Jump to content

Eriksendrul

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Eriksendrul's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Om du skal jakte due er det veldig lurt og sette opp kammonett og slike ting minst 1 dag før du skal jakte der, Jeg fant ut dette ved at duene flyr forbi der de vanligvis slår seg ned siden det er noe nytt og uvant med området. Er ikke helt sikker på at dette stemmer men jeg satt der ca 1 time rett etter at jeg satt opp kammonett og var veldig lite synlig selv annet en hva jeg trengte for og ha mulighet til og skyte og duene fløy vekk fra stedet, Dagen etter så kom duene og satt seg i trærne 10-15 meter fra kammonettet og jeg fikk da 15 duer på noen timer før jobben kalte. Jeg satt også ut lokkeduer på bakken, noen duer fløy en helt annen retning helt til de hadde mulighet til og se lokkeduene,snudde og satt seg i nærheten og siden dette ikke var et jordet var det ikke noe system jeg satt lokkeduene i siden det bare er en "Hvileplass". Skyt selvfølgelig i det duen har satt seg eller går ned for landing så du da evt har mulighet til skudd nr 2 før de kommer for langt unna. Jeg har sittet i både kamuflasje selv og vanlig klær, kamuflasje er og foretrekke men jeg har også skutt due med vanlige klær, Olabukse og sort genser siden jeg satt helt stille. ghillie suit = overkill, Jeg tredde på meg en ghillie suit og satt rett opp og ned i gresset og de lander omtrent på deg om du sitter stille, siden en ghillie suit ofte har tråder/løs kammo får du uansett en veldig naturtro bevegelse i om du snur på hodet sakte og rører på deg sakte. Salongrifle med lyddemper og lyd dempet ammunisjon ( Også kalt Supersonisk ammunisjon ) og med hold på 25-30 meter kan du lett skyte flere duer før de letter om de ikke sitter helt oppå hverandre ( Noe vanskelig og få til siden det selvfølgelig har en mye lenger sikkerhetsavstand en hagle ) Om du jakter i nærheten av en vei,hus og steder det er mennesker ofte vil ikke duene være like varsomme og fly unna om de skulle se bevegelse som de er på steder der det ikke ferdes mennesker til vanlig så om duer har hvileområde/beite i nærheten av dette og du har mulighet til og jakte der er dette ofte bra sted. Løvcammo og andre typer kamuflasje med naturtro bevegelse er genialt, en militærjakke og bukse er ikke like bra selvom det fungerer fint om du har kammo nett og sitte bak, Med en kamuflasjedrakt som løvkammo/ghillie osv kan du ofte sitte i høyt gress,skogkant uten noe ekstra men krever at du sitter veldig stille. Lokkeduer burde ha en "matt" finish så de ikke glinser i solen, da flyr duene bare vekk. Har du mulighet til og sette de på en pinne/pinne med fjær så er det best ( syntes jeg ) for da får duene litt naturtro bevegelse i vind. Ta med noe og spise og drikke på for ofte er det vanskelig og gå derfra når alt stemmer og du har skuddsjanser så det kan hende du blir sittende en stund ! Om dere skal være 2 stykker så må dere ha nok kammonett osv for 2, dua er var og flyr lett vekk så dere må sitte ordentlig hvis ikke er vitsen med og jakte due liten
  2. Jeg har svart allerede på hva jeg skal , Jeg må ha mulighet til og lade mange forskjellige kaliber og helst noe som er raskt og effektiv og jeg skal bruke standarmål til div treningsammo/jaktammo så skal ikke eksprimentere noe særlig, Jeg skal lade til meg selv 50-100 skudd i året 4 venner som skyter over 500 skudd i året på banen + jakt ( de bare bommer så må ha en del der og ) Omtrent hele familien og det er over 1000 skudd på banen i året + noen fler Alt skal være "standar" ammunisjon og trenger noe som da er enkelt og effektivt, Jeg har fortalt de at jeg bare skal ha betalt litt ekstra til jeg da kan dekke utgiftene til pressa eller så jeg har fått til den grensa med penger du kan få utenom skatt i løpet av året.
