Jump to content

kn4ll

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kn4ll's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hvis du tenker ny rifle, ville nok jeg kjøpt en av disse uten demper. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=19063 http://www.aspeliesvapen.com/317035148/product/3827701/savage-axis-ii-hp-kal-308-win-weaver-3-9x40?catid=391010
 2. Ok den er bygget på samme lest som sauer 100. Får vente på svar fra selger.
 3. Jeg har hatt noe problemer med utkasteren på min Mauser M18, og nå er den så treg at hylsen av og til må tas ut for hånd fordi den ikke blir kastet ut. Det blir nok en garantisak siden den er såpass ny, men jeg har prøvd å finne utav dette litt selv. Den ene av de to ejecktor stykkene kjennes noe slarkete ut, og jeg tror kanskje det er fjøren til den som er dårlig. Så vidt jeg har forstått er Mauser M18 ganske lik Sauer 100, og sluttstykket er nesten identisk. Det finnes ingen videoer på youtube om å ordne dette, men på Sauer 100 fant jeg noen interessante. Det er to hull på hver side av sluttstykkehodet ved siden av der ejektorene er, er det bare å gjøre noe her for å løsne de ut? Forsto det slik at det kanskje kun var å stikke en pin inn her, men jeg prøvde og fikk ikke til noe. Siden jeg er redd for å ødelegge saken, og jeg kanskje må sende den inn som garantisak, er det kanskje dumt å klusse det for mye til. Men er det noen som har erfaring med disse dual ejectorene, evt har gjort det samme med Sauer 100? Og er det andre ting jeg bør tenke på bortsett fra disse ejectorene som kan ødelegge for utkasterfunksjonen?
 4. Jeg ville gjettet gaffateip, men det finnes kanskje en lurere måte å sette dem sammen på.
 5. Da har jeg vært til innkjøp av sopp- og bærtørker! Ble den på Jula istedenfor clas ohlson, men gjør vel samme nytten.
 6. Jeg tror du greit kunne prutet denne ned til 4000,- : https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=136472016 Edit: Ser de selger den på jaktdepotet for 3495,- , så du kunne helt sikkert prutet ned til den prisen også. Edit: Denne så også fin ut til 3800,- , har ligget ute en stund og kan kanskje prutes litt på den også: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=154256830
 7. Til ditt budsjett blir det vel fort en heimevernsmauser! De pleier å ligge på rundt 1500,-. Skjønt de er vel ikke akkurat et godt jaktvåpen. Jeg tror jeg ville prøvd bruktmarkedet og finn.no , du kan jo lagre et varsel hvor du får melding når det ligger ute noe som passer ditt budsjett. Skjønt, når det blir lagt ut kupp må du handle fort. Jeg tror det billigste du kan kjøpe nytt med kikkert og demper er Remington 783 på jaktogfriluft.no , men denne har jeg lest at avtrekket må stilles bedre inn. Kanskje det ville vært bedre å starte med en salongrifle til småvilt, og investere til storviltsrifle når du har bedre råd? Så kan du heller låne rifle til rådyr. Edit: Det ligger også en del billige .223 på finn.no , disse kan jo brukes på rådyr og har billig ammunisjon. Så kan du heller kjøpe en ny rifle i .308 eller 30-06 til elg, hjort, og reinsdyr.
 8. Sitka skulle det være ja, beklager ble litt for kjapp der. Jeg har ikke vedovn, men kanskje lurt å prøve å tørke på baderomsgulvet. Men det virker som at de blir tørre på rundt to dager ellers i leiligheten, og det er jo ikke noe som haster spesielt, så jeg tror jeg kan la de lufttørke litt til. Så når jeg har mer enn jeg rekker å tørke, får jeg bruke tørketriks! Sitatet "Make your money work for you" passer jo også inn under passiv inntekt. Skjønt, nå har jeg solgt alt jeg har av aksjer, så det eneste som kommer til å gå dukken er nok leiligheten hvis det går helt gale. Men den bor jeg nå i uansett. Jeg kan ta ekstravakter, men jeg er litt glad i å drive med litt sånn puslearbeid. Dessuten sparer jeg det uansett inn på jaktpatronene, de jeg har ladet opp nå koster jo rundt 25 kroner patronen, men jeg tenker også å lade opp enda dyrere patroner. Jeg kommer nok til å øve meste på treningspatroner først, og å finne ut litt hvordan de bør lades. Er jo en helt ny vitenskap for meg dette her. Takk for alle gode svar i tråden!
