Jump to content

MrMerula

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MrMerula

  1. Bare en liten oppdatering. Prøvde igjen i dag med 11,6 og 12 grain N350. 11,6: 1156 fps i snitt 12,0: 1173 fps i snitt Disse resultatene virker mer logiske så jeg slår meg til ro med at begge ladningene er innafor og holder kravet til magnum 2. Takk for bidragene!
  2. Takk for gode forslag og svar! Jeg er ikke så proff at alt trenger å være på mikrometeren. Jeg har testet samme kulene med N340. Disse ga god presisjon og hastighetene har vært fornuftige i forhold til ladedata. Den gang testet jeg 3 ulike ladninger og da økte hastigheten i takt med ladningene. Hastighetene jeg målte med N350 virker også fornuftige. De ligger ikke langt unna fart for minimumsladninger. Jeg lurte litt på om jeg hadde kronografen for nær og at kruttgassene var med på å gi rare målinger. Jeg har opplevd dette tidligere, men da var målingene så langt unna det realistiske så jeg forstod feilen. Det rare denne gangen var at målingene var jevne. Krympen tror jeg skal være grei nok. Det er ikke så altfor mye rekyl i disse. Jeg tror jeg må lade opp noen til og kronografere på ny. God jul alle sammen!
  3. Jeg tror jammen du har rett. Prøvde å slippe ei kule gjennom tønna og i noen av kamrene datt kula rett gjennom. I de andre gikk de gjennom med et lett dytt. Frontier-kulene i 357 magnum stoppet og kilte seg fast i tønna, så jeg merket at her var det forskjell. Målte 44-kulene til .429" med skyvelær, så det er mulig tønna er litt romslig. Uansett så klarer jeg faktor, så jeg holder meg under 12 gr N350. Takk for godt innspill!
  4. Hei Jeg ønsker å finne en grei magnum 2-ladning med N350 krutt. Kula er 245 gr Frontier CMJ. GFL-hylser. Våpenet er en ny S&W 629 Classic 6,5". Jeg har sammenlignet ladedata med samme kulevekt fra ladeboka (N350 12-13 gr), Vihtavouri (N350 11,6-13) og H&N (N350 12 gr). Laget ut fra dette en ladestige med 11,5 - 11,8 - 12,0 - 12,5 grain. Jeg kronograferte skuddene, men jeg stusser litt over målingene. Jeg hadde riktignok ikke så mange patroner av hver ladning, men dette er snittet av målingene: 11,5 gr 1166 fps 11,8 gr 1147 fps 12,0 gr 1178 fps 12,5 gr 1162 fps Hastighetene er så og si like uansett om det var 11,5 eller 12,5 gr i patronene. Alle ladningene ble sjekket med vekt så jeg vet at det ikke er variasjoner på grunn av kruttmål og lignende. Noen som har forklaring på fenomenet? Tror jeg går for de nederste vektene for å være på tryggeste side. Må ha minst 1125 fps med denne kula for å klare faktor.
  5. Rifla er en Tikka T3x med riflestigning 1:8" og 51 cm løp. Den liker best kuler på over 60 gr. Den misliker standard 55 gr fmj. 50 gr. V-Max derimot, går hull i hull. Og ja, holdet jeg oppgir er på 100m. Gikk til slutt for 24,5 gr N140 krutt. Da holder jeg meg under maks og får en snittfart på 820 m/s. Jeg synes også at det var litt mistenkelig at farten økte betraktelig når jeg økte til 25 gr krutt.
  6. Tusen takk for alle svar! Problemet er løst. Jeg kjøpte rett og slett et RCBS diesett i den lokale butikken. Helpressa til RCBS var en helt annen verden! Pressa gir nå jevn motstand uten at noe sitter fast. Konklusjonen min er at Lyman-dien er for trang. Som sagt har importøren tidligere tilbakekalt dier i dette kaliberet. Virker åpenbart at halsåpninga på Lyman er for trang til at hylsa entrer og det blir derfor et bråstopp når toppen av hylsa støter mot halsåpninga i dien.
