidligere er dette bare et "problem" med selvladere, noe de absolutt fleste ikke bruker.

    Vert en del på skytebane, men denne skytebana nermest meg er jekla liten, har flere ganger hatt hylser som flyr fremfor trynet til sidemannen og det samme har hendt meg, kan jo være fortyrrende for enkelte

  5. Sølvrev skrev (Akkurat nå):

    Helt siden jeg begynte å vanke på Kammeret (og der er mange år før jeg ble medlem!) har jeg aldri før sett noen som vil så mye forskjellig på en gang.

    Livet er kort ;-)

  6. Kan man ha løst magasin på dette, Sann rundt 10 skudd? Finner ikke noe skikkelig svar på det.  Fant noen magasin der de klaga på fjørene, sto de var til g98 mauser.

    Den er ifra mellom 1900-1910

  7. boble skrev (2 minutter siden):

    Om du er en sånn svekling at du ikke tåler å skyte med rifle i normale kaliber under 10 mm og lyddemper da kan du heller holde deg hjemme. 

     

     

    Skulle helst hatt 14.7mm med kompensator

×
×
  • Create New...