 9. Jeg tenkte å skaffe sånn decapping die som Siktatreet nevnte, de koster rundt 200 kr. Så kan jeg vaske de uten tennhette. Nå så jeg også at det var 40 % på ladeutstyr fra RCBS, på brownells, så kanskje jeg skal skaffe andre ting jeg har behov for. Må bare passe på slik at det ikke bare blir ris, pasta, egg, og frosne grønnsaker fremover. Greit å vite man kan bruke ris til hylserensing, genialt!
 10. Den var smart, tror jeg skal gå til innkjøp av en sånn en. Da kan jeg jo få i både pose og sekk!
 11. Hettene sitter fortsatt i ja, jeg tenkte å vaske de før jeg tok ut tennhetten og satte inn ny, men det er rekkefølgen jeg er blitt lært opp og det finnes nok flere måter å gjøre det på. Grunnen til det er vel pga at det kan komme skitt på die-settet som du unngår med å vaske først. Slik jeg har lært det blir patronen tørket til slutt for å få av hylsefettet. Jeg får prøve litt forskjellig og se hva som gir best resultat.
 12. Da gjorde jeg et nytt forsøk med kun å trekke i oppkokt vann og med to dråper zalo og en tredels teskje med eddik 35 %. Resultatet ble ganske bra, du må ta en hylse veldig nært for å se noe rødt. Er fortsatt en del sot inni hylsa, men sånn jeg har forstått har ikke dette sotet inni noe å si?
 13. Jeg prøver en ny runde nå med kokt vann (men ikke kokende, tar av platen og legger hylser oppi), to dråper zalo, og en tredjedels teskje med eddik 35 %. Deretter tenker jeg å skylle de og tørke de. Jeg prøver å lufttørke først før jeg evt prøver å tørke i stekeovn. Han jeg har ladet med har egentlig anbefalt å ikke tørke hylser i stekeovn pga os fra matfett, men det har kanskje litt med hvor skitten stekeovnen er? Jeg har lest igjennom ladeboken, og han jeg lader med har også vist meg de vanligste typene sprekker og defekter. Jeg kommer nok til å være ytterst påpasselig i starten og kun lade minsteladning og måle alt, slik at det ikke oppstår kammersprengning eller verre. Jeg får se litt hvordan dette går før jeg tar sitronsyrebad etter vasking, siden jeg ikke har det liggende prøver jeg slik som dette først.
 14. Ok, takk for svar. Da skal jeg se om ikke ikke får begynt med selvstendig lading! Jeg har latt de lufttørke, så det blir vel kos til helgen tenker jeg.
 15. Jeg er ny når det kommer til hjemmelading, og har aldri renset hylser tidligere. Tidligere har jeg fått opplæring i prosessen rundt det å lade patroner, og jeg har skaffet billig ladeutstyr, men jeg har kommet til dekket bord når det gjelder hylser. Så jeg leste litt rundt her på kammeret, og kokte hylsene noen minutter i vann med noen dråper zalo og litt eddik. I etterkant fikk hylsene et noe rødlig skjær, de kjennes glatte ut og virker å ikke være ødelagte, men jeg er redd for at jeg har ødelagt hylsene og må kassere de. Ikke at det er så farlig, jeg skaffer alltids nye. Er dette vanlig og grunnen til at man polerer hylsene? Eller er det på grunn av eddik, burde jeg kun hatt zalo? Andre har skrevet sitronsyre, men jeg hadde ikke det liggende, så jeg tok eddik. Det kan hende jeg i fremtiden kommer til å skaffe meg hylsevasker- og poleringsmaskin, men nå kjører jeg det så budsjettvennlig som mulig. Det viktigste jeg lurer på er om jeg fortsatt kan bruke hylsene, for det kjennes ikke ut som rust, og det skader ikke meg om de ikke ser helt pene ut.
×
×
 • Create New...