Jump to content

noen

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

noen's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skog: Takk for info. På denne siden ser det ut som om man kan sende en søknad i posten for å få innsyn: https://www.politi.no/rad_fra_politiet/ ... en/innsyn/" target="_blank Varjata: Da jeg kalte svar for moraliserende tenkte jeg i hovedsak på personkarakteristikker som "pothode". Jeg forstår selvfølgelig at ingen i skyttermiljøet, eller i samfunnet forøvrig, vil ha en slik episode. Heldig vis er det en ganske lang vei fra å ha røkt pot for flere år siden og å være psykotisk og voldelig, selv om det skal sies at det ene ikke utelukker det andre.
  2. Takk for gode svar, selv om noen av dem kanskje var i overkant moraliserende. Jeg får se hva som skjer med sikkerhetsklareringen før jeg vurderer om det blir noe mer jakt. Jeg blir litt overasket over at dere skriver at sikkerhetsklarering vil være vanskeligere enn våpen. Tenker de at en person som røker pot vil være løsmunnet i rus? Vil brudd på legemiddelloven være problematisk for "Hemmelig" eller er de bare "Strengt Hemmelig"? Til debatten startet av SofaBamse må jeg si at jeg er enig i at manglende respekt for gjeldende lover og regler absolutt er noe som må tas med i betraktningen, men jeg håper og syns det bør være skjønn i avgjørelsen. Om man får et forenklet forelegg for en liten overtredelse av 70-sona vil det være en overreaksjon å inndra førerkort eller gi karantene. Jeg vil også si det er en overreaksjon om dette påvirker sikkerhetsklarering. Om man der i mot kjører bil med promille vil jeg si at man har vist at man ikke klarer å skille hvilke situasjoner man trygt kan redusere egne evner i og ikke, og følgelig bør det være konsekvenser for våpenkort, førerkort og sikkerhetsklarering. M67 antyder at jeg ikke har fortalt hele historien, men det har jeg. I følge politiet som ringte på døra hadde den nye naboen ringt og tilkalt dem. Det at de dro etter ransakelsen uten å sikte meg på tross av tilståelsen på stedet har jeg tolket til at de gikk inn i situasjonen med en helt annen forventning. Jeg formulerte meg litt dårlig i den første posten. Da jeg åpnet døra fortalte Politiet at naboen hadde tilkalt dem og spurte om jeg var alene. Da jeg fortalte at samboern satt i stua sa de at de måtte komme inn for å se at hun hadde det bra. Jeg antar at dette er en måte å få tilgang til leiligheten uten rettskjennelse. Det var først da jeg spurte om rambukken de bar inn i gangen at de sa de ville slått inn døra. Til en annen diskusjon; Politiet gjør en helt annen figur etter bevæpningen, det var nesten litt skremmende at de tre betjentene hadde revolver i beltet da de kom inn i stua.
  3. Jeg har vært medlem av pistolklubb, og jakt- og fiskerlag i mange år, men jeg har aldri kjøpt mitt eget våpen. For to år siden var jeg på festival i byen jeg vokste opp og stod sammen med noen kamerater som røkte en joint. To sivile politibetjenter kom bort og skrev ned navn og personnummer og noen måneder senere fikk jeg ett forelegg i posten. På anbefaling fra advokat erkjente jeg ikke forelegget og ble innkalt til tingretten. I tingretten ble det ikke festet lit til min forklaring og jeg ble dømt for brudd på legemiddelloven. Noen måneder etter møtet i tingretten hadde jeg og kjæresten røkt en joint på verandaen i blokka vi bor i i Oslo. Mens vi satt og spilte sjakk en halvtime senere banket politiet på døra. Da jeg åpnet døra stod det tre betjenter med en rambukk og sa de ville slå inn døra om jeg ikke slapp dem inn. Jeg og samboeren var selvfølgelig samarbeidsvillige og innrømmet at vi hadde røkt en joint. Det var ikke noe ulovlig i leilighetene og politiet sa: "Det blir ikke noe mer ut av dette." og dro. I etterkant har jeg ikke vært i kontakt med politiet, fullført mastergraden min og har vært i fast jobb siden. Jeg ble dømt til å betale et forelegg. Er det verre enn å bare betale et forelegg? Jeg har også lurt mye på hva politiet mente med "Det blir ikke noe mer ut av dette.", kan det bety at de ikke førte besøket i noe register, eller er det mer sannsynlig at de bare ikke tok ut siktelse mot meg? Nå er det snakk om at jeg skal sikkerhetsklareres på jobben (vi jobber mye med politiet og forsvaret) og jeg er usikker på om jeg kan få den sikkerhetsklareringen jeg trenger. Jeg har også vurdert å kjøpe en hagle til jakt og har en gammel pistolskytter av en far. Vil det være mulig for meg å kjøpe hagle til jakt? Vil politiet la meg kjøpe en pistol av faren min? Vil jeg kunne arve våpen av faren min?
×
×
  • Create New...