Jump to content

Elg1

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

About Elg1

  • Birthday 04/18/1996

Elg1's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Får håpe på det Desert-Beagle Er ikke jeg som har skutt eller kappet skinnet på den JegerWSM, men det skal ha blitt kappet bak bogen, bare at skinnet er rullet ganske godt sammen.
  2. Heisann! En i familien skøyt en rådyrbukk 15. august 2013, også har han bestemt seg for å sende den til utstopping. Den er ikke sendt enda, også lurer vi på om det er verdt å bedømme den, og om den kan holde til medalje? Den har 6 tagger og er ganske fin, men som sagt så er vi jo ikke sikre på om det er noe vits i å få den målt? Vet det er mange inne på kammeret her som sitter med mye erfaring og klokskap, så lurer derfor på om det kanskje er noen her inne som har litt peiling på om bukken kanskje kan være oppe på en bronsemedalje eller ikke? Husker ikke andre mål enn at begge stengene var forholdsvis 25 cm og 24,5 cm sånn cirka. Er i tillegg en del perlinger også, og lengden på framtaggene er ikke så værst heller. Synes ikke at massen nederst på stengene er så alt for gælig, men kan hende den er litt for spinkel. Men vekta på skallen er kanskje aller viktigst, og vet ikke alderen på bukken, så det kan vippe både opp og ned der i så fall. Det hører også med at bukken veide mellom 18 kg - 20 kg (?), og ble skutt ca. 600 m.o.h i Nordbygda i Eggedal, Sigdal i Buskerud. Den ble skutt med ei Sako rifle i 30.06, og med Lapua Mega 12.0 gram.
  3. Ble en kalv på meg den 31.8-13. Skutt på Nordefjell-Reinsjøfjellområdet. Fikk filma fallet, fikk kalven på 35-40 meter: " target="_blank Skutt med Tikka T3, 30-06. 180 grains Lapua Mega. Lungeskudd rett bak bog, gikk en 10-15 meter.
  4. Aaargh! Hadde akkurat pakket kameraet for å se etter bukken da himmelen finner det for godt å spytte ut noen mm med regn... menmen, får prøve igjen en annen kveld.. Når det gjelder lokking så bruker jeg også klaus demmel sin fløyte og den er jeg veldig fornøyd med. Pleier stort sett å lokke i skumringstimene da det virker som dyra er mest aktive da. Men, nå i brunsten så kan nok bukken komme inn midt på dagen også. Pleier å starte lokkinga med noen varierende kontaktlyder, med kanskje noen små pauser etter halvminuttet-minuttet. Når en bukk eventuelt dukker opp kjører jeg hetslyd og angstlyd. Men hvis bukken virker litt usikker og ikke er fullt så interessert så har det hjulpet å grave og sparke litt i bakken og late som jeg feier en liten busk. Revirbukken liker som sagt ikke at det kommer en annen bukk og markerer i hans revir.
  5. Lenge siden jeg har sett noe bukker i området.. Har hatt viltkameraet stående ikke langt fra huset, da dyra holder seg her i nabolaget gjennom vinteren og utpå våren. Har hatt disse tre som faste "gjester" foran kameraet gjennom vinteren og våren. To fine bukker og ei geit. Har også hatt en annen kar, en høy og tynn sekstagger på besøk et par ganger. En del perlinger på den, men den har nok et par år til på seg tror jeg. Også litt posering for kamera..! (samma karen som over her) Jeg jakter ikke rådyr her i området selv, men kjenner noen som gjør det. Er uansett morsomt å følge med litt på dyra, hvordan de har det, og åssen bukkene utvikler gevir utover våren. Skal prøve meg på en bukk eller to på terrenget til bestefar, veit om et par bukker der som kan taes ut. Har ikke fått hatt noe viltkamera der oppe ennå, men skal nok få satt opp ett i løpet av de neste ukene, sammen med en god saltstein.
  6. Elg1

    Contour Roam

    Da gikk det! Tusen takk czbaikal, trudde ikke det gikk ann å trykke på den når den var grå.. Hehe, men da skal man nok forsøke å få noe spennende på film til høsten ja! Har i tillegg et GoPro Hero White 3 klart, så får se hva man gjør. Føler at ContourRoam er enklere i bruk.
  7. Elg1

