Jump to content

saski

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

saski's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Reputation

  1. saski

    Cz-Klubben

    Søylebedding av cz 455 er noe jeg anbefaler, for kontaktflaten til stokken på cz er ikke mye å skryte av. På plaststokken var det knappe ett par mm2 forran og noe mer bak som støtter. Overraskende lite faktisk. På boydsstokken var det litt mer støtte, men må bedding til for 100% fit. Gjør det etter at søylene har fått herda ferdig.
  2. saski

    Cz-Klubben

    Fikk ny stokk fra boyds her i går fra jaktogfriluft. At one thumhold var noe annent en plaststokken. Gjenstår litt søylebedding og bedding før jeg er ferdig med den.
  3. saski

    Røssler titan

    Litt oppdatering Har panga ca 500 skudd med børsa. I bukk så skyter jeg fem skudd innen for en 10kr på 100m med hjemmelada 140gr ncc. 140gr ncc går veldig bra samme med 140 noseler accubond. Så å si likt treffpunkt innanfor 150 meter. Så å skyte en bukk på 130m null stress.
  4. saski

    Røssler titan

    Har nå panga ca 200 skudd med min 6,5x 55 titan alpha, som ble kjøpt i august. Var egentlig kin på en sauer 100, men ble dritt skuffa over kvalitetene og finish, minna om en billig produkt. Iallefall ikke verdig sauer navnet. Min erfaring med røssel titan alpha: Digger avtrekket lett og konsist, sluttstykket går som smør, presisjon er topp, magasinutløseren er fiffig, men funker bra. Eneste negative er at stokken(synt) er litt myk i tuppen. Men det betyr ingenting for meg. Liker å teste ammunisjon, og eneste jeg har merket er at s&b i 120gr fmj ble hengene igjen på sluttstykket ved omlasting. Testet norma, lapua, partizan fra 120g til 156gr alle slipper som de skal, bare bare s&b som kan henger igjen. Problemet fant jeg ved å måle tykkelsen på hylsebunnen. Leppene på s&b hylsa er en tanke tykkere så er kan bli holdt litt for godt fast. Ett stort pluss er for 4200 kr så har jeg en 223. Dvs nytt løp, sluttykke og magasin. Slå den sauer eller s&l..
  5. Hei. Lurer litt på ladedata som kan funke i 50 cm pipe med 140gr kule (accubond custom comp) Kaliber 6,5x55. Jakter med nosler accubond i samme kulevekte. Kjøpt ferdigrulla til å, men skal lade den selv og da jeg tenkte at det var greit å kjøre så likt så mulig. Funker forøvrig som fjell. Børse: titan 6. Titta litt her; http://load-data.nosler.com/load-data/65x55 Men det er for lengre løp! Lader pistol så trenger ingen begynner info, kunder ladedata.
  6. Hei. Rasket med meg to pakker fiocchi tt sport på xxl. skulle pange dem i påsken. Da oppdaget jeg at de var ekstremt ujevne med hensyn på hastighet. Fler gikk i overlyds hastighet (lett å høre når man har demper). Men flere ga så vidt ett boff. Nesten så de satt i pipa. Annen ting jeg la merke til var at de sotet mye på hylsene! Samt at kruttslammet var beinhardt nesten som sand. Skuddene var såppas ujevne at det ble mer spenne å se hva som skjedde når jeg trakk i avtrekkeren ennom kula traff blinken. Er det flere som som har opplevd lignene med denne patronen? Mulig det er en lot feil.
  7. Rekylfjæra er jeg usikker på. Men har fra 15 til 21 pund wolf hammerfjær å velge imellom. Bruker nå 17 pund og det funker bra. Burde strengt ikke bety så mye så lenge primeren banger. Har prøvd col på 31,5. 31 og 30,5mm tror muligens den må noe dypere. Kula jo så stutt tjukk.
  8. Hei. Har driv å lade litt av disse kulene opp til 5.8gr n320 og col ned mot 30,5 mm, men får ikke ikke fart på dem og de blir ikke ordentlig kasta ut. Vil ikke gå så mye høyere da ladedata jeg har sett sier max ved 5, 8/9gr Noen som lader disse og kan si meg hva de bruker av krutt og kruttmengde samt col. Har prøvd med 340! men det ble ikke mer enn en flammekaster. Gutta på banen lurte på om jeg hadde fått meg en slik lighter pistol.
  9. Hei. Har etter litt nett søk og skummet igjennom ymse nettsider fra andre siden av dammen, funnet ut at 45acp er på vei til å bli konvertert etter hunder år med large primer til small primer. Som jeg har skjønt er hovedgrunnen er at (mil og politi) ikke ønsker å bruke LP da de inneholder bly, og blygass er ugreit ved skyting innendørs. SP er non toxic og trenger ikke bly for å stabilisere primerladningene. Hvis produsentene skal kunne selge patroner til disse storforbrukerne som antas utgjør betydelige summer i året må de endre produksjonen til SP. Videre av det jeg har lest av tester så har SP i 45acp noe for seg. Man får akkurat samme presisjon om mulig noe lavere hastighet ved å bruke samme ladninger som ved LP. Har selv ladet med SP i 45 acp i blazer hylser og det panger bra det. Ser man litt historisk på det så kan man anta at produksjonsteknikken har endret seg litt de siste 100 åra. Vil anta at for 100 år sia var LP letter å lage en SP. SP er nå så bra at de kan fint erstatte LP. I revolver ammunisjon var 38/357 opprinnelig laget med LP, men dette ble byttet til SP på 50-60 tallet, men det finnes forsatt rundt om, muligens ikke så vanlig her på berget. Av produsenter som jeg veit har bytta om til SP er CCi (blazer), Federal, Speer, Winchester. Som man ser er det stort sett Amerikanske produsenter som bytter. Tipper at europeiske også kommer til å bytte, er det penger å spare er penger å tjene. For meg som hjemmelader er det egentlig helt supert, for jeg lader 38/357 og 45ACP. For meg betyr det mindre komponenter å holde styr på og mindre jobb ved kaliber bytte. For mange blir det grå hår ved ladestasjonen, spesielt de som som har plukka på banen og prøver å presse inn en LP i en SP hylse.
  10. Har noen gamle Fransk Lebel WW1 ammunisjon til salgs Trykket på hylsa sier at det er Balle P = penatration, forgjengeren til panserbryter Produsert mellom 1886–1944 http://en.wikipedia.org/wiki/8mm_Lebel" target="_blank Høyst sannsynlig bruk i gamle norske mitraljøsen Hotchkiss M1914 http://no.wikipedia.org/wiki/Hotchkiss_M1914 De jeg har er total ubrukelige, men fine i samlinger. (Ligget i saltvann i ca 70 år) Har endel bilder, men finner ikke sett inn bilde knappen! send pm så sender jeg bilder bud per stk?
×
×
  • Create New...