  3. mye av duejakta handler om observasjon og du burde ( om det er i nærheten ) ta deg 2-3 turer med noen timers mellomrom i løpet av dagen for og se når det er mest aktivitet, hvor de sitter og hvor de flyr. Jeg holder på med dette nå og har lært en god del om hvordan de "opererer" i områdene jeg jakter så nå er det bare og vente på at klokka skal slå onsdag =)
  4. Det er vist marked for denne typer hagler i USA men ikke særlig i europa skal høre med en som kjøper og selger gamle europeiske våpen der borte om han er interesert =)
  5. Det skal bli brukt mest til baneskyting og til noe jakt og trenger også ha mulighet til og lade omtrent de kalibere som er siden jeg da også skal lade for venner og familie, derfor hadde det vært greit med en "effektiv" presse som da enten gjorde lading fort eller tok mer en ett skudd av gangen, Jeg kan ikke mye om dette men er det virkelig så avangsert som det ser ut som ? Krutt,kule,primer,hylse ? Hva er egentlig prossesen per kule ? Om noen kunne fortalt kort og godt Det er altså det settet her dere anbefaler ? Det er ikke utenfor prisrekkevidde heller http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=39818964 Også lurer jeg da på ,hvor mye vil det ca koste meg i matrialer for og lade 100 skudd av for eks 30-06 til baneskyting Jeg prata foresten med en forhandler nå og han vil ikke brukt et Lee ladesett om han så hadde fått betalt for det Han sier det er et greit sett om du ikke lader mer en 50-100 skudd i året, generelt dårlig kvalitet fikk jeg beskjed om og han jeg prata med har lada skudd i mange tiår Jeg skal nok lade godt over 100 skudd i året, så noen som har noen anbefalninger utenom Lee ? noe som er raskt og effektivt + kvalitet =) helst noe rundt 5-6000 kroner og helst ikke så mye mer.
  6. Tenkte og begynne og lade egene skudd og trenger derfor utstyr som er lett og bruke og effektivt siden jeg ikke har så mye tid til overs generelt, Finnes det noen sett som lader skudd og gjør det meste "automatisk" fort ? Vet du må fylle krutt separat fra det utstyret du bruker for og sette in kule osv. Men ja, noen anbefalinger ?
  7. Det er ikke den hagla der ser også at hagla har "proof marks" fra rundt 1921-1931.
  8. Nei, men det er nesten aldri folk på samlevåpen forumet og tenkte kanskje og dirigere noe av trafikken til den tråden
  9. Rifla er ikke registrert før 1890 men den er ubruklig, Og hva er "retningslinjene" her hvis jeg fikk disse våpene i dag ? Ingen registrerte eiere og jeg fikk de av bestemor, Skal jeg bare si det da evt ? fikk en 16. cal enløper og
  10. Jeg trur han mente at Lovlige uregistrerte våpen ikke vil stå som "jaktvåpen" på papirene. Derfor vil det ikke kunne bli brukt imot deg om du evt skulle søke om kjøp av våpen så får du ikke svaret " Du har for mange "
  11. Jeg beklager om dette er fy fy men jeg er så utrolig spent på hva dette er og evt hva det er verdt for jeg ser og leser mye om gamle og nye våpen men har ikke hørt eller sett noe som denne før. Jeg la en tråd på Samlevåpen men der virker det som at det er veldig lite trafikk og jeg er veldig nysgjerrig på dette, Kunne noen tatt en titt ? http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=4&t=91890
  12. Men den hagla han har eid fra før 1990 må fortsatt registreres ?
  13. Ja hagler det er prat om , eller 3 hagler og en veldig gammel rifle som ikke er brukbar enda Gjelder dette uansett når hagla er laget foresten ?
  14. Fadern snakka om at han hadde lest noe greier på starten av sommern om at man må registrere våpen før en viss dato for at man kan kunne få jaktet med de ? En eller annen ny regel, Vi har 4 våpen som er uregistrert her nå. Noen som vet noe om dette ?
  15. Jeg var hos bestemor en tur og fikk med meg 2 gamle våpen hjem, Den ene en sliten gammel rifle jeg skal gjøre istand og den andre en fungerende 16 kaliber eibar hagle. Har aldri sett noe som denne og heller aldri hørt om eibar. Kan noen fortelle litt om dette våpenet ? Evt hvor gammelt og verdien på noe slikt ? Det er foresten "hane" på våpenet man må spenne etter man har lukket igjen hagla og det har jeg aldri sett på hagle før Er det uvanlig våpen ? Kan lite om ting som dette Takk for alle svar =)
×
×
  • Create New...