  7. Som sagt er hylsene godt smurte med Dillon hylsesmøring rullet jevnt utover. Så denne kanten på halsen er normal?
  8. I settet følger med både carbide buttpn og vanlig stål. Har prøvd begge og skrudd de både opp og ned. Spørsmålet blir det samme: ser hylsene "friske" ut? Og hvordan skal helpressing føles? For meg ser det ikke ut som hylsehalsen klarer å entre dien og godset blir presses nedover.
  9. Spørsmålet er mer om hylsa ser normal ut etter helpressing og om det virkelig må brukes rå makt for å få pressa hylsa. Å få dien ned til hylseholderen er helt umulig. Da må hydraulikk til. Tenker selv at denne dien er altfor trang! Ser Skytterlinken tilbakekalte et parti altfor trange Lyman-dier til 6,5x55 for et år siden. Mulig jeg har fått en slik...
  10. Ja, har sjekket dette. Hvordan skal følelsen være når man helpresser? Hos meg er det liten motstand helt til halsen tar i dien. Da er det bom stopp og må bruke rå makt for å presse videre...
  11. Ja, absolutt sikker. Iallfall det som står ingravert i både hylsebunn og die Jeg forstår at du spør, men det gjelder altså både 6,5x55-dien og 223-dien. De andre diene i settet fungerer fint til begge kalibre.
  12. Hei Jeg har en Dillon 550 og Lyman diesett til 6,5x55 og 223 rem. Halspressing har gått fint, men forstår meg ikke på helpressing. "Lenge" før dien har nådd ned til hylseholderen, er det bom stopp og det krever enorm kraft for å dra håndtaket opp. Til slutt gir den slipp med et brak. Jeg smører med Dillon spray. Skal det være sånn? Hylsene ser rare ut også og får et tydelig merke på halsen. Ser dette riktig ut ved helpressing? Prøvde 223 dien for å se om den var bedre. Endte med at hylsa satt bom i dien og hylseholderen rev av rilla på hylsa. Begge diene er Lyman.
  13. Takk for svarene! Jeg har ladet og testet og her er resultatene. Testa bare en 3-skuddserie på hver så samlingene er veiledende. Kan ha vært siktefeil og lignende: Sierra Gameking 65 gr. 223 rem C.O.L. 57,4 Krutt: VV N140 23 gr - 760 m/s - 12 mm samling 23,5 gr - 780 m/s - 8,7 mm 24 gr - 800 m/s - 16,5 mm 24,5 gr - 825 m/s - 17,6 mm 25 gr 865 m/s - 10,8 mm Ingen av ladningene viste trykktegn. Ingen tunge hevarmsløft eller uvanlige tennhetter. Heller ingen merker i hylsa. Ladeboka oppgir hastighet fra 830 til 875 m/s og maksladning med col 60 mm til 25,5 gr N140. Er jeg innafor med den kraftigste jeg testa? Hvilken av disse ladningene ville dere valgt til rådyr?
  14. Hei Jeg er fersk hjemmelader og trenger litt hjelp til dette med patronlengde. Jeg skal lade Sierra Gameking i 65 grain til .223 rem. Finner ikke så mye ladedata på denne, men Ladeboken 8 oppgir C.O.L. til 60 mm, men magasinet mitt er 58 mm og jeg målte max COL i rifla mi til 57,8 mm med denne kula. Jeg skal bruke VV N140 krutt. Hva bør jeg gjøre? En annen ting forvirrer meg... VV sin ladetabell oppgir 69 gr Scenar til C.O.L. 57,4. Jeg målte kammeret mitt til maks 57,4 med den kula. Samtidig sier ladeboka at man bør ha 1-3 mm friflukt som minimum. Endrer man trykket drastisk om man setter kula lavere? Hvor viktig er det å følge oppgitt C.O.L. i tabellene (jeg forstår jo at man ikke skal sette dem høyere enn opgitt uten å vite hva man gjør)?
