Jump to content

Gønnar

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Gønnar

  1. 57 minutes ago, Gønnar said:

    Hei!

    Dette er sikkert pratet om flere ganger.. men benytter meg av forumet!

     

    Jeg har en Glock 17 gen4 med forbedret avtrekk, dvs originalavtrekket er helt byttet ut. Det stod også en magbrønn på, men tatt av da jeg liker "beavertail" fra medfølgende backstraps.

    Det er fortsatt følelse av et Glock avtrekk (knekke en fyrstikk, men mer krisp enn original)

     

    I min klubb mener enkelte at dette nå er en Open pistol, men jeg har lest at Production tillater endel endringer kontra tidligere dager.

     

    Hva er lov?

     

    Glemte at jeg også har byttet til ettermarkedsikter (svart skur, fiberoptisk korn)

  2. 2 minutes ago, Sollie said:

    Se Appendix D4, pkt 18.4

    Merk at dette kom inn for noen år siden, så mulig det er noen i din klubb som ikke holder seg oppdatert på regelverket. Jeg skjønner uansett ikke hvorfor de påstår du havner i open med den, og ikke standard.

    Supert, jeg skal sjekke opp i reglene ut fra det du viser til:)

     

    Merk at det omtrent kun er våpenprat hele tiden og det blir sagt så utrolig mye, fra a til å. Det å snakke opp og ned diverse pistoler og "konfigs" er en gjenganger.

  3. Hei!

    Dette er sikkert pratet om flere ganger.. men benytter meg av forumet!

     

    Jeg har en Glock 17 gen4 med forbedret avtrekk, dvs originalavtrekket er helt byttet ut. Det stod også en magbrønn på, men tatt av da jeg liker "beavertail" fra medfølgende backstraps.

    Det er fortsatt følelse av et Glock avtrekk (knekke en fyrstikk, men mer krisp enn original)

     

    I min klubb mener enkelte at dette nå er en Open pistol, men jeg har lest at Production tillater endel endringer kontra tidligere dager.

     

    Hva er lov?

     

  4. On 2/4/2021 at 6:29 PM, OysteinR said:

     

    Om du har søkt på våpen for grovpistol / grovfelt og bruker dette for IPSC kan du ikke søke på et nytt våpen med samme grunnlag med mindre du har nok starter på et år til å søke om reservevåpen.

     

    Men du kan sannsynligvis flytte det over til annet bruksområde ved å kontakte politiet om dette. Som f.eks. om du har kjøpe en rifle for jakt men har bygget den om til jaktfelt eller langhold og nå er medlem i en klubb som driver med dette. Da kan du få den flyttet ut av jakt-garderoben. 

     

    Om hvordan Gønnar fikk godkjent 2x 9mm (om det var det han fikk, kommer ikke klart frem) så er det sannsynligvis søkt på f.eks. Production og Standard eller grovfelt + Production eller en annen slik kombinasjon.

    Jeg fikk 2x9mm. Søkte ikke med dynamiskklubben, men pistolklubben. Jeg måtte velge to program som de har der, mener det var militærfelt og standard, men det resulterte med at politiet ringte meg og sa at det ikke gikk så jeg måtte muntlig velge PPC eller noe sånt for den andre 9mm.

  5. On 8/20/2020 at 3:50 PM, KriSpawn said:

    Blazer Brass 124gr fungerer fin fint i min Shadow 2. Da med ca. 11,5 pound rekylfjær. 

     

    Når det er sagt så kan jo du ha fått en litt dårlig lot med ammo da. 

    HVa er nummerne på standard rekylfjær? Jeg har ikke gjort noe med den..Noen sier ikke finn på å bytt noe og andre sier joda du får ditt og datt bedre men ikke veeldig mye.

  6. On 8/20/2020 at 11:55 AM, Breiðisjor said:

    Har disse på min Shadow 2 og de er definitivt litt tynnere enn de fra fabrikken:

     

    Lokgrips sier de er litt (0.25") tykkere eller noe sånt på siden:P

  7. Kjøpte nylig en lite brukt S2. Den så meget pen ut med ingen slitemerker. Var oljet og fin ved overtakelse. Selger sa den var gått mellom 6-700 skudd noe jeg tror stemmer.

