Jump to content

MrMerula

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, den videoen viser tydelig problemet med 1:8 snurr og lett fabrikkammo.
 2. M67 Jeg ser at det var feil å snakke om presisjon med demperen på. Skal prøve uten demper på banen når den åpner for sesongen. Uansett mener jeg at noe er galt når kulene tar i demperen på vei ut. Den går rett tilbake til butikken. Når det gjelder "montering", er det ikke gjort mer avansert enn at jeg tok av gjengebeskytteren på fabrikkgjengene og skrudde på demperen selv 😄 Inntil videre får jeg komme tilbake med resultater på reklamasjon på demper og samling uten demper om det er av interesse. jmosbakk Det er mye igjen av kneppene på siktet i alle retninger. Takk igjen for alle råd og tips i tråden 😊
 3. Jeg tenker uansett at når kulene tydelig tar borti demperen på vei ut, må jo det ha noe å si på samlingene. Synes det er merkelig at noen av dere mener at dette ikke har noe å si. Vet ikke om bildet var bra nok, men det er altså tydelige merker på den ene siden av utgangshullet etter kulene (på innsiden av hullet).
 4. 😱 Jeg lyste nå inn i demperen og se på bildet! Dette kan vel ha en del å si for presisjonen!
 5. Da har jeg testet litt flere ammotyper. Men det første jeg prøvde var en annen demper (A-tec Hertz 150 kaliber 6,5). Kunne ikke konkludere helt, men fikk betydelig bedre samlinger med den andre demperen. Demperen jeg kjøpte med rifla (Hausken JD184 kaliber 223) ser ut til å danne kruttslagg på ett bestemt punkt. Har dette noe å si? Se bildet. Ser dette normalt ut? Jeg klarer ikke se at kula tar i noe sted. Klaringen på pomringen bak er sjekket og burde ikke lage problem. Fikk ikke testet uten demper siden jeg skyter på et jorde og vil ikke lage for mye bråk.
 6. Ja, men det er en skrivefeil. Den har aldri blitt laget i 1:14 snurr.
 7. Har sett i katalogen. Står bare 1:8. Uansett for seint nå som jeg har tatt i bruk min...
 8. Norsk importør tar bare inn Tikka T3x i 1:8.
 9. Takk for alle råd så langt! 😊 Det kan godt hende at jeg har for høye forventninger til rifla. Det var akkurat det jeg ville finne ut. Jeg tenkte først og fremst å bruke den som billig trening, noe jeg fremdeles kan såvidt med S&B. Ellers var den tenkt som reverifle og er derfor glad V-Maxen gikk strålende. Hadde også tenkt å ha den som reserve rådyrrifle og tenkte at det var kjekt at den kunne ta tyngre kuler. Derfor litt rart at 64 gr gikk verst. Tenkte kanskje å prøve Federal Bonded Tip BT 62 gr eller Fusion. Har forøvrig kjøpt inn Winchester hvit 55 gr og Black Hills FMJ og skal prøve å få skutt disse i morgen. Kan poste resultatet da 😊
 10. Jeg burde selvfølgelig nevnt at støtten ligger under stokken, ikke under løpet. Ikke dumt spørsmål det. Hva jeg forventer av presisjon? Det er egentlig det jeg spør dere om. Skal man forvente bedre enn dette? Selv hadde jeg håpet på samme presisjon som min gamle Weatherby Vanguard S1. Skyter på 100 m.
 11. Har en Hausken JD184 på den. Spredningen er forøvrig veldig jevn (haglskudd-lignende). Temmelig jevn avstand mellom treffene. Ikke to inntil hverandre og en slenger for eksempel. Heller ikke vertikalt eller horisontalt mønster.
 12. Weatherbyen var 1:12 😕. Det er også Sabattien jeg så på... Butikken mente at dette ikke hadde noe å si på Tikkaen, men ser jo sånn ut.
 13. Har sjekka at løpet ligger fritt, ja. Har ikke sjekka rekylklakken. Har ikke lyst til å skru for mye hvis jeg skal levere den tilbake.
 14. Hei alle sammen Jeg har nylig kjøpt en ny Tikka T3x Lite i kaliber .223 rem (1:8 snurr). Problemet er at jeg er veldig skuffet over presisjonen i denne. Har testet 6 typer ammunisjon (skyter bare fabrikkammo) til nå og det er bare 50 gr. V-Max som går hull i hull. Samlinger i 3-skuddsserier til nå skutt med støtte bak og framme. Black Hills 50 gr V-Max: 7-14 mm Black Hills 55 gr SP: 26 mm Winchester 64 gr Power Max: 30-62 mm Fiocchi 55 gr FMJ: 50-60 mm Norma 55 gr Oryx: 26 mm S&B 55 gr FMJ: 31-32 mm Winchester Power Max kosta 22,- pr skudd og denne samla desidert dårligst. Oryxen klarte jeg såvidt å få ned mot 1". V-Maxen klarte jeg å få ned til 7mm og skjøt jevnt godt serie etter serie. Noen vil kanskje si at dette er å forvente med fabrikkammo. Men jeg er ikke enig. Grunnen til at jeg er misfornøyd er at den gamle, billige Weatherbyen jeg solgte til fordel for denne, gikk hull i hull med alt jeg ga den, også S&B FMJ i bulk-pakke. Den ble solgt for den ble for tung for meg på jakt. Hadde egentlig tenkt å kjøpe Sabatti 90, men la i 5000,- ekstra for å få en Tikka. Angrer nå veldig, for har hørt at Sabattien spiser det meste. Noen råd og erfaringer? Kan man ikke forvente mer av Tikkaen? Skal man godta at den er så kresen? Er det grunn til å klage på kjøpet? Tusen takk for svar og hjelp!
×
×
 • Create New...