Jump to content

Humle

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Humle's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Reputation

  1. Utfra det en jurist som har eid våpen en stund har fortalt meg, så går det fint om du tar en tur innom butikken på veien frem og tilbake. Det haster ikke.
  2. Nå merker jeg at det er mange misforståelser i denne tråden. Jeg forsvarer ikke den nye våpenloven på noe som helst vis. Likevel ønsker jeg å minne på hvordan den faktise våpenloven mest sannsynligvis kommer til å se ut. En misforståelse jeg vil rette opp i øyeblikkelig er at dynamisk sportsskting ryker. Det er feil. Jeg begrunner det med følgende: Den nye loven kan kort og greit oppsummeres som vingeklipping av jegere. Den vil ikke innebære vesentlige endringer for sportsskyttere.
  3. Feil. Politikerne fremstiller det på denne måten, men det er snakk om ratifisering av et EU-direktiv. Politikere er slettes ikke dumme, de er bare gode til å fremstå uvitende i det de konfronteres. Pensjonerte stortingspolitikere burde undervist på teaterhøyskolen... Det jeg prøver å formidle er at de er dyktige retorikere vet å appellere til følelser for at deres budskap skal bli tatt godt i mot av offentligheten.
  4. @skog Det var godt å høre! Jeg takker deg for din innsats!
  5. @skog Nå mener jeg at Saiga-12 vil tilhøre kategori A som følge av at våpenet er basert på en militær platform og brukes av politi og enkelte enheter underlagt diverse lands militære, det er hvertfall slik jeg har tolket det. Men kanskje jeg tar feil. Det håper jeg. Based on the agreement reached, in the future Category A will include, in addition to fully automatic weapons and military weapons: [...] long firearms which allow the firing of more than 11 rounds without reloading, if a loading device with a capacity exceeding 10 rounds is part of the firearm or a detachable loading device with a capacity exceeding 10 rounds is inserted into it; [...]
  6. @jeaant Harmonisering er ikke imitering, det omhandler heller at lovverkene ikke skal avvike i veldig stor grad. Angående "Ak hagle" går jeg utfra at du snakker om Saiga-12. Det nye våpen-lovverket til EU, som den nye norske våpenloven har som mål å være harmonisert med, vil definere Saiga-12 som et ulovlig våpen å eie med mindre en har særdeles god grunn på bakgrunn av å være aktiv sportsskytter, mener jeg å kunne påstå uten at jeg gidder å dra frem EU-direktivet på nytt. Her er det snakk om harmonisering med et fremtidig lovverk, ikke det gjeldende.
  7. Merkelig at stortingspolitikerne svarer at individets behov må vike for samfunnets sikkerhet når Kripos, det vil si de eneste i utvalget som faktisk kan gi en ekspertuttale om dette, fraråder de restriktive forslagene. Etter min oppfatning er det ikke noe poeng å diskutere med disse politikerne. De er fast bestemt på å harmonisere norsk lovverk med EU sitt, og har innøvd en halvhjertet tilbakemelding på eventuell kritikk. Det bør vekke bekymring at norske våpeneiere blir behandlet som en trussel mot samfunnets sikkerhet når vi har plettfri vandel! Enkelte skytterklubber i Oslo har så strenge regler at politi ikke får delta på treninger av hensyn til sikkerheten (det vil si at politi har opptrådt på en måte som vurderes å være et alvorlig brudd på sikkerhetsregler). Kriminelle dømt for alvorlige forhold lever med bedre rettsikkerhet. Jeg kjøper ikke at politikerne er det minste bekymret for samfunnet sikkerhet, på et eller annet punkt har samtlige partier begynt å se på våpeneiere som et uønsket element.
  8. @Sollie har rett. Nå har jeg våknet litt til, og lest gjennom proposisjonen igjen hvor artikkel 5 tolkes på følgende måte: "Etter EU sitt reviderte våpendirektiv artikkel 5 nr. 2 skal medlemsstatane ha reglar om tilbakekall av våpenløye til personar som ikkje lenger oppfyller vilkår eller føresetnader for løyvet. Vidare så er det i artikkel 5 nr. 3 sett krav om at medlemsstatane skal ha reglar om tilbakekall av våpenløyve for skytevåpen i kategori B når løyvehavar utan særskilt løyve har lause våpenmagasin for enten halvautomatiske skytevåpen eller skytevå- pen med repetermekanisme med patronkapasitet større enn 10 for rifler og hagler og 20 for pistol." Med utgangspunkt i denne tolkningen vil de nok ikke komme å inndra våpen som bruker over 150 år gammel teknologi. @jlovold Jeg er helt enig. Det er urovekkende hvordan vårt lands suverenitet tråkkes på. Mer urovekkende er at det er mange som ser på denne utviklingen som ønskelig.
  9. @TaueBill Det gjelder kun halvauto, slik jeg forstår det. @Eldhannas Ok, takk for svar!
  10. Jeg har nå lest gjennom proposisjonen, og har forstått enkelte deler av innholdet som følger: Våpen brukt i konkurranse og øvelsesskyting (som begge blir omdefinert til sportskyting) vil forbli uendret. Halvautomatiske rifler designet for militæret eller politiet kan ikke lenger erverves av jegere. Våpengarderoben blir utvidet til 8 våpen. Riflemagasiner med kapasitet til 10 eller flere patroner er forbudt, og pistolmagasiner med kapasitet til 20 eller flere patroner er forbudt. Kripos er for det meste uenig i forslagene, og vil beholde status-quo. Korriger meg gjerne! Jeg har da også noen spørsmål. Hvordan defineres magasiner? Er det snakk om avtakbare magasiner, eller inngår også tubemagasiner og andre integrert magasiner? Her var det noe rusk i at EU og det norske utvalget hadde operasjonalisert dette forskjellig, slik jeg forstår det. Hvilke våpen blir da forbudt, og hvilke blir eventuelt lovlige hvis det da er slik at loven ikke lenger forholder seg til en liste forhåndsgodkjente semi-automatiske jaktvåpen, men heller avgjør lovlighet på bakgrunn av foreslåtte egenskaper?
×
×
  • Create New...