    Siden har jeg bare skutt mellom 3-400 skudd med den og tatt rens og olje etter hver gang. Med det mener jeg å demontere sleiden, rekylfjær og guiderod samt løpet. Føler jeg har tatt av alt slam osv. og påført olje på disse. Sist oljet jeg også inn ved ejektoren hvor jeg skimter en liten fjær. Følte da jeg hadde tatt den beste rensen siden overtakelse.

     

    Så kjøpte jeg noe 124gr 9mm på klubben. Skjøt litt og prøvde et DA avtrekk. Da låste hylsen seg og det skjedde en eller to ganger til dog med SA avtrekk.

     

    Noen her som har noen tanker? Hva bør jeg gjøre annerledes? Kan det være skuddene som er noe ræl mtp. kruttmengde som varierer? Hvordan vedlikeholder dere deres Shadow 2?

     

    MVH

    Gønnar

     

  8. 24 minutes ago, meatpukk said:

    Vanskelig å komme unna en ny shadow 2. Det er mye pistol for penga. Men du skal nok få en god 1911 til rundt 30k, dukker opp brukte SVI og les baer til rundt den prisen nå og da

    Akkurat! Det er jeg enig i. Her er det mye "USA er drit" (jeg har aldri vært der men hater dem ikke). Flertallet av reviewer fra USA som skryter generelt CZ høyt opp av samme grunnlag som oss.

    Må bare skyte inn en ting til; igår brant jeg opp under 100 skudd med min Shadow. Så fikk jeg prøve en STI 9mm (usikker på hvem modell) men den passet 10/10 av i min hånd, utrolig god ergonomi og avtrekket var det sykeste jeg har prøvd bortsett fra matchpistoler og rifler (vet ikke om det er sammenlignbart). Sleidefølelsen var også meget, meget god!

  9. 17 hours ago, Olesøn said:

    P30L er helt tragisk. Tre meter syltestrikk som avtrekk, det i seg sjøl er så jævlig at pistolen ikke er brukbar i min verden. 

    Jeg har skutt med denne flere ganger og stiller meg enig. Sikkert bra for Polititet men avtrekket er drit.

    Jeg endte opp med en CZ Shadow 2 etter en lang tråd her på Kammeret og er veldig fornøyd.

  10. On 7/25/2020 at 9:49 AM, Rune75 said:

    Jeg er ganske fersk i dynamisk, men skutt endel felt. 
     

    de første konkurransene brukte jeg CZ P10c. Med den hevdet jeg meg langt oppe på resultat listene i production. Og det er en plast pistol  Du kan skyte bra med plast også. Må bare bli god venn med de.  
     

    nå har jeg en Bul 1911 til classic og en Tanfoglio Stock 3 extreem som skal brukes i production. 

     

    CZ P10C blir alltid hos meg. En utrolig artig pistol å bruke. Samt bruker den i spesial pistol. 

    Ja det får bli med neste 9mm-jeg kjøpte en Shadow 2 og tror jeg skal få til noe med den:)

     

    Veldig fornøyd med faglige råd og erfaringer herfra altså!

    • Like 1
  11. 13 minutes ago, AndersR said:

    Det tror jeg du gjør klokt i.

    Husk forresten at en CZ75 gjerne oppgraderes en hel del, så den til slutt blir dyrere enn en Shadow 2.

    Shadow2 er derimot å anse som ferdig oppgradert fra fabrikken, så det kan være verdt å vurdere istedenfor. Kommer an på hvilke prisrammer du opererer innenfor.

     

     

    Hmm ok. Kan de nevne disse oppgraderingene som bør gjøres/erfart selv? Må sjekke opp jeg da og tenke.

    Prisforskjellen på en Shadow 1 kontra 2 er betydelig (det er ikke mange brukte S2 på Finn nå-de som er er holdt av:(). Jeg skulle ønske jeg klarte å spare meg opp til S2 men det blir for lenge uten kjøp.. Hva mener du er bra pris på en brukt Shadow 1? Ser Intersport Bogstadveien selger og har på lager til 8990,-

  12. 1 hour ago, AndersR said:

    Disclaimer: Der aps er en av landets beste dynamiskskyttere, finner du vanligvis meg i motsatt ende av resultatlista. Vi har dermed ganske forskjellig grunnlag for å uttale oss, men forhåpentligvis får du noe fornuftig ut av det når du legger sammen det vi skriver.

