Jump to content

Runark

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Runark's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Runark

    Tikkaklubben

    Ja den er for å bruke AICS magasinene. Forresten er det noen regler mot 10 skuddmagasin i Norge? Hadde vært kjekt å hatt på Jaktfelt?
  2. Nei er vell kanskje ikke det, men jeg har prøvd jaktfelt en gang og da syntes jeg det ble litt for stressende å ikke ha det. Kan være at dette blir bedre etterhvert jeg får mer erfaring og slikt. er lettere å kunne klikke uten å flytte seg fra skytestilling, tenker jeg da. mvh. Runar
  3. Hei. Jeg har leitet her på forumet etter en tråd som omhandler diverse utstyr på ettermarkedet for Tikka, men har ikke funnet en konkret tråd om dette. Så da tenkte jeg at vi kanskje kunne ha en slik tråd?, om det finnes allerede så må moderatorne føle seg fri til å slette denne tråden er også litt usikker på om jeg poster denne på rett plass. Her tenkte jeg vi kan poste linker til forskjellige nettsteder som selger forskjellig utstyr, slik som stokker, diverse deler i metall fremfor plast osv Man kan også dele sine meninger og erfaringer angående dette temaet. mvh. Runar.
  4. Hei! Takker for et grundig og godt svar. Her lærte jeg mye. Nå har jeg en jaktkikkert en meopta 3-9x42. som jeg kjøpte med Tikka Super.V Men denne er ikke noe særlig til jaktfelt siden det ikke er hurtig justering på klikkene. Så om jeg har skjønt noe av det du skriver her , så er det enklere/bedre å kombinere kikkert mellom jakt og JF(så lenge jeg er i jegerklassen) en å kombinere disse med LH? Så da kan jeg eventuelt kjøpe meg ny jaktkikkert, men må være rund 8000,- siden jeg ikke har så mye penger nå. Har du noe forslag her? Bushnellen ville vell passet bra, 6 i minimum er vell greit for elgjakt? er det denne?: http://www.norma.as/Optikk/Kikkertsikte ... 0000001242 Og når det kommer til knepp så er det vell 1/8 moa som er best? /nøyaktigst. blir vell rundt 3-4mm. Da blir den nokk den vortexen til langhold.
  5. Holder til i Troms så det blir litt langt dessverre men takk for tilbudet
  6. Takker for svar Tror jeg blir å gå for vortexen i første omgang, får jeg brukt kikkerten litt så vill jeg vell få bedre forståelse etterhvert. Men vet dere av noen bra plasser for å lese seg litt opp må avstands bedømming og lignende? for eksempel hvordan finne ut hvor mange klikk jeg må opp for å skyte på 450m. vet det avhenger av hva man skyter med, men en pekepinn. mvh. Runar.
  7. Ok. hvor lange avstander er det i jaktfelt? Har vært borti 400 meter, men om dette er noe de la til slik for underholdning vet jeg ikke. Og er det mill dot og mill klikk på denne kikkerten? ser du skrev moa..
  8. Heisann! Jeg skal kjøpe meg en kikkert som jeg kan bruke til både jaktfelt og langhold. Har sett litt på både Sightron og vortex. Dette er prisklassen som er aktuell for tiden Sightron: http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... Id=3011575 Vortex: http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... Id=3011575 Så det jeg lurer på er om - 24 forstørrelse er nok, og om Sightron har et nullpunkt system slik som Vortex`en har? Vortex`en har også lys, men dette er mindre viktig siden jeg nesten alltid skyter i godt dagslys.
  9. Runark

    Tikkaklubben

    Heisan. Jeg har også en Tikka, av typen Supervarmint. Toppet med en Meopta 3-9 x 42, en helt ok kikkert for elgjakta der jeg går. Dette settet kjøpte jeg for 3 år siden nå, og er knall fornøyd med det Men nå vurderer jeg å oppgradere litt ved å bytte ut boltmuffa fra plast til alu og ny hevearm. Mener også å ha sett noe magasin system for tikka, noe ettermarket greier. Stemmer dette? Så lurer jeg på hvor jeg kan anskaffe dette, om det er noe nettsider eller om jeg bare bruker ebay, her er et kitt jeg har sett på ebay: http://www.ebay.com/itm/CNC-Machined-Ti ... 3f2fea44b1" target="_blank Er dette rette sorten? Regner med at den bunndelen er laget i metall, den på linken... R.K
  10. Hei. Jeg har prøvd å leitet litt rundt her på forumet om diskusjoner ang. dette, men den eneste jeg fant var fra 2008, så tenkte jeg kunne bare spørre dere om dette nå Jeg har hverken holdt i noen av delene så er ganske blank på hvordan jeg burde velge, så om dere har erfaringer med begge stokkene, gode og dårlige erfaringer settes pris på. Lurer også på hvilken 2fot folk anbefaler, og hvilken kikkert som er grei til jaktfelt. Har en meopta jeg bruker på jakt. men er ikke så givende å stille knepp på jaktfelt med den Har sett litt på hvordan vekten blir med GRS stokken. SV veier 3,5, GRS stokken veier 1,3 Noen som vet hva originalstokken til super varminten veier? tipper den ligger på ca 800-900g?? eller er det helt skivebom Takker for svar. mvh. Runark.
  11. Heisann. Jeg kjøpte meg i Tikka t3 supervarmit i fjor sommer og har noen spørsmål ang andre sine erfaringer med rifla. Jeg har vært litt plaget med plastikk 5 skudds magasinet pga at det "knekker" i skjøten slik at skudd og fjær flyger i alle retninger.... samt at jeg synes stokken blir litt glatt å legge kinnet til når det er regn og sludd og det som verre er Noen som har erfart de samme tingene? Og kanskje har ett tips eller to. Takker på forhånd jeg Mvh. Runar Kristoffersen
  12. Runark

    Heisann :)

    Jeg heter Runar og er 23 år gammel. fra Målselv i Troms. Startet med jakt i fjor, da kjøpte jeg meg ei Tikka t3 supervarmit. og er stortsett fornøyd med den Ser frem til å få mange tips og triks fra dere på dette forumet..
×
×
  • Create New...