Jump to content

Kjartkjart

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kjartkjart

  1. Jeg ble lært at en jeger vet når han skal skyte, men en god jeger vet når han ikke skal skyte.

    Har vært i lik situasjon, og irritert meg over at jeg ikke skøyt en piggbukk, den sto akkurat slik til at skuddet muligens hadde gått gjennom kvist, men mest sannsynlig ok. Fortalte dette til grunneieren som sa at avgjørelser som å holde igjen slike skudd var grunnen til at han ikke trengte å bekymre seg over om dyr ble skadeskutt, om jakten ble drevet forsvarlig osv.

    Ta med deg at rutinene dine fungerer, og med mindre du kan styre dyret på 100m avstand som var det ikke din skyld at du ikke fikk skutt. 

    • Like 1
  2. Mener å huske løpet er 19mm, 65cm, så klart det er en kilo å hente med nytt løp. Stokken er en PSE kompositt stock, sikkert en halvkilo å spare der også. Kikkerten er en Kahles K318i, sikkert ikke er den letteste optikken. 
    Så godt over 5kg uten demper.
    Det jeg tenker er at om jeg først skal ha meg nytt løp og ny stokk, så kan jeg vel nesten klinke til med enda en låsekasse. Vet at tactical i alu er 400g lettere, men jeg er usikker på om det er den letteste.
     

    • Like 1
  3. På 10.1.2020 den 12.41, Simplex skrev:

    Samme løp og lik erfaring med min som over. Kunne tenkt meg en til med alu-kasse og et lettere løp til jakt.

    Eneste minus jeg kan se er det lange magasinet som virker litt slarkete når det ikke er patroner i. 3-skudds magasinet sitter bra.

    Det er ikke mye slark i fem/seks-skuddsmagasinet når det er fylt, men det et like greit å ha begge størrelsene med en gang. 
    Har også 65cm.

  4. På 25.4.2018 den 17.19, waterbaekk skrev:

    Hei!

    Når skal Schultz og Larsen endre på 5-skudds magasinet sitt? Det skrangler jo som bare juling..

    Noen som har prøvd å tigsveise tapper på magasinet, sånn som de første ble levert med?

    Testet med ammunisjon i magasinet? 

  5. Fra høsten så vil det bli mulig å trene på feltbanen hos oss. Det vil da dreie seg om hold fra 100 meter til 600 meter på elektroniske skiver.

    Vi er i gang med å sette opp terminlister over skytingen fremover, så jeg vil komme tilbake med tidspunkt/dager for dette når det er klart.

     

  6. Da har jeg engasjert meg litt, og er interessert i å lodde stemningen.

    Om alt går etter planen, så skal jeg inn i styret til Os Skyttarlag.

    Tanken bak dette er for å få/skaffe tilgang til et fast sted for å skyte langt.

    Det jeg har lyst til å vite er hvor mange som faktisk er interessert i å være med på dette?

  7. Som tittelen beskriver, så er jeg på utkikk etter et kikkertsikte til en M98 small ring som jeg bruker på jakt, og som jeg ønsker å bruke/prøve på hold opp til 5-600meter.

    Ønsker helst ikke å bruke mer enn 5000, da det får være måte på hvor mye man burde koste på en M98 med et løp som best kan beskrives som et sugerør.  Det er viktigere for meg at kikkertsikte ikke er for stort, enn at det har ballistisk tårn. 

    Jeg har sett litt på Vortex Diamondback HP 3-12x42, siden det hadde vært greit å slippe å bytte kikkertringer, ikke at det hadde vært krise.

     

    Så, noen som kan foreslå et bedre alternativ?

×
×
  • Create New...