Jump to content

Vapelberget

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vapelberget

  1. Nja, vi ser jo stadig at streifulv ender opp på samme sted utenfor ulvesonen, som ikke har noen annen logisk forklaring enn at dette er områder som på en eller annen måte virker som en magnet på ulven. Agdenes i Sør-Trøndelag ser ut til å være et slikt sted, som i vinter har hatt sin andre "ulveinvasjon" (av ulv nr 2), uten at det finnes noen logisk forklaring på hvorfor streifende ungulv velger å rusle akkurat dit - og stoppe der. Likeledes er det vel områder på Sørlandet som også har en lignende historikk, i allefall mener jeg å huske å ha sett de samme stedsnavnene nevnt igjen og igjen de siste årene... Så kan en jo undres over hvorfor ingen slo seg ned i reinbeitedistriktet i Nord-Sverige når de første passerte gjennom der på sin ferd til Värmland. Junseletiken er jo svært oppsatt på å komme seg dit, til tross for at hun er forsøkt flyttet sørover fire ganger nå. Mange av de argumentene som stadig dukker opp i ulvedebatten er avlivet som myter, alle som er interesserte i å debatere ulv burde se på denne linke slik at debatten, om det er mulig kan, komme seg videre: http://www.vargfakta.se/nyheter/tre-manader-med-aratal-av-myter/
  2. Viltloven og forskrifter med hjemmel i viltloven av 29.mai 1981gir ikke forbud mot hijakt ved bruk av hihund innenfor fastsatt jakttid for jakt av rødrev, dvs perioden 15.07 - 15.04, jf også gjeldende jakttidsforskrift fastsatt av Direktoratet for Naturforvaltning for perioden 1.april 2007-31.mars 2012. Det forutsettes imidlertid at det er gitt tillatelse til slik jakt av grunneieren i det aktuelle området hvor jakt gjennomføres. Dersom jakt ved bruk av hihund skal utøves innenfor gjeldende båndtvangstid, dvs innenfor perioden 1.04 - 15.07, må det gis tillatelse til dette fra kommunen hvor jakten skal utøves med hjemmel i hundeloven og en eventuell dispansasjonsregel fastsatt i kommunale vedtekter for bruk av hund.
  3. Da får du kikke litt i england,gikk en for 2000 £ i sommer
  4. hadde jeg hatt penger så hadde jeg investert i en zeiss asembi fra tredve-tallet, den kikkerten er rå på så mange måter, men 15 000 - 20 000 blir litt væl.
  5. ja, du kan lese om swarovski kikkerter datert før 1949 alle andre steder enn hos swarovski takk for linken, zeissoem2
  6. problemet til swaro er at det ikke var snakk om så mye tvang fra nazistenes side, de var mer enn villige til å støtte krigsmaskineriet. google dienstglas så finner dere mange bilder, alle var likedan og basert på en zeiss modell som jeg ikke husker navnet på. cad var koden til kahles ja, zeiss hadde 3-4 forskjellige koder, blc og blk var to av dem mener jeg, fort vekk 100 forskjellige produsenter som laget kikkerter for wermacht.
  7. tenkte på å kontakte swaro, men de vil jo ikke vedkjenne seg å ha produsert kikkerter før -49, "dont mention the war"
  8. Sitter på to kikkerter fra 2.verdenskrig, ut i fra merkinga så er i hvertfall den ene en Swarovski(CAG). Kunne tenkt meg å pussa opp denne og brukt den, er det mulig å sende denne til Swarovski for en lett restaurasjon eller finnes det folk her på berget som kan ta denne jobben?
  9. ja, fin pris(som er 12 500 og ikke 25 000), fint kaliber, har sansen for o/u, ikke så begeistra for single trigger men kan gå. utover det er det ikke mye å finne ut om denne, må da være noen som har vært borti ei slik ei?
  10. ligger ei slik rifle på finn, prøvd å googla litt men finner ikke noe spesielt om den. noen som har vært borti ei slik ei? http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=37918493&kwUnica=dobbeltrifle/url]
×
×
  • Create New...