Jump to content

Rypejens

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Rypejens's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, det har du rett i. Med følgende konsekvens: oppslag i media om at rypebestanden har tapt seg ytterligere, det viser jo alle fellingstall. og i media er fellingstall=bestandstall. Som i neste runde kan føre til at vi ikke må jakte slik, ikke der, ikke da etc. pga "enda lavere bestand enn før". Dette har vi jo sett i flere år nå, oppslag om at fellingstall viser at bestanden har vært sånn og sånn, og var mye bedre for 10-15 år siden og før det. uten å nevne noe om bag limit, ant jegere osv. Et eksempel jeg har brukt her før er et fjellstyre som fredet rypa i 2012. Tidlig på 90 tallet var det flere år med enda dårligere takseringsresultat enn 2012, da ble jakta gjennomført uten baglimit, uten kortere jaktperiode og med flere uke/sesongkort enn planlagt i 2012. Sier seg selv at fellingstall for dette fjellstyret bidrar til å vise at bestanden var dårligere i 2012.(bestand=uttak) Ja... Fellingstall er helt klart bare som kvasistatistikk å regne og sier lite når baglimit osv blir innført... Ergo så er det liten vits i å styre forvaltninga utelukkende basert på fellingstall. Det skal bli godt å komme seg ut å se etter rypa i morra!
  2. Det er lov med jakt i nasjonalparker her i Norge pr dags dato. Men ja man må selvfølgelig passe på at jakt i nasjonalparker ikke fører til unødvendige naturinngrep.
  3. Å stenge vinterjakta må man ihvertfall ikke gjøre. Vinterjakta er den aller mest tradisjonsrike jakta. Nesten ingen gidder å gå på vinterjakt lengre og vinterjakt er stort sett veldig vanskelig (mi erfaring ihvertfall). Jeg er enig i det meste av det du skriver, MEN ikke i at vi burde gjøre som svenskene. Å skyte rypa allerede i august har lite for seg. De stakkars små kyllingene er kanskje ikke flyvedyktige engang i august, noe mat for oss å spise er det iallefall ikke på dem engang i august. Jaktstart 10 september er også litt tidlig enda etter mi mening. Det er bra mange kyllinger som også da ikke akkurat kan karakteriseres som kjøttfulle. Ei rype skutt i august/september overlever ikke vinteren uansett, kylling eller ei. Nei, rypebestanden ville absolutt hatt best av utsatt jaktstart. Hvis man utsetter jaktstarten til starten eller kanskje midten av oktober så ville man oppnådd ei rekke "tiltak" som jeg er overbevist om at hadde skånet rypebestanden kraftig i forhold til dagens praksis. Jaktstart i oktober ville ført til følgende: - Dagene er betraktelig kortere enn i september og umuliggjør like lange jaktturer for folk. ---> man vil altså ikke rekke å lete så lenge etter rypa pr dag som i september. ---> Færre ryper i sekken enn i august/september. - Rypa er stort sett mye mer skjær, flyr oftest før man kommer inn på skuddhold. Mye vanskeligere jakt. ---> Færre ryper i sekken enn i august/september. - Dritværet i oktober og november gjør at færre folk gidder å dra ut på jakt og folk gidder ikke å holde på like lenge. ---> Færre ryper i sekken enn i august/september. Summen av dette er jeg overbevist om at ville ført til et mye lavere totaluttak fra jegerne si side ihvertfall. Svenskene har btw store fredningsområder der all jakt er forbudt da de ikke tillater jakt i nasjonalparkene. Mon tro hvor mye dette betyr for bestanden..? Å ikke tillate jakt/fiske i nasjonalparkene er helt tåpelig spørr du meg. Poenget med å verne naturområder i nasjonalpark må jo være bla å sikre uberørte jaktmarker mot inngrep, sånn at vi kan fortsette å jakte der i evig tid...
×
×
  • Create New...