Jump to content

psv021

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

psv021's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Litt mer enn 1 år, og 2 sesonger etter: Godt fornøyd med riflen. Den skyter presist og fint. GRS-stokken er pen å se på og god på skytebanen, men på jakt skulle jeg som oftest ønske meg originalstokken påmontert. GRS-stokken blir litt for stor for litt kinkige stillinger. Foreløpig har jeg beholdt GRS-stokken på, men det kan være den blir skap-fyll etter hvert. Det eneste jeg savner (også på banen) er et par ekstra magasiner. Riflen ble levert med 1 stk 3-skudds magasin. Jeg finner ikke (på nett) ekstra magasiner til salgs noen steder. Noen som kan tipse om forhandler?
  2. Feilpost, så ikke de siste innleggene som besvarte det jeg lurte på
  3. Jeg merker meg at AP ikke svarer på dette spørsmålet: Vil partiet arbeide for at både pris og tilgjengelighet for jaktmuligheter i bedres, slik at flest mulige får adgang til å utøve jakt?
  4. Jeg er på Sola, så det blir litt langt - men takk for tipset! Har hytte i Tysvær da, så helt irrelevant var det ikke.
  5. 12x altså, ikke 9x...? Jeg leser vitterlig maks 9x og maks 4.5 kg i Skytterboka... Men jeg er ikke veldig godt kjent med DFS og de ulike reglene. Har deltatt på et par stevner med AG3 her og der, men det har vært drop-in når vi har vært i nærheten. Men det høres bra (og logisk) ut å blombere med tape. Ang brukt rifle så vurderte jeg egentlig aldri det. Selv om det nok hadde vært mulig å spare en del kroner. Ergrer meg egentlig ikke
  6. Nei, "alt" er vel feil ift DFS's regler. Såvidt jeg vet er ikke S&L-rifler godkjent i DFS i det hele tatt. GRS-stokken er ikke godkjent. For jaktfelt er jeg usikker på selve riflen og stokken, mulig de er tillatt, men der er kikkerten min ikke lovlig (max 9x forstørrelse). Jeg er usikker på om reglene gjelder hva kikkerten kan forstørre, eller hva den faktisk er innstilt på under skyting. Antar det første.. Akkurat det siste er litt plagsomt, jeg leste ikke den regelen før etter at riflen var bestilt. Forhandleren kunne gjerne opplyst meg om dette, da han spesielt dro frem GRS-stokkens styrke dersom man vil skyte jaktfelt. Da hjelper det lite når kikkerten forhindrer meg i å delta. Jeg hadde ikke hatt noe stort problem med mindre forstørrelse (altså max 9X), på jakt blir den nok uansett stående på 4-5X tenker jeg. Jeg verdsetter stort å ligge på 200 m med eget opplegg og eget tempo, og mitt ønske for bruk av våpenet er baneskyting, jakt (rådyr/hjort fortrinnsvis) og litt langhold fra tid til annen. Med denne sammensetningen er det kun jakttrening, som du skriver, som tilbys gjennom DFS. Har nylig flyttet til Rogaland, og er i prosessen med å finne meg et skytterlag som åpner 200 m-banen for jegere så ofte som mulig...
  7. hehe nei ikke godt å si... Samme farge på løpet du tenker på? Der har du to-foten på også ja. Stod og trippet litt og var på vei til å raske med meg en. Men så kom jeg i et svakt øyeblikk til å tenke på at jeg hadde antydet at "det blir i alle fall ikke over 20.000" i siste "hva koster egentlig denne riflen?"-samtalen. Så jeg lot den ligge. Mulig jeg må ut igjen neste uke...
  8. Riflen kommet i hus! Rasket med meg (mer) pusseutstyr, reim og klikkpatroner også. Og en jaktradio... Tre kjappe mobilbilder vedlagt.
  9. Rogaland Politidistrikt: Søknad (rifle) innvilget på mindre enn 1 dag (leverte søknad på ettermiddagen, brevet fra politiet postlagt dagen etterpå). 5 dager senere fikk jeg brevet i postkassen. 10 poeng til Politiet. 0 poeng til Posten...
  10. Thank you! Ja selvsagt skal jeg hoste opp bilder, med en gang jeg får riflen (ila uken)
  11. Det ble den nevnte pakken for min del (altså S&L Classic - ikke DL) med nevnte kikkert, demper og stokk. Eneste oppgradering ift pakken ble påmontert kulebanekompensator på kikkerten. Så får vi se om mitt første riflekjøp var en bom eller ikke. Takk for gode kommentarer og tips! Her er full spec og pris betalt per august 2013 til info for senere lesere: S&L Classic 6.5x55 Meopta Meostar R1r RD 3-12x56 med lys og kulebanekompensator Leupold QR montasje S&L TMD45 demper (kapp og gjenging inkludert) GRS-stokk Rifle, kikkert, demper og montering: 20.000,- GRS-stokk: 5.000,- inkl montering og bedding Kulebanekompensator: 1.500,- inkl montering Totalt 26.500,- I tillegg kommer reim, kikkertbeskyttelse, etc.
  12. Takk for tipset! Jo, jeg har sett på disse. Jakt og Friluft er vanskelig å komme utenom når man ser etter våpen. Den første pakken minner litt om den jeg vurderer i sammensetning, og de ligger "i samme sjiktet" når det gjelder pris. Litt annen stokk, litt annen kikkert og en annen demper - men sikkert mye det samme (eller bedre?). Gode poenger dette, og jeg trodde jo lenge at det var DL jeg hadde fått tilbud om. Vet at samme forhandler også har pakker med DL, så det kan være jeg gjør som du sier her og legger på noen lapper for å få en DL. Jeg ser absolutt fordelen med å kunne skifte løp. Og neste argument derfra vil jo være om jeg da ikke burde gå litt opp i kaliber, kanskje til 308 - og heller ha et litt mindre rådyrkaliber i reserve. 6.5 ble jo opprinnelig valgt som et kompromiss. 30-06 blir litt grovt på rådyr tror jeg, og 6.5x55 blir vel (såvidt) godt nok til elg. De fleste timene vil nok tilbringes på bane likevel, tenker på både DFS-skyting og forhåpentligvis langhold. Dermed kan det være jeg legger på en to-fot også dersom det er mulig. Så har vi det gående... Det er tungt å erkjenne for en som er vant til både våpen og ubegrenset skattebetalerfinansiert ammunisjon fra Forsvaret...
  13. Nå var det visst ikke DL likevel, men "vanlig" Classic. Tror fortsatt at pakken er god, og har nesten bestemt meg for å slå til. Har litt tenkepause mens søknaden behandles men det kjennes ut som om det blir investering når brevet kommer i posten!
  14. Hei, er nyinnflyttet på Sola. Kunne veldig gjerne tenke meg å skyte litt langhold. Satser på å få hengt meg på utover høsten. Er det fortsatt aktivitet? Fortsatt lørdager som gjelder?
  15. Takk for svar. Jeg har også lest om dette siktet at det er godt til bruk i skumring. Men jeg er litt usikker på om jeg vil ha et sikte som er bygget for skyting i skumring/mørke, noe jeg helst ikke gjør. Men jeg antar at kikkerten er god i "vanlig" lys også. Det som taler mot denne kikkerten for min del er mangel på mil-dot. Kunne tenke meg det, men det er kanskje på tide å omskoleres til sivil skytter Takk for info og oppklaring, jeg var ikke klar over den forskjellen.
×
×
  • Create New...