Jump to content

razumny

Members
  • Posts

    3,005
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by razumny

  1. Rugerdud skrev (På 27.5.2023 den 18.40):

    Original eller "jaktifisert"? Tilstand? Produsent? Serienr likhet? Alt fra 500 til 5000kr er mulig for en slik.

    Svaret er i skrivende stund "ja". Jeg har kun fått den beskrevet av noen som ikke kan våpen.

  2. marmite skrev (22 timer siden):

    Man fins ikke noe Martini Henry i 303 British,bare Martini Enfield.

     

     

    Du får ha meg unnskyldt at jeg husket feil. Forøvrig har man i tillegg til Martini Enfield, om jeg ikke husker feil, Martini Metford. 

  3. En bekjent er bobestyrer for et dødsbo. Der var det en rekke våpen, deriblant en Martini Henry kamret i .303 British. De øvrige våpnene er solgt på auksjon, men auksjonshuset ønsket ikke å ta i denne. Hva er en fair pris?

  4. Grunnen til kombinasjonen rødpunkt/kikkert er at det er en bastardrifle; 4-16x kikkert blir litt for heftig til de nærmeste blinkene i IPSC, og da er en rødpunkt kjekk å ha. Hvor jeg plasserer den er dog underordnet; viktigere er det å få kikkerten lavest mulig.

    Hva angår stevner som ikke er innenfor en og en halv times kjøring fra Sagene i Oslo ser det mørkt ut med det for meg i den nærmeste fremtiden, i alle fall. Det står ikke på lysten (jeg hadde det kjempegøy da jeg skjøt på Herefoss for noen år siden), men på at kona og ungene stiller krav.

  5. Da var min Sauer *endelig* i hus, en 200 STR som skal settes opp til IPSC MAO og PRS.

    Planen er å sette både kikkertsikte og rødpunktsikte på den. Per i dag har jeg picatinny-montasje for begge deler. Samtidig ønsker jeg å få kikkerten lavest mulig. Er det noen som har et stalltips til hva slags montasje jeg bør velge?

  6. Jepp. Muligens ikke en perfekt rifle til formålet, men det er heller ikke rifla den erstatter (en T3 Varmint i GRS-stokk). Poenget er ikke en fullblods MAO-rigg; poenget er å ha en rigg som fungerer til litt av hvert, inkludert dynamisk, F-class, og PRS.

  7. Jeg skal om noen måneder selge en rifle, og kunne tenkt meg litt hjelp med prissetting. Rifla er en Tikka T3 Varmint, links, i .308, beddet i en GRS Sporter/Varmint-stokk. Rifla er gått 625 skudd, og det følger med Picatinny-skinne, to femskudds og ett treskudds magasin. Boltbuffer er byttet med et i aluminium, og hevarmen er byttet med en med større kule.

     

    Jeg ser en ny i plaststokk ligger på 13990,- hos Beveren; jeg tenker et sted mellom 15-18000, men tar gjerne innspill.

  8. Min erfaring (som siden jeg startet tråden har økt betydelig) er at opplevd rekyl mellom like rifler i 6,5x55, 308, og 30-06 er tilnærmet lik. Dette baserer jeg på å ha skutt både lette jaktrifler i kaliberet (Tikka T3), men også tyngre matchrifler (Sauer 200 STR). I hvert tilfelle skjøt jeg femskudds serier med hvert våpen, og kan ikke si at det var nevneverdig forskjell i følt rekyl.

  9. Det blir dog litt som å sammenligne .357 Magnum med .38 Special; forskjellen er betydelig også der, uten at sammenligningen egentlig er relevant for så veldig mye. Personlig foretrekker jeg å ikke bruke demper (med unntak av på jakt), men har planer om å utstyre rifla med en skytebaneplager/smellforsterker/rekylbrems for bruk i IPSC MAO.

    • Like 1
  10. 16 timer siden, Doberhjerte skrev:

    Vil stykkprisen dobles, uansett hvor mange bestillinger de får?

    Er det en side med oversikt over hvor mye en slik import vil koste?

    Med tanke på at de koster snaut 2000 USD per stykk, mens en refurb koster mellom 700 og 1200 USD per stykk, så er det relativt garantert at du bortimot dobler stykkprisen, ja.

  11. Jeg har ikke erfaring med den spesifikke pistolen, derimot har jeg på hendene to 1911er; den ene er en STI Trojan i 9mm, den andre en kommersielt produsert 1911A1 fra 1937, naturligvis i 45 ACP. Med unntak av at grepsplatene er noe forskjellige, og at det er forskjeller på mainspring housing og utfresinger foran på grepet ligger de dønn likt i hånda.

×
×
  • Create New...