Jump to content

Gooselake

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gooselake

 1. Takk skal du ha! Då prøvar eg meg på den "vanlege" Scenaren til å begynne med. Gjer ein lyd når eg har testa!
 2. Eg er solgt. Ynskjer å prøve meg på Scenar. Kva er forskjellen på desse to? https://www.landro.no/lapua/100880/lapua-kule-30-10-0g--155grs-scenar-bulk https://www.landro.no/lapua/100889/lapua-kule-30-10-0g--155grs-scenar-l-bulk Er du interesset i å dele noko ladedata, eller veit om noko ladedata som er tilgjengeleg for allmennheten? Takk for tilbudet, men trur eg går for Scenar denne gongen 👍
 3. Takk for svar begge to! Tenker litt det samme, at det er lettvint å forholde seg til ei patron med same kule og ladedata. Det kan virke som om Norma krutt er noko dyrare enn Vihtavouri krutt, så tenkte kanskje å gå for Vihtavouri. Mogleg det blir N150 som M67 anbefaler. Har lest mykje bra om Scenar, ikkje lest så mykje som Match King endå. Det ser også ut som Scenar er litt billigere. Ser det er litt forskjellige Scenar kuler i 155 grains M67. Har eg linka til den riktige? Kor handler dere kuler og krutt mtp pris? https://www.hjemmelading.no/products/lapua-155-grains100-gram-scenar-otm-30-kal-308 https://www.hjemmelading.no/products/sierra-150-grains-match-king-hpbt-30-kal-308
 4. Hei. Har funnet ut at det blir for kostbart å kjøpe ferdig ammunisjon, og at eg kanskje kan oppnå bedre presisjon med heimelada ammunisjon til langholdsskyting. Har no vore avgårde å fått tak i eit ladesett med alt eg treng, trur eg. Kan legge inn bilder av det i kveld. Info: Rifle: Shultz Larsen M97dl i 308win med ca 47cm pipe + demper. Kunne tenkt meg så rimelig ammunisjon som mogleg, samtidig som presisjonen er god nok til 500 - 800 meter. Lenger om mogleg. Har bane heime ut til iallfall 700 meter. Tanker: - Billig heimelada ammunisjon for skyting på korte hold på små mål. Her blir målet å trene på stillingsbytte, målveksling etc. - Forholdsvis rimleg trenings ammunisjon for hold ut til 700 meter. - Konkurranse ammunisjon for PRS skyting. Her er ikkje pris så viktig, men at det blir den beste presisjonen som er mogleg å oppnå. Fekk med 100stk sierra matchking 150, som eg gjerne skulle fått brukt til noko av det overståande. Spørsmål: - Trenger anbefalinger rundt valg av kuler til dei forskjellige aktivitetene. - Trenger hjelp til valg av krutt. Om mogleg, eit krutt til alle 3 formålene. - Trenger tips til oppskrifter. Har prøvd å søke meg fram til spørsmålene mine, men har problemer med å finne svar. Problemet er også at mange av trådene eg har funne er så gamle at lenkene til diverse sider er utgått på dato. Tar i mot alle innspill med stor takk.
 5. Hei. 308 Barnaul 145rs/9,4g FMJ er å få billig hos blant annet Jaktdepoet. 3.95kr per stk ved kjøp av 1000. Har lest mykje rundt, og ser det blir skrivd mykje negativt rundt Bernaul på grunn av stålhylser blant annet. Er ikkje sikker på kva eg skal tru, så kontakta både Shultz & Larsen i Danmark og jaktdepoet for å høyre kva dei meiner. Her er svaret frå S&L: Hej Anders, Hylsen betyder vel ikke meget, hvis det pakker korekt, og du ikke får svarte hylster. Jeg hører om mange der bruger det, uden problemer men har ikke selv den store erfaring med barnaul. Med venlig hilsen / Best regards /mit freundlichen Grüssen, Morten Krogh Direktør S & L Produktion ApS Her er svaret frå jaktdepoet etter spørsmål om de er harde med løpet: Det er bare tull. Vanlige kuler. Hylsene som er stål. Sendte dei forøvrig akkurat melding for å høyre kva kula er laga av, for det er kanskje det som slit med på løpet? Ikkje fått svar endå, men kjem tilbake med det når eg gjer. Er det nokon andre som har erfaringer med barnaul? Er tross alt ca halv pris på skudda sammenligna med det meste... - Vikingr
 6. Takk for svar begge to. Blir nok å kikke etter tilbud frå XXL, då det hender eg er i Kristiansand
 7. Hei. Eg og nokon kompisar har planer om å gå sammen å handle eit par tusen skudd til leirduer. Me er ute etter det billigaste. Ser at jaktdepoet har desse: http://www.jaktdepotet.no/display.aspx? ... rodid=9851 Er det nokon som veit om noko bedre tilbud? Må også har leirduer, tips til kor me kan få tak i det billigast mulig blir også satt stor pris på! - Vikingr
 8. Takk for svar! Endte opp med å bestille ein CZ 455 Varmint med ein Gamo 3-9x40 kikkert og A-tec Rimfire dempar etter anbefalingane her. Sammen med eit ekstra 10-skuddsmagasin endte det opp på 5550kr. Er vell ein god pris nytt? Har kikke eindel på finn, og virkar som dei ikkje dalar mykje i pris om dei så er skutt litt med... Kor kan eg få tak i Eley Sub på nett? Har søkt, men klarer ikkje å finne noko. Såg ein test med CZ 445 Varmint, og det var uten tvil den ammoen som samla best av dei 9 typene som blei testa. https://www.youtube.com/watch?v=tsem6Ik01t0 Igjen, takk for alle tilbakemeldingane!
