Jump to content

Afrikakudu

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Afrikakudu

 1. Hallo Har kjøpt ei Remington 700 rifle med to løp. Eit 375 H&H og eit 7 mm. Løpet som står i, er kal 375. Det er ikkje skrudd fast (sjå bilde), da det blei tatt av for å gjenge det for lyddemper. Er sjølvsagt ikkje skutt med etter at det blei tatt av/ikkje teitet opp. Mitt spørsmål er, kan eg skru det til sjølv, eller må det gjerast av ein børsemaker? I tilfelle eg kan gjera det sjølv, skal det evt trekkes til med moment, og i tilfelle kva moment? Treng ein spesialverktøy for å gjøre dette, og evt kor held ein igjen på låskassedelen for ikkje å ødelegge noe når ein teiter til? Må ein evt bruke Loctite på gjengene, og i tilfelle kva type? Bilde under viser kor løpet ikkje er skrudd fast/teitet opp på låskassen
 2. Skal på bøffeljakt neste år, og lurer på hvilken ammunisjon dere vil anbefale i kaliber 375 H&H ? Har ingen erfaring med dette kaliberet fra før. Har bare kaliber 6,5 og 30-06 fra før, da eg ikkje har hatt behov for noe større. Men da denne jakten dukket opp, må eg gå til innkjøp av ei rifle i kaliber 375 H&H. Har tenkt på desse to ammunisjons alternativene: Barnes: http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=0&prodid=4016 eller Remington A frame kuler: http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=0&prodid=5053 Begge desse er 300 grains kuler. Er dette gode valg, eller ville dere gått for ein annan type ammunisjon? Treng ein å bruke solid/heilmantel kuler som skudd nr 2, eller kan Barnes bruke som skudd nr 2,3,4 osv (ved behov)? Har ingen hylser i dette kaliberet, så eg må uansett kjøpe noe ammunisjon for å få hylser dersom eg vil lade ammunisjon sjølv. (Må og kjøpe diesett i 375....) Dersom eg skal lade, tenkte eg å lade Barnes TTSX-BT 250 grain kuler. Egna krutt er vel da kanskje URP. Har N160 krutt, men ifølge ladeboken er det stort sett brukt til litt tyngre kuler i kal 375. Noen anbefalinger til kuler dersom ein velger å lade sjølv? Er det noen hylser som egner seg bedre til lading enn andre? Normalt lader eg bare norma hylser i kaliber 30-06. Kaliber 6,5 bruker eg hylser fra min DFS skyting
 3. Hallo Takk for mange svar. Ikkje lett å vite kva eg gjer. Er ihvertfall viktig at kulo ikkje miss så mykje energi med så kort løpslengde (48 cm)at den ikkje trenger langt nok inn i ein bøffel. Bøffel er hardskutt. Derfor eg vil høre deres mening om så kort løpslengde som 48 cm. Ser det er noen 375 rifler å velge mellom på Finn.
 4. Det står ein hausken titandemper på riflo. Ut fra det dere skriv, synst dere 48 cm er vel kort løpslengde? Har demper på mine andre jaktvåpen (kal 6,5 og 30-06), men har ikkje kappet løpene på desse. Så eg har ingen erfaring med rifler med kappet løp. Riflo er tenkt brukt til bøffeljakt i Afrika. Der er minstekraver kal 375 på bøffel.
 5. Hallo. Kan kjøpe ei rifle i kaliber 375 H&H som har løpslengde 48 cm. Er det for kort løpslengde for dette kaliberet? Løpet blei kappet for å montere på demper. Eit så kort løp, er det lov å medbringe dette våpenet til Sør Afrika?
 6. Hallo Har og sett at noen plasser står det at ammunisjonen skal pakkes i egen bagasje, dvs ikkje i din ordinære bagasje. Med tanke på dei to siste innleggene/svarene, gjelder dei samme reglene dersom ein ikkje skal fly lengre enn til Johannesburg? Vurderer ein tur nedover og skal ha med våpen for første gang (har alltid lånt våpen tidligere der nede). Må ammunisjonen pakkes som egen bagasje når ein ikkje skal i transitt, dvs endestasjonen er Johannesburg? Ut fra innleggene så langt, så tolker eg det slik at eg må ha eit låsbart skrin til ammoen (og legg gjerne sluttstykke i den boksen) pakket i den ordinære bagasjen, men sei fra ved innsjekking at ein har ammo i bagasjen. Riflen pakket i egen koffert (sjølvsagt). Fylt ut saps 520 dokument og invitasjons brev fra outfitter, samt ha med våpenkort. Midlertidig utførsel av våpen fra Norge må vel leveres tollerne i Norge før avreise og. Har eg alt på stell da? Og dersom eg velger KLM, så må eg søke om importtilatelse til Nederland for mellomlandingen der... (forstå det den som kan....)
 7. Hallo Er det noen som veit om HELLO (hello.no) sitt mobilabonnement med tvillingkort virker i MMS viltkamera? Er det noen som har HELLO og som har tvillingkort i viltkameraet? Operatøren var usikker når eg snakka med dei. Har forstått det slik at ikkje alle mobilabonnement virker i viltkamera. Er det noen som har erfaring med dette?
 8. Hallo Skal ein tur til Canada på jakt og skal ha med meg rifle og amunisjon. Reiser med KLM via Schiphol. Har gitt KLM beskjed om at eg skal ha med våpen og ammunisjon og fått det bekreftet at det er i orden. Har og ordnet med våpenlisens for Nederland for våpen og amunisjon(transitt), så alt det formelle skal være i orden. Det eg ikkje får eit entydig svar på fra KLM, er korleis eg skal pakke/sende amunisjonen. Damene på help and suport hos KLM gir ikkje samme svar. Eg pakker ammoen i ein liten låsbar ammo koffert og legg den i innsjekket bagasje. Sluttstykket blir og pakket i den innsjekkede bagasjen. Er det noen som har erfaring med amunisjon på KLM sine fly og om det er slik dei vil ha det?
 9. Er det noen som kan anbefale ein våpenkoffert til jaktriflen når ein skal ut å fly med våpen? Vil ikkje at våpenet og/eller kikkertsikte skal bli skadd på flyturen. Har sett diverse filmsnutter fra lasting/lossing av fly der personalet ikkje akkurat behandler bagasjen forsiktig Mange personer her på kammeret som har reist med våpen på fly, så det er nok mange som veit kva koffert som duger/trengs for å unngå skader. Lurer og på om ein kan ta av kikkertsikte og ha det i håndbagasjen (da unngår ein ihvertfall at kikkertsikte blir skadd dersom geværkofferten blir utsatt for røff behandling). Evt er det avhengig av hvilke land ein skal til/mellomlander i? Mellomlander ofte i Nederland (Schiphol). ende destinasjonene eg tenker på, er Sør-Afrika og Canada. Noen som veit om ein får problemer i sikkerhetskontrollen dersom ein tar kikkersikte i håndbagasjen?
 10. Hadde ein fin tur med jagttour til Thorndale safari. Fin lodge, god mat, hyggelige folk og spennende og krevende jakt slik eg vil ha det.
 11. Er det noen som har kjennskap til firmaet Jagttours ved Jan Mortensen? Ser Jan Mortensen reklamerer for diverse jaktturer på facebook, blant annet til Afrika og polen. Er det noen som har brukt dette firmaet/har erfaring med det? Lurer på om det er eit seriøst firma med seriøst/god jakt/opplegg? Her er linken til siden deres: http://www.jagttours.dk/" target="_blank
×
×
 • Create New...