Jump to content

HenrikMagnum

Members
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HenrikMagnum's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Jeg prøver bare å bruke litt av min fritid til å fortelle min historie og informere om noe mange vet lite om. Slik dette utvikler seg avslutter jeg herved tråden for min del.
 2. Kjenner ikke til hva som har vært for retten eller ikke, men ville vært merkelig hvis det ikke hadde vært en del runder på dette.
 3. Det har vært flere rettssaker på dette i USA. Arbeidstakere på skytebaner har vunnet frem.
 4. "Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves" Håper noen minner deg på det.
 5. Ønsker ikke å kommentere sånt tull. Trodde vi kunne holde dette på et saklig nivå så alle kan ha glede av denne informasjonen. Det er stor forskjell på alle landets småklubber som driver frivillig arbeid og de klubbene som er komersielle og tjener bedre ved å droppe viktig informasjon alle medlemmene har rett på å få. Mange klubber har blitt flinkere med informasjon. Dessverre langt fra alle.
 6. Det var en drøy melding. Tror dessverre den representerer mange skyttere. Hvis du hadde lest hele tråden ville du visst at jeg har fulgt meget strenge rutiner. Det eneste jeg ikke har gjort er å bruke maske. Jeg har kontakt med mange som har blitt skadet av bly. Jeg er ikke bekymret for min egen helse, men mange har helt klart blitt alvorlig syke.
 7. Jeg skal ikke gå i detalj på dette med jus. Jeg er medisiner og ikke jurist. Men jeg kan si såpass at jeg har diskutert dette med et advokatkontor i Oslo. De var ganske klare på det ansvaret eierne og ledelsen av banen har når det gjelder informasjon og tilretteleggelse for verneutstyr, dersom de er klar over problemet. Og det har de vært i mange år.
 8. En liten oppdatering: For noen dager siden fikk jeg igjen målt bly. Det er nå gått over 2 måneder totalt uten eksponering. Min blyverdi har på hele denne tiden kun gått ned fra 2.8 til nå, 2,4. Jeg må nok regne med min ett år før jeg er kvitt denne giften fra blodet. Jeg har fått mange kamerater til å teste seg og svært mange av dem som driver med pistol innendørs har farlig høye verdier. Typisk mellom 2 og 4! Mange ler av dette og sier de bare lever en gang. Trist at noen ikke ser alvoret i dette. Jeg har også vært i kontakt med 3 menn som har fått livet ødelagt av blyforgiftning. Det finnes ingen quick-fix hvis du først har blitt forgiftet. De medisinene (chalatbindere) som brukes i ekstreme tilfeller er ikke spesielt effektive og har stygge bivirkninger. Etter min mening bør alle innendørs baner ha påbud om maske på lik linje med briller etc. Eiere av baner som ikke informerer kundene om dette risikerer å bli straffeforfulgt. De kan ikke lenger late som de ikke vet om dette problemet. Det har vært kjent i mange år!
 9. Jeg er helt sikker på at blyeksponeringen fra luftvåpen er mye mindre enn fra våpen som bruker kruttladninger. Med håndvask etter trening burde det være helt uproblematisk. Hvis du da ikke skulle være så smart å bruke munnen som kuleboks
 10. M67 Dette var veldig interessant å se!! Det vil jo gjøre forskjellen på en blyforgiftning og helt trygge nivåer! Jeg har skjegg, men vurderer å fjerne det pga at det ødelegger forseglingen av maskene som du sier. Og uten maske virker det som en oppsamlingsplass for bly mm.
 11. Her kommer en liten oppdatering: Har akkurat fått tilbake nye blodprøver som ble tatt for to dager siden (15/12). Denne gangen tok jeg prøven tidlig på morgenen og fastende for sikkerhet skyld. Skal jo være unødvendig, men ville være på den sikre siden. Prøven var nå på 2.4, som fortsatt er veldig høyt. Dette går skuffende sakte. Fra 2.8 til 2.4 på tre uker . Da vil det ta meg minst 3 måneder til å komme under "sikker grense" som er 1.0. Frem til jeg er der har jeg fått klar beskjed om at jeg bør holde meg helt unna skytebanen. Etter det skal jeg skyte, men MED MASKE!! En av grunnen til at fjernet bly fra bensin var forresten at høye blyverdier gir nedsatt IQ. Kanskje derfor det er så vanskelig å få skyttere til å teste seg
 12. Da har jeg kjøpt en SX3 12/89 Mest for å få den svart egentlig. Synes den er litt mere diskret. Nå vil jeg gjerne på en bane så fort som mulig. Jeg bør i Oslo på Ellingsrud. Er det noen som vet hvor nærmeste baner ligger? Og må man være medlem av de forskjellige klubbene eller kan man "droppe innom" ?
 13. Det er jo helt grått og ligner ikke på stål e.l. Når jeg 50-200x mener jeg inklusive okkularene som vanligvis er 10x. Altså objektiver på 5-20x. Men testet helt opp til 1500x. Da ble det vanskeligere å skille. Ta et annet objektglass og bank ut litt av en tomhylse. Da ser du lettere hva bly ser ut som og hva du leter etter.
 14. Jeg synes det var lettest å skille på ganske lav forstørrelse. Ca 50-200 x Partiklene varierer i størrelse. Ser du mye? Rett fra skyting nå?
×
×
 • Create New...