Jump to content

ruant

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

ruant's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. "1 gen ATN X-sight" Altså ikke X-Sight II? Brukte du standard IR lykta som fulgte med eller brukte du noe annet?
  2. jonilse, godt poeng Var ikke det jeg mente, var kanskje litt dårlig formulert fra min sin side. Ja, kanskje det er løsningen. Har sendt melding til han fyren på finn og hørt om han har siktet fremdeles eller om har han solgt det. Får håpe han ikke har solgt det så jeg kan kjøpe det. Så får jeg kjøpe rifle og demper fra butikken Begynner å se lyset i tunnelen her nå
  3. Søkte litt på pakkertilbud på nettet. Fant en, http://www.becotrading.no/browning-tbol ... c-420.aspx Og kanskje denne, http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=4616 har sendt mail og spurt om det er mulig å få den i 17hmr istedenfor 22lr (burde jo være mulig) Zeiss er vel bra greier? Er 42mm da, dårligere skumrings jakt mulighet..? Eller veier optikken opp for dette?
  4. Takk for tålmodigheten ☺ Det blir definitivt mest praktisk bruk. Men litt mengde trening må jo til for å få ferdighetene på plass og vedlikehold de. Nå er jeg ganske fersk jeger, men målet må jo være å oppdage fugl på avstand, og ikke går over de så de flyr avgårde, da hjelper det ikke samme hva sikte som er på rifla. Men at siktet gjør det mulig å treffe en rype i halsen /hode på avstand er jo ønskelig, så man ikke ødelegger for mye kjøtt. (dette kommer jo selvsagt an på ferdighetene også) Åtejakt kan man jo bestemme litt mer hva avstand ting skjer på. Så her er det vel mest lyset som spiller inn.
  5. Hvordan er Leupold 3-9x33EFR på skumrings jakt på mikkelrev? Tror neste jeg snart må ta å legge alle alternativene i en hatt og bare trekke en jeg, får jeg blir helt tullerusken i hode.
  6. Er da ikke så mye om å gjøre for at det er nesten likt. 1 yard er vel 0.9144 meter..
  7. Denne så jo lovende ut.. http://eu.hawkeoptics.com/vantage-4-12x ... 7-hmr.html 513g og retikkelet er tilpasset kaliberet også. So many choices!! Men hvordan er det på skumringa på åtejakta montro.. Sikkert crap.
  8. Blir bare mer og mer å velge mellom her Kommer til å gå mye i fjellet med den. Hva vekt grense bør jeg holde meg under montro? Leupold EFR 3-9x33 er vel 310 gram. Hvor går grense før den vil begynne å føles topp tung?
  9. msteiro, har du en link? Søk på wingevapen.no gir ikke noe treff på hawke kikkertsikter hos meg
  10. God poeng. Planen er å få på en to fot så det blir stødige skudd hele tiden, men uansett så er det jo greit at det ikke er for tungt. Hva tror dere om denne? http://eu.hawkeoptics.com/airmax-30-sf- ... mx-ir.html Den er 757g Eller vil det holde med 4-16? (780g) Den er vel laget for luftvåpen denne om jeg ikke tar feil? Tror dere eventuelt rekylen på 17hmr vil riste løs noe?
  11. Så kikkerten jeg så på ble utsolgt og usikker på når den kommer inn på lager igjen. Så er det noen andre kikkerter som anbefales til 17HMR (Browning T-Bolt) som skal brukes på åtejakt og småvilt (fugl, hare)? Har prøvd å søke litt på google etter hvilke som er best, men finner mye rart. Spesielt på amerikanske sider om sikter som får slakt på norske forum. Og blir bare mer og mer forvirret Kanskje jeg bare skulle kjøpt ting i deler istedenfor å prøve å få en pakke løsning fra en butikk. For jeg syns egentlig den Hawke Endurance serien hadde det jeg ville ha. Trinnløs opplysning og parallakse justering. 24 zoom som maks er kanskje mye, slik pava nevnte.
  12. Sånn er det å sitte på gjerdet for lenge. Nå var hele greia utsolgt msteiro, det er sikkert mulig for noen. Kanskje etter nok trening kunne jeg også klart det men med mine nåværende ferdigheter kommer ikke jeg til å tenkte tanken engang, om noen gang. Nå har ikke jeg så god kontroll på hvor mye futt det er i en 17hmr kule på 280 meter, men det jeg har lest på nettet så virker det å dra den litt for langt?
  13. Kikkerten det er tilbud på har LR Dot. Blir vel egentlig feil retikkel for dette kaliberet? 17hmr går vel ganske beint ut til 100m? Og etter det dropper den ganske mye og mister mye kraft? Så er vel ikke så mye poeng i LR Dot om man planlegger med å holde seg innenfor 100 meter. Man har jo tynne og tykke stolper til sidene man kan bruke, men det blir ikke like nøyaktig som et mildot retikkel. Ser ikke ut til at de har andre retikkel modeller inne på denne nettbutikken. Veldig usikker på optikk, så er vel bare en måte å finne ut ting på. Det er å prøve, så finner man vel fort ut hva som fungerer for meg, siden det er som dere sier, mye smak og behag.
  14. Godt tips SofsBamse, men problemet er at jeg ikke har tilgang til kikkerten fysisk da det skal kjøpes fra en nettbutikk. Men tror jeg prøver meg på den 6-24 x50. Så blir hvertfall små fuglen synlig nok også
×
×
  • Create New...