  15. Ja, den videoen viser tydelig problemet med 1:8 snurr og lett fabrikkammo.
  16. M67 Jeg ser at det var feil å snakke om presisjon med demperen på. Skal prøve uten demper på banen når den åpner for sesongen. Uansett mener jeg at noe er galt når kulene tar i demperen på vei ut. Den går rett tilbake til butikken. Når det gjelder "montering", er det ikke gjort mer avansert enn at jeg tok av gjengebeskytteren på fabrikkgjengene og skrudde på demperen selv Inntil videre får jeg komme tilbake med resultater på reklamasjon på demper og samling uten demper om det er av interesse. jmosbakk Det er mye igjen av kneppene på siktet i alle retninger. Takk igjen for alle råd og tips i tråden
  17. Jeg tenker uansett at når kulene tydelig tar borti demperen på vei ut, må jo det ha noe å si på samlingene. Synes det er merkelig at noen av dere mener at dette ikke har noe å si. Vet ikke om bildet var bra nok, men det er altså tydelige merker på den ene siden av utgangshullet etter kulene (på innsiden av hullet).
  18. Jeg lyste nå inn i demperen og se på bildet! Dette kan vel ha en del å si for presisjonen!
  19. Da har jeg testet litt flere ammotyper. Men det første jeg prøvde var en annen demper (A-tec Hertz 150 kaliber 6,5). Kunne ikke konkludere helt, men fikk betydelig bedre samlinger med den andre demperen. Demperen jeg kjøpte med rifla (Hausken JD184 kaliber 223) ser ut til å danne kruttslagg på ett bestemt punkt. Har dette noe å si? Se bildet. Ser dette normalt ut? Jeg klarer ikke se at kula tar i noe sted. Klaringen på pomringen bak er sjekket og burde ikke lage problem. Fikk ikke testet uten demper siden jeg skyter på et jorde og vil ikke lage for mye bråk.
  20. Ja, men det er en skrivefeil. Den har aldri blitt laget i 1:14 snurr.
  21. Har sett i katalogen. Står bare 1:8. Uansett for seint nå som jeg har tatt i bruk min...
  22. Norsk importør tar bare inn Tikka T3x i 1:8.
  23. Takk for alle råd så langt! Det kan godt hende at jeg har for høye forventninger til rifla. Det var akkurat det jeg ville finne ut. Jeg tenkte først og fremst å bruke den som billig trening, noe jeg fremdeles kan såvidt med S&B. Ellers var den tenkt som reverifle og er derfor glad V-Maxen gikk strålende. Hadde også tenkt å ha den som reserve rådyrrifle og tenkte at det var kjekt at den kunne ta tyngre kuler. Derfor litt rart at 64 gr gikk verst. Tenkte kanskje å prøve Federal Bonded Tip BT 62 gr eller Fusion. Har forøvrig kjøpt inn Winchester hvit 55 gr og Black Hills FMJ og skal prøve å få skutt disse i morgen. Kan poste resultatet da
  24. Jeg burde selvfølgelig nevnt at støtten ligger under stokken, ikke under løpet. Ikke dumt spørsmål det. Hva jeg forventer av presisjon? Det er egentlig det jeg spør dere om. Skal man forvente bedre enn dette? Selv hadde jeg håpet på samme presisjon som min gamle Weatherby Vanguard S1. Skyter på 100 m.
  25. Har en Hausken JD184 på den. Spredningen er forøvrig veldig jevn (haglskudd-lignende). Temmelig jevn avstand mellom treffene. Ikke to inntil hverandre og en slenger for eksempel. Heller ikke vertikalt eller horisontalt mønster.
×
×
  • Create New...