Jump to content

OleJohann

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by OleJohann

  1. Per-S skrev (13 timer siden):

    Denne patronens inntog i Norge viser hvilken påvirkningskraft U-tube og amerikanske videosnutter har på ellers så sindige nordmenn. De lar seg lure til å anskaffe våpen i en 6,5 mm patron som er dyrere og med dårligere ytelse enn vår egen nasjonalpatron 6,5x55. I tillegg skamkappes løpet slik at den virkelige ytelsen er langt borte fra reklamens lovnader og våpenet oppfyller ikke lovens krav til anslagsenergi. Så prøver noen seg med påstanden om at det er påskriften på ammunisjonspakken som gjelder og at patronen er lovlig uansett løpslengde. Dette betviler jeg sterkt, når du som jeger har modifisert våpenet og gitt det andre egenskaper er det ditt ansvar å dokumentere at lovens krav til energi fremdeles er oppfylt.

    Den andre unnskyldningen for dette feilkjøpet er at patronen går inn i kort låskasse. Da blir våpenet mye kortere og lettere. For de som skreller gram på en rifle for reinsjakt kan jeg forstå argumentasjonen, men de som kjøper CM ender ofte opp med et våpen påmontert tungt skjefte, tofot og stor tung kikkert og bruksområdet er ikke reinsjakt. 

    Selvbedrag?🤨

     

    Jeg har 2 rifler i 6,5cm, både en med tungt skjefte, tofot, stor kikkert og en uten.

    For meg har det ingenting med 6,5 cm vs x55, men hva riflene faktisk kamres for. Begge mine leveres i cm men ikke x55. 

     

    Storfornøyd med begge. Selvbedrag?

  2. Har både HMR Pro i 6,5cm, B14 Crest i 6,5CM og B14R i 22LR. Er storfornøyd med alle til sitt bruk. Ikke hatt noe problemer, bare positive erfaringer så langt.

  3. Ståle R skrev (4 minutter siden):

    Kikka litt på Wild boar og ctr,synes magasinet virket noe skranglete. Hatt problemer med løst magasin eller mating på din?

     

    Nå måtte jeg fram å sjekke, og ja det er litt 'slakke' hos meg og, men aldri hatt noe tull

  4. Jeg har både Bergara og Tikka, T3X wildboar i 308 og HMR Pro i 6.5CM. Blir ikke helt det samme som B14, men ikke helt ulikt.

     

    Kort fortalt så er jeg utrolig fornøyd med begge, foretrekker Tikkaen til jakt og Bergaraen til baneskyting. 

    Begge er presise, godt avtrekk, Tikkaen har en god nok stokk, Bergara sin er bedre, men også endel tyngre. Dette med 70 eller 90 graders hevarm tror jeg ikke du blir å tenke på. 

     

    Vet ikke helt hva jeg ville valgt om jeg måtte velge en av de. Tror du blir fornøyd uansett hvilken av de to du velger.

  5. Jeg har Svemko hunter short, den er jo 6 cm lengre enn f.eks nano, men bygger faktisk 1 cm mindre framover enn nano. Verdt å vurdere, jeg er veldi fornøyd👍

     

    Eneste fordelen med frontmontert er vell at løpet på rifla ikke blir utsatt for ujevn varmgang pga demper som isolerer enden, men dette har ikke noe å si på ei jaktrifle.

  6. Hei

     

    Jeg har nettopp tatt jegerprøven og leter nå etter ei hagle. Jeg skal hovedsaklig bruke den til rype, gås og rådyr jakt. Jeg har bestemt meg for kaliber 12, men usikker på om jeg skal kjøpe 89 eller 76. Jeg vil egentlig ha 89, men vil tro 76 egentlig er nok.

     

    Hvis noen også har kunnet komme med anbefalinger om merke og evt. modell hadde det vært kjempe fint.

    Budsjett ligger på ca. 8 tusen. Vil helst ha over-under hagle

×
×
  • Create New...