Jump to content

superskytter

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

superskytter's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

-9

Reputation

  1. Norsk våpenlovgivning har ikke vært klar og det er delvis derfor den nye forskriften kommer. Ja for et levende forum, hvor debattene tas er jo ikke noe noen er interessert i? så kan vi etterhvert døpe det om til ekkokammeret.no Men jeg har uansett sagt mitt og fått svar på ting jeg lurte på så jeg gir meg nå.
  2. Dette er en diskusjon som både kan og bør tas. Det var kanskje dumt av meg å si smutthull fordi noen får en negativ vibe av det ordet. Man kan heller si "å finne ut hva som er lov og hva som ikke er lov ihht nåværende norsk lovgivning". Flott at du melder deg på, men du bidro ikke med noe.
  3. Og der kom den, "useriøs-kortet". Beklager virkelig for å ha krenket følelsene dine. Jeg hadde en kollega en gang som holdt på med dynamisk og jeg har aldri møtt noen som var mer opptatt av våpenet sitt. Det gikk ikke en time uten at vi hørte om en eller annen detalj på ARen hans. Gun crazy var det jeg ville kalt den fyren og jeg må bare lure på hva han hadde fått med seg om hva "som er innenfor her i landet". Praktisk skyting er uansett snart dødt, den nye våpenforskriften er bare en forsmak på hva som vil komme senere. Og hvis du er singel, 30 år eller 50 og nyskilt med voksne barn, så kan du sikkert sette av over 20 prosent av alle årets helger pluss, pluss. Det eneste jeg vil er å påpeke smutthullene i den norske lovgivningen som alle kan benytte seg av. Dette er ikke forbudt. Ok, flat låskasse er kanskje helt på kanten av definisjoner, men da snakker vi altså om to deler som ikke er lov å innføre ifht et stykk. Hva annen utenlandsk lovgivning kan legge til av hindringer er en annen sak, men norsk lovgivning er slik i dag. 1. oktober er det uansett over. Da er alle smutthull stengt og du kan sove om nettene igjen. Jeg vil tro at du så humoren i posten min? Hvis ikke så tar jeg det en gang til: "selvforsvar " <---- Ser du smilefjeset? og konsekvensene da mann! bli kastet ut av forumet med den nyopprettede brukeren min...... Ja så hva er meningen med den strenge lovgivningen da egentlig? Jeg er ganske sikker på at etterhvert vil dette bli innskjerpet og da er det mange som må levere fra seg børsa si. Hva vil da skje med praktisk skyting med rifle? Som jeg sa over her så vil den sporten bli lagt død. Kun interessant for ca 30 mennesker i hele kongeriket.
  4. I denne forskriften står det ingenting om våpendeler til nevnte våpen: Forskrift om forbudte skytevåpen og godkjente halvautomatiske skytevåpen Ja jeg er enig, men det er ikke et spørsmål om å sette dem sammen, kun å innføre dem. Inn i Norge: Og her kommer vi til essensen i det hele slik jeg ser det. Låskassa er lov å innføre fordi den er en flat metallbit og så lenge den er det så er den lovlig å ha. Hvis du skaffer deg ei pipe så er dette strengt forbudt. Alle de andre delene er lov å innføre frem til 1/10-2020 I tillegg så har jeg nå lest våpenloven og forskriften og lista over forbudte våpen opp og ned, og slik jeg ser det så er det faktisk lov å innføre alle disse delene uten å søke om en eneste liten tilatelse på forhånd. Jeg har jaktet siden jeg var13 år og har flere våpen i skapet, men det mangler en G3 for selvforsvar selv om den kun kan ligge der i deler og uten "steel tube". Ut av USA: Dette vil selvfølgelig stoppe hele prosjektet. Medmindre man kjenner en privatperson som er villig til å pakke om kitet og sende det i flere forsendelser som car parts/gift og ta risikoen. Tvilsomt at jeg vil bli straffet for dette hvis det blir oppdaget da det ikke er jeg som bryter amerikansk lov. Men det kan vel tenkes at jeg vil bli tatt inn til "intervju" når jeg lander hvis jeg en gang skulle tenke på å reise dit. Jeg kjenner ingen privatpersoner i USA forøvrig.
  5. Hadde tenkt å lage en ny tråd på dette, men så fant jeg denne. Jeg er altså interessert i å kjøpe et G3 build kit fra USA unntatt de delene som da er ulovlige. Etter det jeg har forstått våpenforskriften så er dette låskasse og pipe. Våpenloven sier pr i dag: Med låskasse etter våpenloven § 2 første ledd menes rammestykke for pistoler, revolvere, rifler og hagler som brekkes for lading og tømming, og den eller de deler som er festet til pipen for rifler og hagler som ikke brekkes for lading og tømming. For skytevåpen basert på AR modellen bestående av overramme (upper receiver) og underramme (lower receiver) regnes underramme (lower receiver) som låskasse etter våpenloven § 2 første ledd. Se vedlagt bilde. Jeg har merket de delene med rødt som da antageligvis er ulovlige og den med blått som kanskje er ulovlig. Den siste baserer jeg på at den pr definisjon ikke kan kalles låskasse siden den er flat. Men en byråkrat vil vel kanskje ikke være enig med meg? Mens vi er i gang med definisjoner så sier forskriften noe om den eller de deler som er festet til pipen. Hva er det som ikke er festet til pipen hvis man ser litt skrått på det? Flammedemper, sikte og den dulpen løpet presses inn i vil jo da være forbudt. Vil en G3 falle inn under AR-plattformen, eller er den ikke det? Hvis den ikke er det så vil jo pistolgrepet med avtrekkermekanismen(lower receiver) også være tillatt å importere? Men der kommer kanskje regler inn som feks at man ikke kan importere deler som kan omgjøre halvautomatiske avtrekksmekaismer til helautomatisk? Tilslutt, må man søke om disse delene eller kan man bare ta det med over grensen som trådens overskrift spør om?
×
×
  • Create New...