Jump to content

Riflepakke

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Riflepakke

  1. 49 minutter siden, tussehaugen skrev:

    Brukte treblek frå norsk trepleie på ein elgskalle, fungerte ganske bra. Inneholder hydrogenperoksid med brukbar styrke til ein fornuftig pris. Du kan få kjøpe max 10 eller 12% løsning som privatperson til ein absurd pris på apoteket. Dette er eigentlig for svakt til å få bleket skallen skikkelig men er det beste å få tak i ettersom Mr. Breivik hadde stoffet i oppskrifta si...

    Kaustik soda hadde eg ikkje turt å bruke, dette er lut og hadde vore redd for at bindemiddelet som holder sammen dei ulike kraniedelene vil bli oppløyst slik som skjer om du koker skallen for lenge.

    At skaller som er behandlet av profesjonelle holder seg bedre er ikkje så rart for dei får kjøpe sterkere løsning enn oss menige...

    Syns dette var en ganske overkommelig pris https://www.mikrogartneriet.no/products/essentials-oxyplus-12.  Tror jeg prøver meg med dette siden, kaustisk soda var litt "risky":)

  2. 23 timer siden, AKL skrev:

    Jeg kjenner en autorisert preparant som alltid legger skallene i kaldt vann iblandet biotex vaskemiddel etpar ukers tid før bleking.

    Dette er for å trekke ut fettstoffene fra kraniet,hvis ikke vil kraniet gulne med årene.

    Han nevnte også at han skiftet vann ganske ofte.Jeg tror absolutt det har noe for seg.En skalle jeg selv kokte og bleket med 10% hydrogenperoksid har blitt ganske gult nå,mens en han fikset for meg holder seg kritthvit.

    Vet du ca blandingsforhold mellom vann og biotex vaskemiddel?

    Var det denne vaskemiddel typen her: https://www.tonerweb.no/p/toyvask-bio-tex-white-3-34kg-148879?c=5490&utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=Biotex+Tøyvask+Bio-Tex+White+3%2C34Kg 

    Hvor lenge skallen skal blekes i 12% hydrogen peroksid?

     

  3. 1 minutt siden, jmosbakk skrev:

    Jeg prøvde 3% på en rådyrskalle. Etter 1 mnd og 5-6 runder med smøring så ga jeg opp.

    Absolutt ingen forskjell i farge.

    En nabo hadde noe som var mye sterkere fra gammelt av. Vet ikke hvilken konsentrasjon det var, men tror det var rundt 15% eller noe sånt som ble nevnt.

    Det ble ihvertfall noe helt annet.

    Okei, da er det nesten ingen i vits i å la det ligge noe særlig mer. Får prøve å få tak i sterke prosent eller prøve med kaustisk soda. Har du erfaringer å dele med sistnevnte?

  4. Har nettopp skutt min første reinsbukk. I forbindelse med det har jeg tenkt og få en hvit hodeskalle på den. Jeg har fjernet all hud og kokt den og fått fekk alt kjøtt og brusk, og lagt den i papir med 3% hydrogen peroksid og gladpack rundt . Men, det jeg lurer på er om 3% hydrogen peroksid faktisk funker, og hvor lenge det er nødt til i ligge for å få noe effekt. 

    Takker på forhånd for svar.

  5.  

    1 minutt siden, Sølvrev skrev:

    Ja, du kan måle hvor stor innsnevringen er ytterst i hvert løp i forhold til diameteren i lite stykke innenfor. Men jeg er heller ikke noen ekspert på hagler, så om du ikke finner tallene et sted på nettet er nok det tryggeste å stikke innom en børsemaker... Uansett, med tanke på jakt er det bare en fordel å få en åpnere boring. Jeg mener å huske at de tidligste utgavene av mod. 8 hadde 1/1 og 1/2, mens senere utgaver ble levert med 3/4 og 1/4 . Men her inne er det kanskje noen som sitter på "hard facts"?

    Interesangt, men no har funne bly ammunisjon til "overkommelig" pris. https://big5.no/produkt/ammunisjon/hagle-ammunisjon/nitedals/nitedals-competition-bly-12-70-24

    Kjem med eit nybegynnar spørsmål:) Kva er forskjellen på US 9 og US7. Og kva som er å anbefale.

  6. 4 minutter siden, Sølvrev skrev:

     

    Jeg antar du har en gammel Sauer s/s modell 8? Hvis du tenker trykk, skal det ikke være noe problem å skyte lette leirdueladninger med 24 g stål. Men du bør i så falle sjekke trangboringen. Jeg har selv 2 stk. mod. 8 som jeg skyter treningspatroner med stålhagl i, men begge er boret opp til 1/2 og 1/4 el. forbedret sylinder. Ville ikke skutt stål med trangere boring enn 1/2. Ellers har @Bronx pekt på et viktig moment vedrørende blyhagldispensasjonen.

    Ein mod 8 ja. Eg kjøpte den av ein som hadde arva den etter onkelen sin, så difor hadde han ikkje så mykje info om våpenet. Er det nokon måte eg kan sjekke trangboringen i løpet?

  7. Noen som vet hvilken bits som passer til sauer hexalock? Kjøpte ei børse med denne påmontert, men fikk ikke med verktøy til å ta den av. Har prøvd forskjellige bitser, virker som om det er mellom 10 og 15 mm stor.

    Takker på forhånd for svar.

  8. Hei, har fått meg en børse med en hexalock på som jeg skal ha av. Problemet er bare at jeg ikke fikk med verktøy til dette. Noen som vet hva bitsen heter?

    Takker på forhånd for svar.

  9. På 10.10.2016 den 20.32, Barth skrev:

    Woodleigh har kommet med en RN i 160 grs. Kommer til og gå for den, har gode erfaringer med PP, men "ormtrua" kom med round nose. Ikke mange kuler i andre kaliber som har en SD på .328 - så gjennomskyting er sannsynlig. 140 grs PP SN får du opp i større fart, og kulen er sikkert veldig bra, men personlig her jeg størst tro på tunge og lange kuler i behagelig fart. Til postering og smygjakt i vestlands-terreng blir ikke holdene lange.

    Har du fått prøvd deg på Woodleigh 160grs RN? :)

     

  10. Skal lada sjølv, så federal fusion er utlukka :lol: Tenkjer å prøva Accubond med ein god dose N560 i Norma hylser. Då må eg i følgje kalkulatoren til Norma opp i 830m/s i V_O for å oppnå 2700 J i E_100. Etter Nosler sin ladetabell gjev max-ladninga i N560 820m/s, då er ein ganske nær... Go or no? :roll:

  11. Ser ut til at noko har skjedd med avstemminga :trist: Det var nesten 30 stemmer igår kveld no er det berre 17 :?:

    Til alle som stemmte igår: Sjekk om du har stemmt eventuelt stemm på nytt! :D

×
×
  • Create New...