     

    Etter min mening: Glocken vil være vanskeligere å mestre. Anbefaler at du setter den på vent. Jeg var også skikkelig gira på Glock da jeg skulle kjøpe min første 9mm, men etter å ha skutt med den og sammenlignet direkte mot mange andre pistoler, så ble den og alle andre plastpistoler satt på vent. Skal du ha en pistol til production er det ingenting etter min mening som slår Shadow2. Da jeg kjøpte min første 9mm, ble det en Tanfo Stock 3, men jeg solgte den senere etter at jeg hadde kjøpt en Shadow2, for da skjønte jeg at Tanfoen ville aldri bli brukt igjen.

    Etter en del år har jeg igjen skutt Glock, og endte opp med å kjøpe en G19 til sivilpistol. Jeg klarer nå å skyte nesten akseptabelt med den, men det var helt umulig i starten. Den danset rett og slett for mye.

     

    Om du bruker slide releasen ofte i konkurranse, så betyr det at du skyter deg tom til stadighet. Da taper du mye tid. Dette vil du oppdage ganske raskt og venne deg av med. Det er ikke helt unormalt at skyttere fjerner slide releasen sin helt, da de ikke ser noe hensikt med den. Selv har jeg beholdt den på alle mine pistoler.

    Det at slide releasen på en Glock sitter der den er, er mer et problem enn en fordel, for da holder du på den hele tiden som gjør at sleiden aldri låser seg i bakre stilling, og dermed får du heller aldri bruk for en lett tilgjengelig knapp siden du uansett må racke når du har dytta inn et nytt magasin.

     

    En stålrammepistol vil alltid skyte bedre, spesielt når det går litt raskt, enn en plastrammepistol.

    Forskjellen blir enda mer merkbar om du er relativt fersk i gamet.

     

    Siden du ikke ser ut til å være opphengt i divisjon, er det egentlig ingen grunn til å henge seg opp i CZ75/Shadow2 vs Glock34, siden dette er production vs standard division.

    Da kan du like gjerne se på andre standardpistoler som CZ Tactical Sport eller BUL 2011 modellene. Eller en 1911 til Classic division.

     

    Dersom du føler at du "må" ha en Glock 34, så kan det være lurt å vurdere om du skal kjøpe en Glock 35 (som skyter .40) + en 9mm pipe. Om du ikke bryr deg om major scoring, eller bare vil skyte 9mm for å gjøre det enkelt og billig, så tenker du ikke på det. Kjør på med 34 isåfall.

    I Standard division kan du legge inn vekter i backstrapen på Glocken og du kan få slengt på en magasinbrønn i messing som gjør pistolen tyngre og litt mindre dansevennlig. Dette er omtrent noe du må gjøre om du skal føle at du ikke har gjort noe dumt da du kjøpte Glock til Standard som fersking. Da blir den så bra som den kan bli. Og liker du Glocken så er det jo ingen  som vil nekte deg dette.

     

    Men kjøper du en stålpistol trenger du ikke bekymre deg for slikt. Det er nok derfor du har fått anbefalinger om å gå for dette istedenfor.

     

    Spar deg selv for unødvendig frustrasjon; kjøp riktig med en gang, og krydre heller senere med "må ha"-pistoler.

    Disclaimer er notert:)

     

    Jeg har prøvd Glock 17 og 19 og skyter ganske bra når jeg sammenligner med f.eks Shadow 1. Jeg har argumentert med dette og det kan være typisk nybegynner at det går bra, men avtar igjen med flere tusen skudd før jeg mester "skavankene" til Glock bra igjen.

     

    Det med Slide R la jeg bare merke til et par ganger da jeg er helt ny i dynamisk og ikke har kunnskapen de i klubben min eller dere sitter med. Mulig det ikke er relevant ja.

     

    Alt i alt er vel dere samstemte på valg av våpen. Jeg ville egentlig ikke ha sannheten med spiseskje, men har fått det nå:)

     

    Går i tenkeboksen litt til!

×
×
  • Create New...