Jump to content

Fuglehaven

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

About Fuglehaven

 • Birthday 05/22/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg kikket litt på den tappen, og den hadde låst seg inne i hullet. Det så ut som litt «grader» som hadde kilt seg i selve hullet. Jeg tok en tapet kniv og pirket litt rundt kanten og et lite skrujern for fiske den opp, da spratt den ut igjen. Så ut til å fungere som tiltenkt igjen, jeg testet 4-5 patroner og alle spratt ut.
 2. Takk for svar! Er dette noe jeg kan fikse selv eller må jeg sende det avgårde?
 3. Jeg har en Classic DL, som jeg er veldig fornøyd med. Jeg oppdaget derimot før jul at det må være noe galt med utkasteren, er det andre som har opplevd dette? Når jeg drar sluttstykket tilbake blir patron/hylsa liggende i våpenet. Altså den blir trukket ut av løpet, men ikke kastet ut.
 4. Beklager hvis jeg tråkket på noen tær! Jeg aner ingen ting om erstatninger for tapte dyr på beite. Det innlegget er satt veldig på spissen, husker bare jeg så et program på NRK om sauekjøtt som hopet seg opp. Og jeg mener det er plass til de fleste dyr, alt med måte, men alle har sin plass i naturen. Det å tallfeste max/min er derimot ikke lett.
 5. Jeg ser absolutt ingen problem med hverken villsvin, ulv eller sau. Ulven kan spise sau, slik at villsvinene kan få fred til å spre seg. Referansen her må vel være at det ligger tusenvis av sau på fryselager fordi få kjøper sau. Bonden får en altfor liten pris for kjøttet pga overproduksjon. Da er det vel like greit at ulven spiser sau? Og bonden får erstatning som er høyere en salgssummen? 😁
 6. Ja det er en fordel å lese alle linjene 🤷🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
 7. De lager originale synt stokker i Danmark. Tipper jakt og friluft selger dem
 8. Hvis du går på YouTube og søker opp «Asterix & Obelix erobrer Amerika» så forstår du 😊
 9. Det er også godt ja! jeg bruker villsvin til alt. taco, pizza, chilli con carne, gulasj, kotelett, biff, steik, spare-ribs, steikepanne, grill, kokekjøtt 🤷🏻‍♂️ Det er veldig godt egnet til mange ulike retter. Det er en nydelig ressurs syns jeg, og fantastisk mørt. Jeg prøver å holde meg til griser på vekt mellom 20-90 kilo da jeg personlig syns de er best.
 10. Nei jeg er absolutt ikke sikker på noe som helst. I en grise familie har jeg blitt fortalt at purka er sjef og holder resten av flokken nede. Hvis sjefen forsvinner springer resten rundt på egenhånd og skaper nye familier hver for seg. Min erfaring fra poster de siste 5-6 årene er at så lenge purka er med er grisene trygge, rolige og det er lett å se de har respekt for sjefen. Hvem som få spise hva, og når. Du ser helt klart at purka sjekker ut om det er folk i jakttårnet før hu gir tillatelse til å gå frem til automaten. Kommer det en ungdomsgjeng er det mye mer knuffing og krangling. De er heller ikke så forsiktige frem til postene. Kommer enslige griser, så er de ofte veldig forsiktige og påpasselige
 11. Nå tenkte ikke jeg å drive med miljø kriminalitet, de kan spre seg naturlig. Og det vil de nok også gjøre med tiden. Og det er alltid greit med litt Smålands pils og tax-free med seg hjem Slik jeg har forståelsen av hvordan en villsvin familie fungerer, så er det dyrt å skyte sugge fordi hu er den eneste i familien som får lov å bære frem unger. Hu "bestemmer" i flokken og hindrer døtrene sine i å knulle rundt. Hvis da sjefs sugga forsvinner, så er det ingen sjef, og alle døtrene får griseunger. Da vil jo bestanden øke enda mer. Det er en måte for å prøve å holde bestands veksten litt i sjakk. Det kan godt være jeg tar feil, men slik jeg har blitt fortalt hvorfor det er dyrt å skyte sugger. Er dette helt feil forståelse?
 12. Kan noen av dere som bor i nærheten av hvor villgrisene holder til, være så snille å jage dem nedover kysten til Sørlandet? Og vi må få endret reglene til at nattoptikk/lys er lov på lik linje som i Øst-europa (Sverige) Jeg har investert masse i utstyr for grise jakt, og reiser mye til Øst-europa (Sverige) Det er fantastisk kjøtt, og jeg er lei av å måtte kjøre 80-90 mil en vei for å jage favoritt maten min
 13. Takk for svar! Ja ser de har 22-250, men vet ikke om det var helt det jeg ville ha. Men kanskje, er det noen som har det kaliberet her? Tenker fordeler/bakdeler? Jeg skal bruke det på småvilt, fugl og billig trening
 14. God dag! Er det noen som vet om man kan bruke S&L Legacy løp i ei Classic DL? Evt hva er forskjellen på løpene siden de ikke passer? Jeg kunne nemlig tenke meg et løp i .223 i tillegg til 308 som jeg har i dag.
 15. Jeg har nylig fått vekk Picatinny skinna på min DL. Da jeg skyter med både vanlig kikkert og nattsikte har jeg trodd det var behov for skinne montasje. Jeg testet nå med Slide & Lock på nattoptikken og det fungerte perfekt. Jeg senket begge siktene med 1,5-2cm. Hvis noen her med S&L børse skulle ha behov for en nesten ubrukt orginal Picatinny skinne så har jeg en til overs. Jeg har også diverse ringer beregnet for skinne montasje.
×
×
 • Create New...