 9. Får nesten bare ta det opp å sjekke for sikkerhetsskyld då. Blei kjøpt ny i 2008 visstnok. Ikkje skutt eit skudd før eg kjøpte den nå. Kvaslags olje brukar du på børsa? Kva delar oljar du inn, kva delar lar du vere å gjere noko med? Støtbunnen er der tennstifta kjem ut?
 10. Oj! Det var greit å vite. Sendte dei ein mail nå. Ikkje vits å ta nokon sjansar. Er du ofte oppe med sluttstykke for puss og vedlikehold?
 11. Korleis vedlikeheld dikkon rifla? Brukar ein boresnake etter kvar skyting, men lurar på kva og kor ofte eg bør olje inn både treverk og resten av rifla? Kvaslags olje til treverk/løp/sluttstykke etc? Tek i mot alle tips og innspill med takk då eg ikkje har funne nokon guide angåande dette... I tillegg, korleis får eg demontert sluttstykket? (M97DL)
 12. Då skal eg holde utkikk etter det dikkon anbefalar! Så då er CCI: .22 Lr Subsonic (0.90kr skuddet) eller CCI: .22 Std. (0.79kr skuddet) det som kanskje vil vere best, sjølv uten lyddempar i forhold til supersonisk lyd?
 13. Tusen takk for tilbakemeldingar! Har fått det for meg at ein må skyte med subsonic om ein har lyddempar på? Er ganske uaktuelt med lyddempar då det ser stygt ut og dei blir frykteleg lange... Er subsonic ammunisjon presist på 100m? Kjem ikkje til å jakte, er kun for å trene.
 14. Takk for tips og innspill. Endte opp med ein A-tec Carbon02 og ein Sonic 45. Smeller fortsatt for mykje for naboen, så blir å få tak i ei salongrifle for det grovaste av mengdetrening... Hadde gjort det hadde det ikkje vore for ein vrang nabo.
 15. Hei. Trenger ei salongrifle til mengdetrening. Det må vere repeter og helst av tre som gjer at den blir så lik ei vanleg rifle som mulig (Ifht til vekt). Helst brukt så eg kan få ei grei rifle til ein OK penge med kikkert. 3-9x40 holder i massevis. Lagar ei salongrifle uten lyddempar og subsonic ammunisjon høgt smell? Har ein nabo som griner når eg trenar med .308 og A-tec Carbon02 lyddempar, så treng noko som lagar vesentleg mindre lyd. Problemet med 308. er smellet frå kula i det den bryt lydmuren. Korleis vil ein salong vere i forhold til dette? Nokon som veit ca DB ei skudd produserer om det ikkje er subsonic? Har lest mange meiner mykje. Nokon meiner vanleg ammunisjon ikkje lagar supersonic smell, andre meiner noko anna. Er klar over at dette kanskje kan variere frå våpen til våpen også. Er heilt ny innafor dette, men lærer fort så sett pris på alle tips og innspill! P.S: Har kikka på denne ammunisjonen då den er veldig billig: http://www.xxl.no/jakt/skyting/storvilt ... 19_1_style" target="_blank Bur på 650 moh så dette kan kanskje ha noko å sei ifht ved kor mange m/s lydmuren blir brutt? - Vikingr
 16. Melder meg endeleg inn. Mi fyrst rifle, ei S&L M97DL med S&B 3-12x50 m/lys, ubrukt. Bestilt time hjå børsemakar for gjenging. Blir ein A-tec Carbon 02 til jakt og ein Sonic 45 for mengdetrening. Er fersk jeger, satsar på mange jaktfall dei neste åra, har iallfall riktig verktøy - Vikingr
 17. Takkar for svar. Det endte med 1600 S&B 11,7g 180grain FMJ til 6.6kr stykket. Det holde ei stund, og kjem til å spare på hylsene om eg evt føler eg vil prøve meg på å lade sjav. Tenker det blir Norma Jaktmatch og Norma Oryx til jakt. Tenker det blir å prøve jaktmatch fyrst for å sjå at dei går bra i rifla mi.
 18. Hei. Er ute etter billig treingsammunisjon for mengdetrening heime på jordet. Blir å skyte alt fra 50-250m og lurar på om noko av dette er greit? http://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/ri ... s-9-4g-fmj (Ved kjøp av 1000 skudd er prisen 3,95kr) http://www.jaktdepotet.no/ammunisjon/ri ... ng-8g-50pk (Ved kjøp av 800 skudd er prisen 6,0kr) Finnast det billigare av samme "kvalitet"? Har ikkje som mål å skyte hull i hull på 250m, men heller bli vandt til våpenet. Det er ein S&L M97DL 308. med Sonic 45 lyddemper. Tilleggsspørsmål: Vil bruk av billigere ammunusjon som over, gå negativt utover rifla/lyddemperen? Det blir ein vesentlig prisforskjell om eg kjøper skudd til 10-11kr og 4-6kr i lengden. Og er det nokon som veit om ein guide eg kan lese ang. ammunisjon som gjer meg ein generell innføring i kva eg bør vite? Har leita, men finn veldig lite. Takk på forhand!
 19. Hei. Har lest eindel rundt, men blir ikkje klokare. Har akkurat kjøpt meg ei Schultz & Larsen M97DL 308. som ikkje er gjenga. Har også kjøpt ein A-tec Carbon 02 som er gjenga i 14x1 for jakt. Ser carbon-demparen er problematisk å skyte mange skudd med, og eg er ute etter ein dempar eg kan bruke til mengdetrening heime uten at naboane begynnar å grine. Kva bør eg sjå etter? Er ute etter noko som er så billig som mulig òg som eg kan skyte iallfall 20 skudd med uten at det går negativt utover løp/demper. Sett pris på "objektive" svar.
×
×
 • Create New...