Jump to content

matsb

Members
  • Posts

    164
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by matsb

  1. On 10/6/2021 at 8:26 AM, Bartemannen said:

    For de som har levd noen år og hørt nok av skrytehistorier rundt kaffebålet så har det jo versert rykter de siste 70-80 årene om at det ble skutt elg med 22lr under krigen. Var vel endog en kar på Hedemarken som ble intervjuet av et eller annet jaktblad som påstod at han hadde gjort det.

    Absolutt alt vilt i USA er bekreftet drept med 22lr så det er ikke usannsynlig.

  2. Noen bruker det som penisforlenger, andre bruker det fordi det er spesielt og igjen noen som bruker det fordi de "har blitt fortalt".

    Man vil alltid møte på folk som liker å stikke seg ut. Enten det er for å være storkar eller fordi man er over gjennomsnittet interessert i "oddities". 

  3. Noen som vet når Lapua gikk fra spisse Aer til Aer med bue på toppen?

    Bilde for bedre forklaring

     

    Kvalitetsforskjell? Vet jo at mye ble produsert bedre i gamledager, men tenker hylser gjerne har blitt bedre?

    20210922_223834.jpg

  4. Det er absolutt null reviews av Lindu Optics å spore opp. Det er åpenbart ett veldig dårlig tegn. Mye skryt fra firmaet selv og div. skryt av at de er samarbeidspartner med blablabla. tipper de,som andre kinesiske, saksøker/betaler Google når det kommer ut negative hits på firmanavnet, for å få det sletta.

  5. På 7.4.2013 den 10.43, BAB skrev:

    På databladet står det Action/Magazine. Det blir da T3/ med korte, medium eller lange magasin avhengig av kaliber. 1080mm totallengde med 570mm løp, 1020mm totallengde har 510mm løp. Kassa er den samme, magasina tilpasset patronene. MT betyr Muzzle Tread - gjenget munning.

    Vil det si at på en T3 kan man bytte løp mellom feks 308 og 6,5x55 og bare bytte magasin? Eller må man bytte sluttstykke og da? 

  6. Hva skal du med mantlet ammunisjon med hulspiss? Lykke til med å få den til å ekspandere med mindre den er spesifikt designet for ekspansjon i subsonisk hastighet, noe ingen RN-kuler er. 

    Om du vil jakte ulovlig er en annen sak. 

    Kjenner folk som jakter storvilt med 130grs kuler i 6.5 uten problemer, å i USA skyter de whitetail med 110gr i 300BLK.

    Treffer man der man skal så dør de alle, såfremst man er smart nok til å ikke sette skuddet i bogfjøla med små kalibre på de største dyra. Har sett bilder av store elgokser med kuler fra tidligere år i bogfjøla 😂

  7. På 12.4.2019 den 20.41, Polardego skrev:

    XXL her i Sverige har en kampanje på Conquest V4 3-12x44 til SEK 6999

     

    Zeiss Conquest V4 3-12x44

    Fordi V4 er en rimelig uønsket serie som har fått dårlig mottakelse pga. pris og "kultstatusen" til f. eks. Classic-serien deres. 

     

    V4 har jo hatt elendige salgstall iforhold til det Zeiss hadde forventet. Ikke så rart når de kommer med sånt som 3-12x44 på det konservative europeiske markedet 

  8. På 16.10.2013 den 18.49, Litago skrev:

    Hei der Yhaug!

    ja det er nok noe nytt som har kommet..mest mulig kun en fase :lol:

    en fase som bør overses både 300 og 338 win mag er patroner som funker utmerket til sitt bruk

    og som er lett og få tak på her som jeg bor

    så blaser variantene er rimelig ukurante slik som Norma og Blaser har valgt og markedsføre

    Valgt å markedsføre? Ja, det er forsåvidt sant, men rar formulering. Alle som forstår seg på markedet og Blaser vet at de driter langt i å "markedsføre" seg inn i prissjiktene for å konkurrere. De satser på å være premium-merket over andre hva fabrikkprodusert angår, og setter prisene etter de kjøpesterke kundene som sverger til dem uansett. Blaser sine egne kalibre blir jeg aldri eier av med mindre noen gir meg ei pipe 😂

  9. Over til noe helt annet. Kan man lage ei kvalitetspipe av annet materiale enn vanlig "pipestål"? Vet det brukes jo veldig mange forskjellige kvaliteter på stålet blant de forskjellige produsentene. 

    F.eks. CoCrMo, CrMoV eller en eller  annen klassifisering av titan? 

     

  10. 2 timer siden, M67 skrev:

    Jeg kan ta feil her - men for at plasmanitreringenskal virke, så må det være krom og molybden, eller titan, aluminium eller andre metaller som danner stabile (og harde) nitrider - i stålet. Rustfritt er primært legert med nikkel, nikkelnitird er ikke stort å skryte av ikke jernnitrid heller - og aluminium og titan - tja. Gode nitrider, men i stål?

    Så det er nok CrMo(V?)-stål..

    Samtidig er jeg temmelig sikker fra før, på at de kaldhamrede pipene er CrMo-stål (en lokalt spesifisert "slektning" av AISI 4140/50) 

     

    Stålet i pipene er jo litt hardere fordi det er kaldhamret, og kanskje ruster det saktere av den grunn, eller så ruster det fortere pga mer spenninger, ikke vet jeg - men det ruster helt sikkert saktere på overflaten så lenge den er nitrert, siden overflaten ikke er bare stål - men nitrid. Som ikke ruster.