    Contour Roam

    Ser mange spør om hvordan man skrur av denne irriterende pipingen på Contour kameraene, og det er også mange som sier hvordan det skal gjøres, men allikevel får jeg det ikke til.... Lurte på om noen kunne hjelpe meg litt, er lenge til jakta, men hjorteviltet vil nok stusse litt hvis det plutselig peip så fra en stubbe.. Slenger med et bilde, så kan dere evt. si meg hva jeg skal endre på. Evt. takk på forhånd for svar!
  8. En bukk som har feid her, to som fortsatt går med bast. Møtte på revirbukken i stad, så han så vidt i det han tok i vei. Bjeffet nærmest hele tida, veldig artig!
  9. Artig når dem kommer litt nært.. (Begge er i fra siste uka i mars.)
  10. Elg1

    Viltkamera

    Blinkskudd for en stund sida (3. april) :
  11. Har fulgt med på to tvillingbukker siden dem kom til i fjor, og må si at dem har bra gevir for alderen. Tydeligvis gode gener i tillegg til kalken i jordsmonnet her. Har dessverre ikke jakt her i området. Har et håp om å se dem overleve jakta, hadde vært spennende å se dissa utvikle seg i årene fremover. Bildet er vel ett par uker gammalt, så dem har vel vokst litt mer.. Den minste er en 4 tagger med tendenser til 6 tagger, mens den andre er en høy og vid 4 tagger.
  12. Elg1

    Elgjakta 2012!

    Tenkte jeg kunne slenge inn noe bilder i fra jakta sålangt i høst.. (Oppfordrer andre til å gjøre det også!! ) Stolt jeger med sin første elg! Nysgjerrig unghund på sitt andre fall. Været skifter fort i fjellet.. Norsk natur er flott! Fargespill i skogen. Plutselig var snøen der. Jeger i drømmeland Oksefall, min andre elg (5-takker) Øret smakte godt gitt.. Oksen. Balder, Elgenes skrekk. Elgku, veid til 215 kg.
  13. Elg1

    Elgjakta 2012!

    Er første høsten med børse i år og hadde et håp om at det kanskje kunne bli en elg på meg. Etter å ha fått noen dyr på post som ikke var skybare, kom det endelig en av den skytbare typen på den fjerde jaktdagen for min del i år. En kluftokse (4-tagger) kom plutselig i lett trav mot oss etter å ha ristet av seg løshunden og da bar det ned i knestående. Holdet var 80-90 meter og den sakket ned farten med breisida mot oss og skuddet går.En hårdott flyr av og oksen girer opp i maksfart og blir borte. 90 meter unna skuddstedet ligger den da vi kommer fram, stein dau. Den hadde stupt noe voldsomt i noe steinurer og detti rett mot rota på ei gran og brekt den ene gevirstanga. Dermed var elgdebuten i boks, også en okse og da! Skal sies at det var en god del gratulasjoner fra gamlekara og god stemning på fallet da! Skuddet hadde penetrert begge lunger, så skuddet satt der det skulle! Min aller første, 7/10-12! Helga etter var det kommet litt snø i fjellet og vi hadde en mistanke om at dyra stod høyt. Ikke lenge etter at jakta hadde starta smalt det fra en av de nærmeste postene. Ei stor ku som senere ble veid til 215 kg (nest største kua som noen gang har blitt felt i laget vårt) hadde kjent på den første snøen for siste gang. En stund senere ble det også observert to okser fra den posten, en pigg og en storokse, men på for langt hold. Plutselig braker det bak oss og da vi snur oss kommer ei ku med kalv over en høgde bak oss. 10 - 15 meter bak følger det en okse. De kommer ned gjennom den glisne bjørkeskogen og stopper rett framfor oss, helt åpent, på 40 meter. Jeg peiler meg inn på oksen, skuddet går, og elgene setter i å løpe ned i et lite dalsøkk. Vi venter ikke lenge med å gå på spora og finner etter 40 - 50 meter mer og mer bloddråper i snøen. Etter ca 170 meter og blodfunn på kvist og busker svinger sporet opp over et lite berg og forbi noen grantrær. Da vi går nedenfor granene får jeg plutselig øye på oksen som ligger, og vi går fram til den. Da snur den litt på hodet og glaner på oss. Setter et fanstskudd og betrakter elgen. En pen okse, kort i skråtten men med et flott gevir. Må inrømme at jeg har vært fryktlig heldig med resultatene så langt første høsten! Er ikke alle som er såpass heldige og skyter 2 okser, en 4 tagger og en 5 tagger første høsten! Disse opplevelsene tror jeg nok jeg aldri kommer til å glemme. Men vi er jo ikke ferdige ennå vi, så kanskje det blir noen flere møter med skogens konge før jakta er over den 15. november. Nr. 2, den 14/10-12!
×
×
  • Create New...