Jump to content

OXOTNIK

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

OXOTNIK's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Rapport fra turen la jeg her: viewtopic.php?f=54&t=57707
  2. OXOTNIK

    Gemsejakt

    Gammel tråd, men velger å løfte den opp igjen. Kom hjem på fredag etter en fantastisk uke i Slovenia. Jeg har tidligere jaktet gemse både på New Zealand, i Romania og på Balkan. Og hadde egentelig sett for meg gemsejakta i Slovenia som en mindre alpin jakt som foregikk mer eller mindre i skogsterreng. Men der tok jeg feil. Området vi jaktet lå i midten av dem Julianske Alpene, og vi jaktet opp mot 2100moh. Stedet er faktisk et av dem mest spektakulære områdene jag noen sinne har jaktet gems. Utrolig bratt var det mange steder også, så vi brukte tau til å rappellere ned flere steder. Etter å ha jaktet to dager og sett utallige fine gemser, fant vi til slutt en av medaljekvalitet på kvelden andre dagen. Morgenen etter gikk vi inn i dette området for å se etter den på ny, da vi kom til foten av fjellklippen den hadde beitet kvelden før fikk vi se en fin gemse, ikke den samme, men en som virket større. Holdet var 170m, så med anlegg var ikke det noe uoverkommelig skuddavstand. Bukken rusjet av gårde etter skuddet men falt død om etter 60m. Her har dere noen bilder fra jakten.
  3. Har fått tilgang på to licenser på gemse I Slovenia, som er en avbestillingsjakt. Jeg har tidligere jaktet gemse I andre land, men det skal bli utrolig spennende å jakte I Alpene. Om det skulle være noen som er interessert I å bli med finnes det en ledig plass. Vi får begge licensene til redusert pris, og vi betaler jakten direkte der nede til jaktklubben etter endt jakt. Det er litt kort varsel, jakten er fra 17-21 august i år. Kommer tilbake med rapport etter endt tur. Her er noen bilder fra området. Om det er noen som er interessert, send PM.
  4. festool, så lenge du er i grei form, og ikke er sterkt plaget av asma tror jeg ikke den turen vil by på problem for deg. Foruten sammenligning har jeg selv diabetes, men har aldri latt det sette noen stopper for å oppnå mine drømmer i livet. Jakta i Sajan er ikke veldig fysisk krevende, men litt ja. Første dagen opp til koja med 7-800 høydemeter og full oppakning er litt tøff. Men når du først har kommet opp, er det ikke lenger så hardt. Områdene og avstandene til de ulike hyttende er litt forskjellig. Når det gjelder bjørnene der finnes det noen store, dem er vel som en innlandsgrizzly å regne, men dem blir ikke like store som på Kamchatka.
  5. 8mmJeger Her er bilder av bjørnen vi skjøt I Sajan på våren I 2012.
  6. Her har dere noen av bildene fra turen vi hadde I Sajan I høst.
  7. Kan dere se bildene her? https://www.facebook.com/gammelsrud/med ... 775&type=3" target="_blank Jeg kan forsøke å legge ut noen filmklipp seinere, må bare få redigert litt først.
  8. Hei Trg 22. Jeg har jaktet maral både i Sibir og i Kazakhstan. Og reiste seinest til Sajan I Sibir nå I høst. Jeg vil anbefale deg Østbyes jaktreiser sin jakt i Sajan på det varmeste, selv har jeg vært der to ganger og drømmer tilbake hver dag. Området har en god bestand av Maralhjort, og sibirsk rådyr, og masse Ibex. Og med dagens priser i Kazakhstan, passer jakten i Sajan bedre min lommebok. Jeg skal forsøke å legge ut noen bilder fra jaktturen i høst.
×
×
  • Create New...