Jump to content

Kjell Audun

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Kjell Audun last won the day on April 21 2017

Kjell Audun had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kjell Audun's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

9

Reputation

  1. Kommer også til å jakte med bly i høst, men tenkte å begynne teste litt blyfri på banen.
  2. Jeg tenker også at TTSX er et godt alternativ, i tillegg har jeg mye N 550 liggende, så det heller det mot en slik kombo. Hva ville du/dere tatt utgangspunkt i av ladedata?
  3. Hei, Jeg har en .243 med demper som jeg bruker til Bever, Rådyr og toppfugljakt. Jeg lurer på om noen her har ladet en blyfri jaktkule til dette kalibret, og kan være villig til å dele litt erfaringer og ladedata? Er da primært ute etter en kule til å bruke på rådyrjakt. Har Lapua-hylser og vihtavuori-krutt i heimen.
  4. Tusen takk, veldig stas! Var ute igjen i dag tidlig og så to nye bevere, men de bare svømte forbi og ville ikke på land. Kan vel konkludere med at den ryddinga ikke har påvirket i noen negativ retning her hvertfall.
  5. Da har jeg ryddet post, se bilder under. Ble noen timer med motorsag og mye som måtte skjæres ned. Så bever der i går kveld og i dag tidlig (20.04), men det var kvister og trær i veien. Det var derfor ekstra spennende etter at jeg i dag bråkte mye der med motorsag og gjorde ganske store forandringer. Kvelden kom og jeg satt der med kikkert og fikk med meg masse frosk som holdt show i den ene demningen litt inne i skogen. Men ingen bever tidlig på kvelden. Hadde miste litt troen på at det skulle komme noe der, og med mye vind som kastet litt hit og dit, var jeg på nippet til å dra hjem og heller prøve igjen i morgen. Men da kl. passerte kvart over ni fikk jeg plutselig se ringer i vannet i enden av renna som vises på bildet. Og straks etter kom jammen beveren svømmende. Den tok en av kvistene jeg hadde kastet uti der tidligere på dagen, og satt seg til på samme sted der jeg så den kvelden før og i dag tidlig. Men nå var det ikke lenger kvister foran. Byttet raskt ut håndkikkert med gevær, fikk sikte godt og skøyt. Knall og fall på en stor og fin bever (21 kg) og dermed også min første!! En veldig fin jaktopplevelse, spesielt med alt forarbeidet som viste seg å være velykket.
  6. Takk for godt og utfyllende svar Christer, det er noen interessante erfaringer du har gjort der. Så da blir det nok litt rydding i morgen på dagen og posting på kvelden. Spennende å se om de kommer for å sjekke der jeg feller trær. Det er fort en del som må felles, men det kan jo være positivt. Og du har helt rett i dine antagelser, dette ligger ikke så langt ifra hus og rett ved E134, så den er vandt med at det er støy rundt forbi.
  7. Hallo der. Jeg er har akkurat begynt å jakte bever og lurer på om noen har erfaring de kan dele med seg ift. følgende problemstilling: Vi har bever som har holdt på ved et jorde der det er myr og fuktighet langs kanten og et stykke innover i skogen. Nå har nederste del av jordet blitt demmet opp og det var på tide å sjekke ut nærmere da vi har sett flere felte trær osv. Fasit, 2 hytter (som vi ser) og 8-10 demninger på en 400 meters strekning langs jordet og innover i skogholtet. Vi må få tatt ut en eller flere. Men da jeg skulle forsøke å postere var ikke dette enkelt, og her kommer også det jeg egentlig lurer på. Det er så tett med trær, kratt og dritt som dekker godt langs disse rennene de har demmet opp, og vi må rydde til noen poster for å ha mulighet til å kunne skyte. Vil dette ødelegge resten av vårjakten da det blir en del bråk med motorsag og trasking som setter lukt. I tillegg til forandringene med felte trær så klart. Vet at f.eks reven kan veldig var for forandringer. Det blir potensielt også flere poster da det ikke er mulig å dekke hele området fra en plass. Gode råd tas imot med takk. -Kjell A.
×
×
  • Create New...