Jump to content

Diseblot

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

About Diseblot

  • Birthday 11/30/1989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Diseblot's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar! Jeg har ikke hatt tilgang på nett på en stund nå.. men jeg fikk ordnet det. Onkel hadde en av samme typen som han ikke bruker, så jeg fikk "arvet" dette.
  2. Hei! Jeg har arvet et sikte av min far, som igjen arvet fra sin far. Aner ikke hvor gammelt denne optikken er, men jeg synes den er litt stilig. Problemet er at når jeg idag demonterte, pusset og oljet hele mauseren min, så må jeg ha kommet borti optikken etter jeg la den ifra meg. Det ser ut som det er glass nr. 2 fra utsiden det er som har fått seg en sprekk i ene hjørnet. Speccs: B.C. Miroku Water proof Mono tube 2.5x32 Fully coated nitrogen fill Image moving Er det noen i det ganske land som kan bytte dette?
  3. Det var heldigvis itte noe problem å få igjennom en våpensøknad etter bål på fredet plass! Så da blir det jakt til høsten
  4. Det er ihvertfall mye som har skjedd siden jeg var barn på 90-tallet. Det var aldri noe problem at vi lekte krig på den tiden. På boligfeltet der vi bodde, kunne vi være alt fra 10-20 barn med lekevåpen, jenter som gutter, som lekte krig hele sommeren. Ser aldri barn som løper rundt med lekevåpen nå lenger. Knapt nok vanngevær om sommeren...... Dette er i en kommune hvor en stor andel er jegere, så jeg skjønner ikke helt hvorfor det er blitt så tabu.
  5. Målet her var vel å få jaktet, ikke å kjøpe eget våpen. Du kan jo fint låne våpen av noen til jakta så jegerprøven er det vel ingen grunn til ikke å ta dersom du ønsker å jakte. Søk og se, har ikke noe bedre tips en dette. Det er sant nok det. Får jeg ikke kjøpt våpen, så kommer jeg bare til å låne fra Far min eller onkel. Men jeg er overbevist om at når man eier sitt eget våpen, skyter opp med det, vedlikeholder det og faktisk får jaktet med det. Så vil sjansen for skadeskyting gå ned, fordi man kjenner våpenet. Lånevåpen blir man ikke like godt kjent med. Overvåkning og overvåkning, fru Blom. En deltaker tok bilder skrev et innlegg inkl. plasseringen og la det ut på bloggen sin. Inkludert bilder av alle deltakerne. Åpent for alle og enhver på internett. Dette er grunnen til at de fant ut hvem vi var. Verken jeg, samboern min eller kameraten min fra hjemstedet har vært i kontakt med politiet før. Men har uansett snakket med det lokale våpenkontoret. Fikk beskjed om at jeg ikke kunne få noe svar der og da. Men at jeg bare skulle sende inn en søknad når jegerprøven var bestått. Så fikk jeg vite resultatet da. Både samboer og jeg har meldt oss opp. Så da får vi ihvertfall tatt kurset
  6. Eksemplene som er gitt i Rundskrivet omhandler domfellelse, et forenklet forelegg behøver ikke ha samme betydning. Det enkleste er vel å ta kontakt med våpenkontoret og fremlegge saken, så får du et veiledende svar der. Takk for svar! Da skal jeg prøve å ta kontakt med politihuset i byen. Så får vi se. Oppdaterer saken når jeg får svar.
  7. Vel. Det var et ganske uskyldig juleblot. Det verste var egentlig at personen som la opp og tente bålet slapp unna bot.
  8. Vi vurderer å melde oss på jaktprøven nå til nyåret. Men det er jo ikke noe vits å betale 5000 kr for det om vi ikke får kjøpt våpen etterpå. Bare tenkte om noen her har erfaring med det fra før.
  9. Hei! Jeg fikk et forelegg i 2014 for å ha tent bål på et automatisk fredet område sammen med en gruppe andre. Personen som hadde valgt ut stedet og gjort forberedelsene hadde tydeligvis ikke tenkt på at det var fredet der. Det gjorde ikke vi andre heller. Bålet ble laget i midten av en steinformasjon. Men det var ingen fare for at steinene skulle bli skadet (3-4 meter til nærmeste stein). Ikke ble det noe merker/skader på bakken under heller. Long story short. PST ble innblandet, arrangøren ble anholdt i en uke. Et av parene som var med ble møtt av 7 politimenn i døra. En kamerat fra samme sted som meg måtte i avhør med PST. Angivelig fordi at PST trodde vi var nazister eller noe sånt tull... og når de skjønte at de hadde dreti seg ut, fikk vi muntlig beskjed om at saken henlagt. 7 måneder etter henleggelsen fikk alle forelegg. og statskassen ble 100,000 kr større, uten at det ble skader eller noen ting på stedet. Til tross for den tidligere beskjeden vi fikk. Det jeg lurer på er om dette kan hindre meg og samboeren min ifra å få jaktet? Vi aksepterte boten på grunnlag at vi ikke hadde hatt råd til å ta fri fra jobben og i tillegg tape pga. bevisets stilling (eller noe sånt tull). Hele den oppsparte bufferen vår gikk med på å betale bøtene de originale, reduserte bøtene vi fikk.
  10. Det var det jeg fryktet, ja Da tar jeg kontakt med Kongsvinger kommune mot sommeren, tenker jeg. Takk for svar
  11. Hei! Jeg har noen spørsmål angående villsvinjakt i Norge. Ettersom villsvinet er svartelistet og kan skytes 365 dager i året, trenger man å søke grunneier om lov til å skyte disse dyrene? Jeg har fått det for meg at man bare kan dra ut og søke etter villsvinet, og skyte om jeg skulle være heldig nok å møte på et. Svigerfar derimot tror at jeg må søke kommune/grunneier om lov til å jakte på grisen. Hvorvidt det står noe om dette i jaktprøve-litteratur vet jeg ingenting om, da jeg skal begynne å lese på teorien etter min siste eksamen i år. Og deretter ta jegerprøven i første kvartal av 2015. Jeg skal hovedsakelig jakte hare, dvs. ser jeg da muligheten i å jakte på villsvin med slugs i tillegg, da jeg elsker villsvinkjøtt Har lest litt om at det er vanlig å bruke hund eller åte for å finne villsvinet, dog ser jeg verdien av å faktisk jakte og søke etter dyret selv. Selv om det kanskje blir dårlig med villsvin på den måten, så får det bare gå På forhånd takk! - Joakim
×
×
  • Create New...