Jump to content

Nattuggle

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Nattuggle's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. skal man ha et 30 kaliber som matcher 6,5x55 så må man nok opp på 30-378 nivå...............
  2. kommer an på om 6,5`en har kort eller langt løp det. jeg har kort, og for min del fremstår 308 som ei patron med litt mer saft i
  3. Blir ikke noe av denne HT kikkerten, forandring i planene...litt billigere alternativ. Har en Classic 2.5-10x50 retikkel 40 fra før som blei sendt inn på fredag, fikk mail idag at den blei sendt i retur igår. Kjapp service hos Zeiss Får den vel i morgen
  4. Knall hard Blir bare synsing når man ikke driver med langholdsjakt/ skyting...har ikke så mye peiling. Da mener jeg at 300-400m er ikke langholdsjakt... Tipper denne 300 win mag`en er god for en 1 km på hjort. Så tar kanskje du tar 338`en fra 1 km og utover for meir knall & fall, ikke vet jeg. Men det får vi nok aldri vite...tror denna jakten der er forbeholdt en lukket krets Er bare treningen dere deler på nett....små gonger på druge hold. Men artig å følge tråden, imponerende skyting.
  5. Har skjedd lite på 338 fronten i det siste, har vært opptatt med 300 win mag, som nå er 100% klar til jakta. Skal forske frem noen harde ladninger til 338'n over helga, for jeg skal jakte med den oxo, når avstandene krever mer energi enn 300'n gir. Når er avstanden så lang at den krever mer energi en 300`n da Knut?
  6. Blir nok å koste på ASV ja, temperatur hadde mye mindre å si en det jeg trodde. Angående vind har det heller ikkje så mye å si en at man kan faktisk forlegge siktepunktet en liten gran te høyre eller venstre alt ettersom. Vindavdrivt med 3 m/sek kl 9 utgjør en liten gran mindre på 300m kontra 400m selfølgelig. Tror faktitisk kombinasjoen ASV og avstandsmåler med ellers presist utstyr er temmelig trygt å bruke intill 300m! Under vindstille forhold kanskje 400m etter å ha trent en god del å testet dette grundig ut i praksis. Skal kommer tilbake med en liten "review" når kikkerten er kjøpt og testet
  7. Men variabler i temperaturer som 20+ og 10-...har det mye å si på 400m? Vind også..2-3m/sek sidevind..hvor store utslag gir det på 400m? Tar 400m sida det blir innen for den grensen...kanskje godt innenfor også Men har lyst å vite hvor mye alle desse faktorene har å si på 400m. Er det slik at når man treffer stålplata på 400m om sommer, så bommer man om vinter med samme innstilling på kikkerten? Gitt at det er relativt vindstille ute? Gong på 25x25 cm
  8. 500-600m......minnest en gammel dfs skytter som sa at; "skyter mann godt på 100m skyter mann godt på 500m, gitt at man kjenner kulebanen" Velvel....nå var det avstand innen for 400m med bare ASV & avstandsmåler til hjelp og at rifla med tilhørende ammunisjon er presis nok til å treffe innenfor sirkelen. Får vel bare kjøpe ASV å teste ut i praksis. Som du sier, blir mer presist sjøl på 200m, og slurvette på 300m. Rådyr/toppjakt er små blinker. Reinjakt også....200m ser ikke langt ut i kikkerten, sjøl på en liten kalv.
  9. Ser liksom ikke poenget med ASV ut til 200m bare, men hvis denne saken fungerer bra til 300 og kanskje t.o.m 400m er det kanskje noe å tenke på..
  10. Skal ha en sånn kikkert, vurderer også med ASV.. Hvor godt fungerer dette i praksis? Er det noen som har dette produktet som har lyst å dele erfaringer? Jeg ikke noe "langholdsskytter", men har lyst å prøve litt. Mitt utgangspunkt er 6,5x55, jevne presise ladninger, samler lett på "klistrelappen" med riktig anlegg. Bruker kuler med høy bc.. Er det så enkelt som at hvis avstandsmåleren viser 370m, så er det bare å skru og skyte? Hvor langt kan man skyte før man må ta hensyn til vind, la oss si 2-3m/sek sidevind..Rådyr er små blinker i utgangspunktet. Har skutt en del på 200m, fungerer greit nok å holde over ca 15cm...skyter relativt presist. Kanskje man bør holde seg for god til å skyte på lengre hold en 200m...men er ikke såååå mye lengre til 300m Med rette utstyret burde det gå greitt. Selfølgelig teste ut på blink først....men, er en del faktorer jeg er usikker på. Når gevære er inskutt sommertid, at ASV fungerer kjempebra kanskje ut til 400m? Vil det da holde treffpunktet godt nok om vinter? 20-30 grader forskjell? Hva med hvis "målet" står høyt, eller lavt iforhold til meg..skyting oppover/nedover? Har no lest litt om langholdsskyttere her inne, vindmålere, måle hastighet på kula, dataprogram for kulebane osv.... Jeg er ikke der, tenkte bare å kjøpe ASV og finne rette ringen for min kule/ladning ut til 400m. Kanskje et tåpelig spørsmål, men likevel et seriøst spørsmål Ha en fin dag folkens!
  11. http://jaktfall.no/produkt/sightron-optikk/kikkertsikter/sightron-siii-tactical/sightron-siiiss-6-24x50 Den kommer kanskje med lysdot snart?
×
×
  • Create New...