Jump to content

Western

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Western

  1. Etter masse søk, omtaler, råd og tips - står jeg igjen med tre aktuelle pistoler jeg evt. ønsker å kjøpe:

     

    CZ Shadow 2 

    Sig P226

    Sig P320

     

    5" løp er ønskelig. Litt avhengig av type og forhandler, kan jeg ikke se de helt store prisforskjellene mellom alternativene over. Hva mener folk er det beste kjøpet av disse?

  2. On 2/1/2021 at 10:16 PM, seawolf said:

    Det ligger en S&W M&P 22 Compact i skapet mitt.
    Den ble innkjøpt for uhøytidlig trening og morroskyting på korte hold, og til det fungerer den helt utmerket.
    Jeg har bla satt opp små stager for dynamisk hvor jeg brukte denne for å øve for en billig penge.
    Det følger med to magasiner så en får øve  litt magasinbytte også  :)
    Så det går så det suser med fast tohåndsgrep.

     

    Som første- og eneste 22 LR pistol for å skyte NSF program vil jeg påstå at den er serdeles uegnet.
    Den er lett, har avtrekk med for mye kryp til seriøs presisjonsskyting, kort avstand mellom for og baksikte, noe som gjør at siktefeil straffes hardt.
    Den er gjenget for lyddemper.
     På den annen side har den fungert prikkfritt uten problemer, spiser alt av ammo jeg har prøvd, så den har gitt meg mye morro.
    Men som sagt, jeg har kun brukt den til uformell skyting i egenregi, og til det er den bra

     

    Takk. Dette er nøyaktig den typen info jeg er ute etter. Usminket pro & cons. 

    • Like 1
  3. On 2/1/2021 at 7:58 PM, Ahvalex said:

    Spennende å velge første våpen! Jeg kjøpte en Ruger mark IV 22/45 Lite som første våpen i 22lr og er svært fornøyd med valget ☺️
     

    Presisjonen er god nok enn så lenge, men ble kjøpt for mengdetrening og ikke seriøs konkurranseskyting. Pistolen er brukervennlig, pålitelig og enkel å vedlikeholde. 
     

    Godt utvalg av tilbehør på ettermarkedet (f.eks fra Tandemkross og Volquartsen) og i mitt syn en god pistol for å komme i gang med konkurranser om du har interesse for det. Pistolen er ganske lett med polymer-ramme, så om du liker litt tyngde på våpenet så ville jeg unngått Lite-modellen.  
     

    Lykke til i jakten på første våpen! 😁
     

    Takk. Ja Ruger er absolutt aktuelt. Pr. nå ser jeg ikke for meg seriøs konkurranseskyting. Blir nok primært mengdetrening og et og annet klubbstevne - i første omgang. 

    • Like 1
  4. 19 hours ago, unnamed said:

    Ruger mark 1-2-3-4-5-6 osv er fine om du ikke ønsker rørtang. Eller så ere Browning buckmark, de får du også i forskjellige versjoner. Sw mod 41 om du har penger, det er ett bra våpen. Alt det andre plast greine kommer du til og skyte stort sett vesentlig dårligere med rett ut av esken. Men som nevnt oppi her så er ei brukt rørtang det beste. Eller gå og kjøp en fin fin luft pistol, får akkurat samme treningen med det som med 22. Og er så og si gratis og skyte med samt at du kan skyte nesten hvor du vil.

     

    Ruger er absolutt aktuelt - har litt erfaring med disse som lånevåpen fra klubben. Luftpistol har jeg fra før - en SigSauer P320 (som også er drømmen i 9mm-utgave). Den har blowback-slide og opp til 30 skudds magasin. Veldig realistisk øvringsvåpen. Derimot synes jeg avtrekkstrening på et luftvåpen ikke blir særlig realistisk. 

  5. 3 hours ago, Eddy1212 said:

     

    Selv skyter jeg ikke NSF programmer annet enn på noen få klubbstevner og er supefornøyd med min gamle Beretta m76 - mest fordi den føles som en "ordentlig" pistol og har ti skudds magasin slik at jeg kan skyte Sivilpistol 5 med den.

     

    Er enig at ønsket bruksområde er vesentlig, men som fersking vet man ikke helt hvor man skal legge ambisjonsnivået ennå. Hva med en Beretta 87 Target?

  6. On 2/1/2021 at 5:04 PM, rhb said:

    @Western Du stiller spørsmål... men, blir snurt når du ikke får akkurat det svar du ønsker...? Et billigvåpen, som MP22 er nettopp hva det er. Noe som funker, og kanskje stetter dine krav om du liker våpenet/føler deg vel med våpenet og dets funksjon. Om du har et krav om at våpenet skal ha høy annenhåndsverdi, er nok ikke dette det rette.

    https://www.kammeret.no/topic/68916-sw-mp-22-våpen-eller-leketøy/

    Fant en gammel tråd om dette våpenet. Som du ser , er der mange forskjellige meninger.

    Ruger SR22 som omtales der, er forøvrig ett av mine favorittvåpen, mens nesten alle som får prøve det mener at det er et drittvåpen med crappy avtrekk osv, osv...

    Ønsker forøvrig å tipse deg om High Standard Citation eller Victory. En god gammeldags evigvarende stålpistol med justerbart avtrekk og "1911-skjefte". Har en slik, og hver gang jeg har tatt den med på bana for en siste gang, har jeg skutt så bra med den at jeg har valgt å beholde den.😊

     

    Her er det ingen som er snurt. 😁 Takk for godt svar for øvrig. Ruger er også aktuelt. Når jeg nevnte MP22 som eksempel, er det også litt med tanke på mulighet for lyddemper. Pris er i utgangspunktet ingen hindring, men jeg ser vel for meg en grense oppad på 15k mht. 22. (Har planer om å kjøpe 9mm også.) Vil se nærmere på dine øvrige tips.

  7. Jeg tror alle er innforstått med at dette er veldig individuelt. Men når ferske folk stiller slike spørsmål, er det primært for å styre unna de verste bomkjøpene. Jeg er nok ute etter info av typen som Gribben nevner over. 

     

    Ting som presisjon, brukervennlighet, kost/nytte, kvalitet, vedlikeholdsvennlighet, andrehåndsverdi osv. Når man ikke har peiling - er det greit å få noen holdepunkter. 

     

     

×
×
  • Create New...