Jump to content

Alpha

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alpha

  1. Det er dessverre ikke noen slektning i rett linje det er snakk om. Forstår det da slik at beste sjansen jeg har til å overta håndvåpnene er å melde meg inn i pistolklubben igjen, legge ved medlemskort til klubb/skytterorganisasjon og forklare at jeg bor utenlands for tiden og ikke får deltatt på treninger før jeg flytter hjem. Riflene bør da være en smal sak... Dessverre ingen reell mulighet for å eksportere våpnene dit hvor jeg er nå.
  2. Takk for omtanken, men fikk P30L basert på at jeg arbeidet i Forsvaret. Er fortsatt innrullert i systemet så tror det skal holde. Meldte meg inn i pistolklubb for å få tilgang på skytebane etter kjøp.
  3. Hei, Arbeider med å skrive noen våpensøknader, men er litt usikker på hva jeg skal skrive og argumentere med for å få de til å gi gjennom. Regner med at det er en del erfaring på dette forumet som kan hjelpe meg i prosessen. På forhånd takk. Status: Jeg har et familiemedlem (ikke nært) som må kvitte seg med en våpensamling etter faren sin. Blant disse våpnene er det 5-6 våpen av eldre type som jeg gjerne ønsker å overta. Våpnene det dreier seg om er en gammel Luger (P08), en Kongsberg M1914, en Trooper Mk 3, et par Krag-Jørgensen og en Mauser. Fra før av har jeg en H&K P30L og en hagle basert på at jeg har vært ansatt i Forsvaret og har jegerprøven. I tillegg har jeg fra jeg anskaffet meg pistol vært medlem av pistolklubb som er tilsluttet NSF, NMF, DSSN og NSU. Jeg meldte meg likevel ut for to måneder siden fordi jeg arbeider i utlandet og uansett ikke har mulighet til å delta på treninger/konkurranse før jeg flytter hjem om et par år. Spørsmål 1: Jeg regner med at jeg må melde meg inn i klubben igjen for å i det hele tatt ha noe håp om å kunne overta noen som helst av pistolene? Jeg kan dessverre ikke vise til aktiv deltagelse hverken trening eller konkurranse de siste to årene pga arbeidssituasjonen. Hadde vært kjekt om det fantes en form for dispensasjon når man er bosatt i utlandet. Noen tanker? Spørsmål 2: Siden jeg allerede har en P30L, er det da problematisk for meg å søke om en P08 som også er 9mm? Hensikten med å erverve disse to pistolene vil jo være helt ulik da P30L vil være for å trene feltskyting mens Lugeren vil være av historisk verdi og brukes til rekerasjonell skyting. Usikker på om politiet kjøper at dette kan være et reservevåpen (spesielt når jeg ikke kan dokumentere noe). Har lite kunnskap om konkurranser, men regner ikke med at folk bruker våpen fra krigen. Forslag? Spørsmål 3: Siden jeg ikke kan vise til deltagelse på trening eller konkurranse per dags dato, men kun evt. medlemskap i pistolklubb og nevnte forbund, er det da et problem å få totalt 3 pistoler og 1 revolver registrert på meg? Etter det jeg har klart å lese meg frem til så vil (sett bort ifra Lugeren og P30) pistolene/revolveren være av forskjellig kaliber for forskjellige formål/skyteprogram som skytes i skytterorganisasjonene som klubben er en del av. Spørsmål 4: Det er jo også snakk om 3 eldre rifler som alle er av samme kaliber. Er dette straight forward så jeg kan begrunne alle 3 med "jakt" uten å nevne hvorfor alle 3 er av samme kaliber? Det var mye på en gang, men håper noen der ute har tålmodighet til å hjelpe meg på veg.
×
×
  • Create New...