Jump to content

Bent Inge

Members
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bent Inge

  1. 14 hours ago, 350 Rem mag said:

    Forskjellen i maks dBm er jo bare 3,68% så tror nok ingen blir å merke forskjell under praktisk bruk.

    (har vel nå fått en formening om hva dette betyr i praksis... 🤒)

    Forskjellen blir vel ca. 1.02 ganger høyere på den amerikanske versjonen (med forbehold på logaritmefunksjonen i kalkulatoren :-) )

  2. Ryktene sier lansering i Europa i april. Sannsynligvis ikke å få før en stund etter. Det er over et halvt års ventetid på våpenkontoret, så da skal jeg klare å vente litt på denne også :-)

    • Like 1
  3. Har to Pardini SP og en HP.

    Erfaringer:

    Utdrager er slitedel. Skyter du mye holder de i ca. to år. Skyter du *veldig* mye holder de enda kortere. De koster nesten ingenting og er lette å bytte.

    Magasin må pusses en gang i blandt, og pusses *tørt*

    Når jeg har gjort dette har jeg aldri hatt noen stukinger.

    Klikk, dvs. svakt anslag har jeg aldri opplevd.

    Alt av skruer må passes på.

    Hvert 4. år eller så må avtrekkermekanismen ha en dæsj moly grease (Biltema :-))

     

    Jeg ville ikke ha lurt på å kjøpe en eldre SP heller (med ny utdrager :-)). Løpene er uslitelige og reservedeler er lett å få tak i.

    • Like 1
  4. 4 minutes ago, M67 said:

    Area 419 er ikke et svindelfirma. De er godt etablerte, men dette lukter vel mer av noen som gir seg ut for dem. Jeg får mer enn nok mail som gir seg ut for noe annet enn de er - jeg hadde vært bra blakk om jeg "bekreftet" alle liksomsendingene fra "UPS" og "Fedex"...

     

    K

    Jeg skrev "https://www.area419.com/" manuelt i nettleseren så jeg har ikke klikket på noen phishing link. Da er det enten dns hijack (usannsynlig), utro tjener (bare litt mer sannsynlig), eller uprofesjonelt. Håper på det siste, men jeg kommer ikke til å handle noe derfra.

    • Like 1
  5. 18 minutes ago, follo said:

    Jeg fikk den mailen selv. Bortsett fra hei/hade står det:

    "During the Christmas season we see a massive uptick in attempted fraud purchases, so our filters are tightened up to protect against these threats. Your order was flagged because of either a billing/shipping address mismatch, or a flag from our credit card processor related to the AVS system. 

     

    What we need:

    - Photo of your State Issued Photo ID (front and back)

    - Photo of the Credit Card you used to pay (front and back). For security, you may obscure the first 12 digits of the CC number (we need the last 4) and may obscure the CCV numbe rs."

     

    Det siste avsnittet der er av interesse. Med andre ord, du kan sensurere ut alt for at det skal gå an å gjøre svindel med kortet ditt.

     

    Mailen inneholder ikke noen rare linker og er fra samme konto som jeg har vært i korrespondanse med de før. 

     

    Jeg har valgt å vente til den kommer til i Norge. Har tid å vente på det, taper kanskje 1000kr, men ønsker heller lengre reklamasjon. 

    Jeg har kansellert ordren og bedt om å få refundert beløpet - så får vi se om det er svindel eller bare uprofesjonelt. A skjule kredittkort nummeret 0 ccv har ingen verdi - jeg har allerede gitt dem den informasjonen når jeg bestilte. Med kopi av ID har de alt de trenger for å tømme kontoen - eller selge informasjonen til noen som vil. Når shipping og kredittkort adresse er lik + at de allerede har trukket beløpet er det ingen grunn til å be om dette.

     

    Men hva vet jeg - jeg har jo bare jobbet med informasjonssikkerhet i noen tiår.

  6. Har samme erfaringer som Stimm: H&N 83 gr kuler går bra. Lapua 98 gr kuler går minst like bra, men disse er umulige å få tak i for tiden. Lapua kulene er .313 som jeg tror er optimalt for Pardini. Jeg har forsøkt litt forskjellige mengder med N310 krutt og selv om det selvsagt påvirker farten på kula, har jeg ikke klart å finne noen forskjell på samling, ES, eller standardavvik. Null krymp gir best samling (krymper akkurat nok til at den går lett i gage).

    • Like 1
  7. 14 minutes ago, Wintel said:


    De er litt for voluminøse, og kommer borti stokken om jeg skal ha «korrekt» kinnkontakt

    Ah da skjønner jeg - men dette er postet under "pistolskyting" - så det er ikke noe problem :-)

    • Like 1
  8. 20 minutes ago, Virre said:

    "Jeg har både Peltor Tactical Sport 300 og 500 som jeg kjøpte i USA, og er godt fornøyd med begge. De er like men 500 har innebygd bluetooth.

    <snip>

    Vær obs på at 500 har bluetooth mottaker, noe som gjør den forbudt å bruke i konkurranser i NSF.

     

    Jeg valgte 500 siden den har bedre NRR enn 300. At BT ikke er lov i felt pistol var jeg ikke klar over (hvor står det?) - det er ikke lett å skjønne hvordan dette kan gi fordeler. Da får jeg heller disable BT (lodde ut chip). 

  9. On 3/13/2023 at 8:05 AM, ronlamagnum said:

    Jeg skal bytte baksikte på en Pardini GT9 og trenger en 1mm dor for å slå ut låsesplinten som låser siktet i forkant. Kan ikke vær konisk. 
    Noen som vet hvem som eventuelt selger noe slikt.

    Hei - jeg demonterte baksiktet på min GT9. Det gikk fint med en 1/16" (ca. 1.5mm) punch/dor (kjøpte et sett på Brownells). 

    • Like 1
  10. 7 hours ago, Stimm said:

    <snip>
    Er det noen som har noen fine ladninger til disse jeg kan starte på? 
    <snip>

    Lapua HBWC, Dia 313, vekt 98gr, N310:1,30gr, Flukt med hylsekant, null krymp
    vAvg:633, vMax:637, vMin:621, vStd:8, ES:16

     

    Veldig presis i min Pardini HP (dyre kuler da..)

  11. 7 minutes ago, Sorvoll said:

    Hvis man får tillatelse til å kjøpe en 357 så kan mange av våpnene også skyte 38 special ammunisjon, men slik jeg har oppfattet reglene så får man ikke kjøpt 38 special ammo med et våpenkort for 357.  Er det mulig å lovlig få tak i 38 special ammo med våpenkort for 357?

    Du får selvsagt kjøpe 38 sp. ammo med 357 våpenkort.

    • Like 1
  12. 8 hours ago, vavlo said:

    Hm. Er det noe fludium (med unntak av et par syrer og evt. sterke baser som jeg iaf ikke ville hatt i nærheten av mitt våpen) som hjelper på å løse opp bly? Er det ikke kun mekanisk fjerning som gjelder? Sjekk også evt ut Lewis lead remover eller lag noe lignende verktøy selv.

    Det er dessverre ingenting som løser opp bly som ikke også løser opp stål (uansett hva produsentene påstår). Solvent vil til en viss grad gjøre det enklere siden den kan løse opp skitt som ligger mellom blyet og løpet. Solvent i en halv time og deretter messingbørste til tårene kommer er min oppskrift..

×
×
  • Create New...