     

    K

    Norma sa at det er stainless som er nitrert og wiki backer det opp med at stainless steel kan nitreres, så stoler på Norma 

  11. 2 timer siden, Ruger #1 skrev:

    Overlegent i betydning av at det er tilnærmet rustfritt. Ikke som i stain less (ruster mindre direkte oversatt) som er blankt og skinnende. Matt svart overflate som er steinhard. Har hatt ei slitebørse i snart 20 år.

    Ikke en eneste rustflekk. Rust er et ikkeproblem. Drillingen når det er meldt overskyet krever stell både før, og etter. Ikke noe verktøy man bare grabber, går ut, og er ferdig. 

     

     

    Det gjør stålet hardere, men gjør ingenting for rustbestandigheten såvidt jeg vet. 

    Har du noen "dokumentasjon" der Blaser påstår at det gjør pipene mer rustbestandige, for jeg finner ikke noe om det. 

     

    Har selv gjort tester med saltvann og avkapp av Lothar Walther Stainless, LW CrMo, gammel brukt Tikka M590 CrMo og Blaser R8 og LW Stainless kom nesten like godt ut av det som Blaser R8. 

     

    Delene ble rengjort, lagt i saltvann i 30min, så lagt til hver sin lufttette boks. Den gamle Tikka-pipa rusta noe jævlig, men den hadde noe ujevnheter og kan ha hatt antydninger til rust fra før. 

     

    Husk på at selv om Blaser-pipene er sorte så er de lagd av stainless steel. 

    Tror det er mer sannsynlig at den økte rustbestandigheten kommer fra hardere stål og dermed mindre sannsynlighet for hakk og ujevnheter som grobunn for rusten. 

     

  12. 1 time siden, Ruger #1 skrev:

     

    De skal ha skryt for plasmanitreringen, som er overlegent alt annet jeg har prøvd. Mye derfor jeg eier, og antakelig kommer til å kjøpe Blaser. Kan jo knapt huske en godværsdag på jakt siden Aalesund brant. Mauser M03 har det samme, men er så tunge at man trenger en Sherpa dersom man skal gå langt.

    Alt det andre overprisede stæsjet med logo er for folk med mer penger enn vett ;)

     

     

    Hva mener du? Overlegent på hvilken måte? 

  13. 3 minutter siden, Ei tohi varjata skrev:

    Ville det ikke vært enklere med litt tre, båndsaga på sløyden, og gullmetallicspraymaling fra Biltema?

    Spikre de sammen å feste de på ei tung plate eller noe. Dumt om de plutselig spretter sin vei 😂 

    • Haha 1
  14. På 28.3.2019 den 8.22, hjortefot.com skrev:

    Med stadig flere villsvinjegere som reiser til balkan eller mellomeuropa er dette tvert imot en potensiell hit.

    Spesielt med tanke på kortpipe/kappefetisjen som rir i jegermiljøet. 

     

     

    Finnes flere kaliber med mye bedre tilgang på ammo som er etablerte på markedet å gjør jobben utmerket. Blir nok å se denne like ofte som man ser 338BM. Dvs. særdeles sjeldent.

    Blir nok solgt noen da jeg ser det er endel uintelligente folk som kjøper reimer, kniver, dempere og tofoter for et ekstremt påslag for å få Blaser-logoen iforhold til samme varen med den virkelige produsentens logo. 

     

    Ser selvfølgelig bort fra alle som er smart nok til å få dette bakt inn i en pakkepris som fjerner alt påslaget som det er for Blaser-logoen! 😅

    • Thanks 1
  15. På 6.4.2010 den 22.22, Sharpshooter skrev:

    Heisann Drilling

     

    Foring til sluttstykke ja, det nevnte jeg ikke noe om i farten.

    Nå for tiden skyter jeg uten den foringen, da zip-posen med den forsvant under siste flytting.

    Ingen problem med utrekk av hylsa, men litt slapt utkast pga at hylsa glipper litt unna utdrager'n. Så det blir å lage ny.

    I tillegg er utdrager'n modifisert slik at den griper lengre inn pga 6,5 hylsa.

    Skal også prøve med en plastikk kloss i forkant av magasinet slik at lengden på magasinet passer 6,5x55, da det i min rifle er veldig avgjørende for matingen at patronene er helt i bakkant på magasinet (litt dårlig forklart)

     

    7 mm Rem Mag'en er fremdeles familiens eie, mens 30-06'n ble solgt til en optikker. Husker jeg rett ble det montert hakemontasje på den.

    Men nå tror jeg den er solgt videre.

     

    John-A

    Er M65DL et systemvåpen? 

  16. På 10.1.2018 den 10.55, vavlo skrev:

    TS, feil så langt jeg kan bedømme. Om en ikke har bevilling til å selge slikt kan en ikke lade og selge patroner eller evt krutt/ kuler/ hetter som næring. Lovverket er ikke beregnet å regulere enkelthandler mellom privatpersoner. I så fall måtte alle kuler, skudd og lignende som annonseres privat på f eks Finn bli definert som forsøk på ulovlig handel. Krutt er ikke sporbart. Det som kan rammes av lovverket er om du selger slike regulerte komponeter/ varer til en kjøper som ikke tilfredsstiller formelle krav til å kjøpe disse, da du etter loven skal oppbevare slikt så det ikke er tilgjengelig for uvedkommende.

    Alle ferdigladede skudd havner under loven. Du har under ingen omstendigheter lov å omsette hjemmeladet ammunisjon med mindre du har løyve for det (mulig det går inn under børsemakeryrket) 

  17. Normalt sett nei, men ser den ene heter HPBT og de nye Scenar blir kalt OTM(OPEN TIP MATCH) 

    Det er jo i praksis det samme om jeg har forstått rett, men det som er iøynefallende er at den gamle er .339 mens den nye er .338. Det betyr at den gamle burde lades svakere ved maks. 

×
×
  • Create New...