Jump to content

Rabagastn

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Rabagastn's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Rabagastn

    Tikka T3 CTR

    Ja. Jeg skulle få pakkepris på div. med sikte og demper. Har dog innsett at de ikke kommer, så får se om jeg ikke kjøper ren rifle og lager pakke selv.
  2. Rabagastn

    Tikka T3 CTR

    Går selv og venter på pristilbud på denne fra et par butikker, selv om jeg tviler på at de kommer(Det er en stund siden jeg ble lovet dette). Har vært og klådd litt på et par slike, og blitt litt frelst.
  3. Joda, det skal ikke stå på det. Men når ørtenogførti jegere med varierende erfaring forteller at to ulike typer ammunisjon skutt fra samme avstand, samme vinkel og har samme treffpunkt men med store forskjeller i ødeleggelse av kjøttet så dukker det opp et spørsmål i hodet mitt om hvilken ammunisjon som passer best. Har ikke jaktet rådyr med .222 før, derfor jeg spør. For de som måtte lure, jeg er klar over viktigheten av et godt plassert skudd, og har ingen planer om å slumpe ut et skudd og håpe at kaliberets størrelse "redder meg inn". Har sett at dette er et tema i svært mange diskusjoner på forumet her, og for å være helt ærlig: Det er skremmende lesing når det virker som at dette er vanlig tankegang.
  4. Jeg vet at det til en hver tid er mye diskusjoner om hvilket kaliber som er best, og alle har en mening om dette. Vil bare presisere at jeg IKKE er interessert i en slik diskusjon. Har fått en .222 av faren min, og i påvente av kjøp av 308 vil jeg starte rådyrjakta med denne. Spørsmålet mitt er egentlig hvilken .222-patron som anbefales til bruk på rådyrjakt.
  5. Det er ingen tvil om at det er en verdifull hagle, og noe av det beste jeg noen gang har jaktet med. Dersom det er gjennomførbart er reparasjon pri 1. Får sjekke litt rundt i det aktuelle området om jeg finner en smed som kan bistå! Edit: Etter å ha søkt litt finner jeg at den trolig er så gammel som 1943, da den er merket Ñ!
  6. Har en gammel Victor Saraqueta S/S som en gang i tiden tullet litt med fjærene til tennstiftene. Resultatet var at en våpensmed lagde en ny tennstift og satte i to nye fjører. Disse fjørene har med jevne tider blitt byttet, mulig fordi det ikke har blitt gjort skikkelig. Nå sitter jeg igjen i den situasjonen at jeg skulle hatt ny fjær, evt. to om det er gjennomførbart. Det er dessverre ingen våpensmeder i mitt umiddelbare distrikt lengre, og jeg har vært i kontakt med en noe lengre nord som har sagt at de ikke har tid til jobben nå. Er det sånn at disse er spesielle for hvert våpen, eller finnes det noen form for standard sånn at man kan skaffe andre fjører å bruke? Mtp. våpenets alder og fjørenes tilstand er det vanskelig for meg på nåværende tid å si hvilke mål fjørene originalt har hatt...
  7. Konseptet finnes i alle høyeste grad. Flere av de store produsentene av taktisk utstyr til militære enheter har produsert sånt i en årrekke. Jeg har mest erfaring med Surefire SOCOM-serien til 5.56. Det innebærer at du monterer en flammedemper på selve løpet, og så klikkes signaturdemperen over denne igjen. Man skal ikke utelukke at det er flere små "sivile" produsenter som har overtatt dette konseptet, uten at jeg har hørt om dette. Det største problemet tipper jeg, er å få levert sånt hit. Disse havner garantert under ITAR, noe som innebærer at de ikke eksporterer til hvem som helst.
×
×
  • Create New...