Jump to content

rålos

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

rålos's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette er et dyr som står på 5 m hold som han skriver. Han sikter hjorten midt i planeten. Jeg synes det er hårreisende å lese at "jeg ville ikke skutt med hagle for det er ikke lov" eller "ring viltnemda, de ordner det" Ingen av de tingene mener jeg er fornuftig i en slik situasjon. Dyret ville vært dødt før lyden av smellet var over. Det viktigste for en jeger er å tenke på human jakt, viltets ve og vel og det å kunne ta avgjørelser som omhandler dette på svært kort tid. Skjønner at du ikke fyrte av, for det er fort å bli i tvil. Men jeg blir jo helt satt ut når jeg hører at folk heller vil ringe viltnemda, å la det hinke avgårde med en haug av halsende elghunder etter seg.
  2. Godt å se at du i hvertfall angrer på at du ikke skjøt. Hadde du holdt hodet kaldt, så hadde det nok smelt. Jeg mener at de 11% som sier at de ikke hadde skutt, er antakelig noen paragrafryttere av øverste divisjon. En jeger har STOR respekt for viltet, så det å sende den hjorten i bakken (noe hagla garantert hadde fått til) er det eneste riktige. Så holder man kjeft om det til folk, og ringer viltnemda og forklarer situasjonen.
  3. God jul folkens! Et kjapt spørsmål: Er på jakt etter en stor og flott rev i hjemskogen, å har lyst til å stoppe den ut. (hvis jeg får den) Er Norma Diamond line et godt alternativ da, eller risikerer man stor ekspansjon med denne kula? Har skutt noen få orrfugl med denne patronen, det har sett greit nok ut.. Men reven har litt mere motstand i skrotten. Dette er i ei 6,5x55. Ville prøv å unngå for mye skade på pels som dere kanskje skjønner.
  4. God kveld! Jeg gikk på en liten smell og kjøpte meg min første Blaser her for en stund siden. Da jeg satt ved ladebenken merket jeg at det var ikke så lett å få den samme feelingen når jeg helpresset hylsene og skulle kjenne hvordan de passet i "kammeret". Jeg er jo vant med å lade til boltrifler, å da er det jo lettere å kjenne etter at jeg får lukket bolten uten unaturlig motstand. Holder det bare at det lukker seg greit her også, eller er det noen spesielle triks som må til ?
  5. Hei! Kan det stemme at Federal Heavyweight patronene kun er på 39g, som wingevapen's nettsider sier? Synes bare det virket som det var litt lett mtp at det er tungsten i 12/89?
  6. Selvfølgelig kun i Sverige, Skaubjønn. Kunne ikke falt meg inn å bruke bly i Norge.
  7. Joda, har skutt å testet hagle i alle år, på alle mulige blinker. Jeg har skutt med bly frem til nå, nå er det tomt å må prøve meg på noe nytt. Derfor jeg lurer på hva som er den beste comboen av choker og ammunisjon, som gir forholdshvis gjevnt skuddbilde men også skyter trangt. For det er ikke til å stikke under en stol at det har skjedd mye på ammofronten siden Nittedals express-Hare og skogsfugl nr.5 var en hit
  8. Ser at det er et emne som har blitt heftig diskutert her på forumet, men jeg prøver et spørsmål allikavel: Jeg har ei Remington Express super magnum 12/89 som jeg vil bruke litt mere på rådyrjakt. Hvilken choke og hvilke patroner anbefales dersom jeg skal kunne ha litt ekstra piff på litt lengre hold? Har dere noen kloke forslag til Choke/ammo kombinasjonen som er ideell der skuddene fort kan ligge på 35 m i stedet for 25? (Er selvfølgelig klar over at noen får bakoversveis av dette spørsmålet, og at folk fortsatt tror at hagle ikke virker når holdet overstiger 25 m)
×
×
  • Create New...