Jump to content

Anonymrifle

Members
  • Posts

    269
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by Anonymrifle

  1. On 5/21/2022 at 5:31 PM, Sorvoll said:

    Halvautomatiske rifler blir ulovlige etter tre år dersom eieren ikke får ny tillatelse i mellomtiden, se våpenforskriften § 14-1 nr 3. 

     

    Du må skrive visse halvautomatiske rifler. En person som eier en Mini-14 til jakt må kvitte seg med den eller få den registrert til sportsskyting, en som eier en Browning bar eller en gammel Winchester halvauto salongrifler kan fortsatt beholde den som en del av jaktgarderoben.

    • Like 3
  2. 1 hour ago, madlychip said:

    Jeg synes ikke det er at bra at politiet skal militæriseres. Jeg ser helst at de går tilbake til å ha revolver, kanskje Smith 929 som hoved våpen, gjerne med valnøtt grep. Så ser de ikke så skumle ut. Kunne til nød få bruke bretta cx4 om "oppdraget" krevde det.

     

    De burde vel også slutte å bruke datamaskiner og heller skrive for hånd, til nøds skrivemaskin.

  3. 3 hours ago, psAico said:

    Trening på fritiden MÅ ikke være enten eller. Det finnes gråsoner som er mer eller mindre akseptert av begge parter.

    En kombinasjon av høye krav, tilrettelegging og egeninteresse kan jo faktisk få folk/ansatte til å frivillig drive ferdighetstrening på fritida.

    Stillinger som har krav til fysikk f.eks, vil i mange, kanskje også de fleste, tilfeller kreve at mann trener på fritiden.

    Jeg tviler også på at det finnes en eneste hundefører i Politiet som ikke trener på fritiden. Både fordi det gir bedre forutsetning for å bestå i stillingen, men også fordi det er høye forventninger til tjenesten hundeekvipasjene leverer, og det er kjipt å drite seg ut.

     

    Hvis noen vil ha meg til å bære og i verste fall bruke våpen i offentligheten, så ville nok det ansvaret ført til at jeg satte helt vanvittige forventninger til meg selv. Og jeg hadde forventet at omgivelsene hadde minst like høye forventninger til min kompetanse og vurderingsevne. 

    Kan nesten ikke se for meg noe mer motiverende for egentrening enn tanken på å drite seg ut med våpen.

     

    Jeg vet lite om hvordan dette foregår i dag, men en balanse der arbeidsgiver tilbyr nok trening i arbeidstiden til at de aller fleste klarer grunnkravene, kombinert med høy tilleggsytelse for å bære våpen og lav terskel for å miste denne muligheten vil kanskje bidra til ønsket motivasjon og egeninnsats uten å bevege seg for langt utenfor den "aksepterte" gråsonen.


    Men hvor mye er det politiet tilrettelegger for at man kan trene på fritiden? Skal du ta deg en styrkeøkt så kan du i de fleste politistasjonene ta deg en tur ned i kjelleren på et styrkerom helt gratis. Å ta det deg en løpetur ute koster ikke noe og medlemskap på et treningsstudio kan du få helt ned til 350 kr i måneden.

     

    Hadde man latt politiet få låne med seg tjenestevåpenet hjem med gratis ammunisjon og hatt fri tilgang på en skytebane som kan bli brukt til alle døgnets tider, så hadde jeg nesten forventet at man bedrev egentrening på fritiden. Men så lenge man må kjøpe eget våpen og stå for kostnadene selv, mener jeg det er urimelig at man skal forvente at man tar skytetrening på fritiden.

  4. Usikkerheten er vel hvordan man skal tolke:

     

    Politiet kan gje løyve til erverv og innehav av halvautomatiske riflemodellar som opphavleg er konstruerte for jaktbruk, og som:

    1. frå fabrikk er produsert for bruk av våpenmagasin med patronkapasitet på inntil 10

    https://lovdata.no/forskrift/2021-05-07-1452/§4-1

     

    Den delen av forskriften skulle aldri ha blitt lagd og er totalt irrelevant så lenge man har regulert hvem som kan kjøpe «farlige» magasiner.

     

    Men hva hvis Ruger 10/22 hadde kommet på markedet i dag og Ruger kun lagde 10 skudds magasin til den. Ville den blitt ulovlig om 3 år når Ruger startet produksjonen av 25 skudds magasin? Hva med rifler som Winchester Wildcat hvor man kan bruke 10/22 magasiner? Hva hvis Ruger kun hadde lagd 10 skudds magasin til 10/22 og plutselig så hadde et annet firma lagd 25 skudds magasin til den??

     

    Nei, skulle aldri ha vært nevnt noe om magasinkapasitet i den paragrafen.

    • Like 2
  5. Hvis det er den eneste pistolen du har og du selger den, så kan du ikke få det nye våpenet på utlån siden du ikke lengre har våpenkort på tilsvarende våpen som kreves for å låne våpen. Kort og godt så må du ha våpenkort på håndvåpen for å kunne få et håndvåpen på utlån.

  6. Jeg skjønner ikke helt logikken bak at banekapasitet skal føre til at man ikke vil ha nye medlemmer. Jeg hadde trodd at en klubb ville ha så mange medlemer som mulig som kan betale medlemskontingent.

    • Like 1
×
×
  • Create New...