Jump to content

Bent Inge

Members
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bent Inge

  1. Hva er det som ikke er korrekt? Forskjellen på US og EU versjonen er 0.15 decibel milliwatt. Prøv denne: dB kalkulator
  2. Forskjellen blir vel ca. 1.02 ganger høyere på den amerikanske versjonen (med forbehold på logaritmefunksjonen i kalkulatoren )
  3. LPA sikte burde passe. Hør med børsemaker hos Magne Landrø. Har LPA sikte på min, men har ikke orginalt løp.
  4. Ryktene sier lansering i Europa i april. Sannsynligvis ikke å få før en stund etter. Det er over et halvt års ventetid på våpenkontoret, så da skal jeg klare å vente litt på denne også
  5. Har to Pardini SP og en HP. Erfaringer: Utdrager er slitedel. Skyter du mye holder de i ca. to år. Skyter du *veldig* mye holder de enda kortere. De koster nesten ingenting og er lette å bytte. Magasin må pusses en gang i blandt, og pusses *tørt* Når jeg har gjort dette har jeg aldri hatt noen stukinger. Klikk, dvs. svakt anslag har jeg aldri opplevd. Alt av skruer må passes på. Hvert 4. år eller så må avtrekkermekanismen ha en dæsj moly grease (Biltema ) Jeg ville ikke ha lurt på å kjøpe en eldre SP heller (med ny utdrager ). Løpene er uslitelige og reservedeler er lett å få tak i.
  6. Jeg skrev "https://www.area419.com/" manuelt i nettleseren så jeg har ikke klikket på noen phishing link. Da er det enten dns hijack (usannsynlig), utro tjener (bare litt mer sannsynlig), eller uprofesjonelt. Håper på det siste, men jeg kommer ikke til å handle noe derfra.
  7. Jeg har kansellert ordren og bedt om å få refundert beløpet - så får vi se om det er svindel eller bare uprofesjonelt. A skjule kredittkort nummeret 0 ccv har ingen verdi - jeg har allerede gitt dem den informasjonen når jeg bestilte. Med kopi av ID har de alt de trenger for å tømme kontoen - eller selge informasjonen til noen som vil. Når shipping og kredittkort adresse er lik + at de allerede har trukket beløpet er det ingen grunn til å be om dette. Men hva vet jeg - jeg har jo bare jobbet med informasjonssikkerhet i noen tiår.
  8. Jeg prøvde å bestille fra Area 419 - og de tok betalt. Deretter ville de ha kopi av ID + kredittkort for å sende. Dette er svindel. Styr unna!
  9. Har samme erfaringer som Stimm: H&N 83 gr kuler går bra. Lapua 98 gr kuler går minst like bra, men disse er umulige å få tak i for tiden. Lapua kulene er .313 som jeg tror er optimalt for Pardini. Jeg har forsøkt litt forskjellige mengder med N310 krutt og selv om det selvsagt påvirker farten på kula, har jeg ikke klart å finne noen forskjell på samling, ES, eller standardavvik. Null krymp gir best samling (krymper akkurat nok til at den går lett i gage).
  10. Ah da skjønner jeg - men dette er postet under "pistolskyting" - så det er ikke noe problem
  11. Hmm nesten alle jeg kjenner bruker aktivt hørselsvern i konkurranser (dvs. med mikrofoner slik at tale kan forsterkes). Lurer på om det ikke er forskjell på ISSF og felt reglene her.
  12. Jeg valgte 500 siden den har bedre NRR enn 300. At BT ikke er lov i felt pistol var jeg ikke klar over (hvor står det?) - det er ikke lett å skjønne hvordan dette kan gi fordeler. Da får jeg heller disable BT (lodde ut chip).
  13. Har bestilt Peltor Tactical Sport 500 så får vi se om de duger .. Wintel: hva mener du med "forstyrre egen skyting"?
  14. Noen som har meninger om hvilke som er best (aktive) - mine Peltor Protac II går opp i limingen og må ha nye
  15. Hei - jeg demonterte baksiktet på min GT9. Det gikk fint med en 1/16" (ca. 1.5mm) punch/dor (kjøpte et sett på Brownells).
  16. Lapua HBWC, Dia 313, vekt 98gr, N310:1,30gr, Flukt med hylsekant, null krymp vAvg:633, vMax:637, vMin:621, vStd:8, ES:16 Veldig presis i min Pardini HP (dyre kuler da..)
  17. Om den lagres inne og tørt: vanlig våpenolje. Om det er kaldt og fuktig, anbefales ACF 50.
  18. Av nyskjerrighet: hvilket våpen er det som bruker 9x18 Makarov?
  19. Du skrev hyle svasker - det skulle selvsagt vært hysevasker! -Gisle Fasken
  20. Nevermind. Tuppen manglet på uttrekker..
  21. Du får selvsagt kjøpe 38 sp. ammo med 357 våpenkort.
  22. Det er dessverre ingenting som løser opp bly som ikke også løser opp stål (uansett hva produsentene påstår). Solvent vil til en viss grad gjøre det enklere siden den kan løse opp skitt som ligger mellom blyet og løpet. Solvent i en halv time og deretter messingbørste til tårene kommer er min oppskrift..
  23. Både Frankford Arsenal Rotary Tumbler (FART ) og Lyman Cyclone er bra. Lyman er litt mindre (jeg har denne - får plass til 500 32 hylser og det er nok for mitt bruk). Separator er et must for å få vekk stålpinnene - å sikte pinnene ut med brett er utålelig. Mine dingser: https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?prodid=18030 https://www.nordbygunshop.no/produkt/rensing-hylserpoleringtrimmi/separator-liten-cm-500
×
×
  • Create New...