Jump to content

h134133

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by h134133

  1. Mulig dette er gammelt nytt, men: Kjøpte noen ganske rimelige solbriller med flere sett solbrilleglass, inklusiv skyteglass. Fulgte også med tom "innfatning" for vanlige brilleglass som kan poppes på under solbrillene. Dette var fra et "militært overskuddslager", og prisen var meget rimelig. Fargene må du nesten prøve ut, eventuellt sammen med vanlige briller under. Medfølgende innfatning til "vanlige briller" tar du med deg på ferie til lavkostland, besøker optiker, og vips har du ekte briller + solbriller, eventuellt skytebriller. (Norske optikere sender sine målinger til leverandør på Filipinene, brilleglass blir slipt og tilpasset kundens øyne, så sendt med ekspresspost til Norge. I 2009 fikk jeg vite at en annerkjent optiker hadde kostpris før frakt på ca 70 kr for standard brillelinser. Jeg betaler selv rundt 200 for et par brilleglass i sørøsten, da hiver jeg på det som er av coating osv.) Planlegger tur innom militærutsalg i slutten av juni, kjøper 2 solbrille sett denne gangen. Eneste som er litt herk med forsvarets solbriller er at de dugger litt mer enn man skulle tro. Ellers: Ypperlig som skytebriller, kjørebriller, flybriller (samme effekt som skytebriller), mørke solbriller, briller som må flippes raskt opp, eller kunne henges rundt halsen. Rimelig nok til å prøves ut, og til å få litt juling under bruk. Funker det ikke: Gi/selg de til noen som ikke MÅ ha pilotbriller anno 2014. Lykke til!!
  2. Det er noen kommentarer som går rett til kjernen: Ikke tenk "Boks", tenk i retning av å holde en dyrekropp nedkjølt i 6-9-12 timer, eller hva behovet måtte være. Isoler dyreskrotten etter omgivelsestemperatur, og fyll på med kjølemedium inni og rundt kroppen. Bruker du solid plast, eller balje, så kan du trykke det inn i en stasjonsvogn. Alternativt, så er det kommet en ny generasjon rimelige og energisparende kjølebokser, kjøleskap og kjøl/frys basert på Thermoelektrisk nedkjøling. Dette har vært forbeholdt store og dyre kjølebokser, nå får du bobil / hytte kjøleskap, med god plass til samme prisnivå som store kjølebokser. Ingen kompressor, bare summing av vifte som leder varme bort fra thermolektriske kjøleribber. (Samme teknologi som på de "kina" kjøleboksene der du kan skifte mellom kjøle og varmefunksjon. Det er nå lansert komersielle 500 watt thermolelektriske generatorer, som generer strøm ut i fra forskjell på temperatur på varmekilde (Delta T) (eks vedovn), og temperartur på kjølemedie (luft, vann eller spesialnedkjøling), noen er utformet for å generere elektrisk strøm ut fra eksosvarme, og ut kjølevæske.. Dette alternativet vil komme på bred front i årene fremover, med lavere priser, energiforbruk, generelle ulemper med kompressordrevet kjøleboks/kjøleskap..
  3. Hei! Har selv løse tanker om gå fra en god gammel 30.06, til to separate våpentyper og kalliber. -Et våpen, gjene halauto, for bøjakt med 50-150 meter hold. -Og ett våpen som etter trening og kvalietsikring av skyting kan brukes på annet hold...(Noen tusen skudd) (Forstår godt at myndigheter og jegere har sterke meninger om jaktskyting på langt hold, dagens 30 obligatoriske treningsskuddd dokumenterer vel bare evne til å lade rifla og muligens treffe låvedøra. "No disrespekt", men de som bruker 4 forsøk på skyteprøven bør revurdere antall skudd gjennom året...) Dersom du tar initiativ til en eller annen form for "samling" på vestlandet, hvor amatører som meg kan komme og stille 100 dumme spørsmål, så stiller jeg på flekken. Det er mange detaljer og nyanser som er lett å overse når man prøver å lese seg opp på et tema på egen hånd. Å få møte, se, lytte og spørre de som har praktisk erfaring er av stor verdi for de som er nyskjerrige, men ikke helt vet i hvilken ende man skal begynne. Typisk eksempel: Litt kjipt å oppdage at den billigste rifla på markedet, er billig av en god grunn -som åpenbarer seg etter innkjøp...
×
×
  • Create New...