Jump to content

kamerat

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

kamerat's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Og til kommentaren over fra slemmo om NiMh batterier. Jeg leser flere steder at Atex sertifisering kun kan garanteres med alkaline batterier. F.eks. her https://www.buskerud-brannservice.no/nettbutikk/petzl_pixa_2_atex_hodelykt_ex_sone_2/190/vis_prod/913 se helt nederst.
  2. Petzl Duo Z1 er oppladbar og den som lyser mest derfra. https://m.petzl.com/US/en/Professional/ATEX---HAZLOC-headlamps/DUO-Z1 Den overgår Streamlight og Peli når det kommer til lumen.
  3. Petzl har disse: https://m.petzl.com/US/en/Professional/ATEX---HAZLOC-headlamps Streamlight: https://www.streamlight.com/products/explore-products/international-safety-rated
  4. Leste annex 2 til Atex direktivet nå. Forstår poenget med plast. Alle lyktene jeg nevner er i metall og er ikke ment for dette markedet. Klart at de pelikan lyktene er fine da. Fenix SE10 ligner og, men peli har bedre utvalg. Leser at flere også bruker streamlight. Beklager uopplyste råd fra meg.
  5. Leste litt på candlepowerforums nå. Ser at Streamlight, Pelican og Nightstick har Atex godkjente lykter. Ingen av de er jo i nærheten av kvaliteten på de tre jeg nevnte. Kanskje de ikke bryr seg om det europeiske markedet. Uansett, forstår at det begrenser valgene dine.
  6. Nå kjenner ikke jeg Atex godkjenning, men ser at disse plast-lyktene fra Peli (https://www.peli.com/eu/en/products/flashlights/atex-lights) er godkjent. Det ville jeg ikke vurdert. Da vil jeg anta at Elzetta, Surefire og annet som brukes av militære også er innenfor. Jeg ville og vurdert Malkoff (som selger til militære, politi, brannvesen osv.(https://malkoff-devices.myshopify.com/ ) alle de tre nevnte merkene har jeg, alle har livstidsgaranti og alle er enkle og idiotsikre under stress. Men som sagt, jeg kjenner ikke Atex.
  7. Sjekk ut zebralight.com. Her finner du alle mulige løsninger og med best kvalitet. Til bruken du skisserer (og veldig mye annet) er min favoritt H53Fw AA.
  8. Har kjøpt av ham, og det er så absolutt å anbefale. En moddet eagletac, en liten fenix e05 osv. Men husk at lyktene fort kan bli lite praktiske. Han kjører de ofte så hardt at de blir ekstremt varme. Noen kan jeg bruke i opptil et minutt og andre lengre, men ikke la de stå og lyse lenge. Men absolutt ufattelig kult.
  9. Du har ganske mange alternativer hva gjelder lykter som tar 2xcr123 eller ett 18650 batteri og som har High/Low mode. Du kan jo se på Surefire og Elzetta sine lykter. Oveready har borret opp disse så de tar 18650. Ellers har stort sett alle OK merker en slik lykt. Har du preferanser til fargen på lyset, om du vil kaste lyset langt eller lyse opp mer rundt deg, evt. en mellomting. Mulighet for å endre lykten ved å kjøpe drop ins osv. Hjelper deg gjerne, men fint med mer detaljer knyttet til tiltenkt bruk.
  10. Enig i at olight har mange lykter som kam dekke behovet. Jeg ville holdt meg til AA batterier, men det er klart at hvis du tar med en AA hodelykt og skal ha en litt kraftigere i tillegg, så ville jeg gått for en lykt som tar li-ion 18650 batteri. Sjekk ut Zebralight sine lykter. Jeg har gode erfaringer med 5-6 derfra.
  11. Er det et absolutt krav at du skal kjøpe lykten i butikk i Norge? Utvalget i lykter utvider seg kraftig om du aksepterer å kjøpe via internett. Tar +- 10 dager å motta lykt fra USA.
  12. Jeg har lest litt i ulike vurderinger av slike DX/billig-lykter med masse annonsert lumens. De produserer - etter hva jeg kan lese meg frem til - ofte kun 1/3 så mye lumen som de annonserer. Lykter som dette er antagelig ikke er bygd for å kaste lyset langt, men for å produsere mye lys. Man kan antagelig få en mye svakere lykt som kaster lyset lengre. Kvaliteten på slike lykter er ofte også tvilsom. Jeg ville neppe testet om den var vanntett. Blit interessant å høre opplevelser av lykta!
  13. Min er mye mer slitt enn den på bildet. Jeg betalte 200,- det fulgte med 2 SF pærer og et slitt hylster, står Made in Mexico på den ene pæra
  14. Fikk en eldre Surefire 6p Laser Products med smooth tailcap i posten idag. Kjøpte brukt på finn.no og trodde jeg skulle få en standard 6P. Hyggelig overraskelse. Den er fra da surefire kalte seg Laser Products. Se flere bilder her: http://www.cpfmarketplace.com/mp/showth ... ice-Drop**
  15. Leketøy og praktisk lykt på fisketur i ett, http://www.onestopthrowshop.com/product ... tegoryId=1. Thrunite tn31 modifisert til 405.000 cd - betyr at du kan se klart på 4-500 meter og lykta vil tilsvare månen når du ser den 1273 meter unna. I tillegg har den følgende modes (lm=lumen): Level 1: 0.5 lm. 2000 hours; Level 2: 21 lm. 140 hours; Level 3: 146 lm. 22 hours; Level 4: 366 lm. 9 hours Level 5: 620 lm. 5 hours; Level 6: 1147 lm. 2 hours; Standby: 65 uA; Strobe: 1147 lm. 4 hours. Level 1-3 er praktiske
×
×
  • Create New...