Jump to content

kopper

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

About kopper

  • Birthday 05/18/1947

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kopper's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser denne strengen er ganske gammel men håper at noen likevel kan svare meg. Jeg konkurrerer i NFS, men av praktiske grunner trener jeg på en DFS bane om sommeren. Jeg skyter da med kal. .22 på 100 meter. Hvordan blir regnestykket for tier og innertier da.
  2. Har kjøpt flere våpen fra HH. Du sender bare en scannet kopi av kjøpetillatelsen ned til dem. Når våpenet ankommer Postens Tollkontor (i Oslo) så mottar du et brev fra dem og sender originalen, alle delene, til dem. De fortoller våpenet og vidresender til deg i oppkrav. Du betaler for fortollingen og MVA når våpenet kommer på posten. Du får også et brev fra dem med gjenpartene og fakturakopi. Når du mottar dette må dette leveres inn på våpenkontoret som så utsteder våpenkortet. Du må regne med at denne prosessen i Norge tar 1 - 3 uker.
  3. kopper

    Tohånds grep

    I hvilke pistol- og revolverøvelser er tohånds grep tillatt. Jeg skyter ennå bare for moro, men liker å gjøre ting riktig. På grunn av diverse brudd i ryggen skyter jeg bare sittende eller liggende. Likevel vil jeg gjerne trene på skytestillinger som kan brukes i konkurransersenere. Finnes det noen skyteøvelser hvor alt kan skytes med tohånds grep? Hvis jeg skal skyte konkurranser blir det enten i SH1 eller Veteran (over 65 år) hvis det har noen betydning for hvilke grep som kan brukes.
  4. Har anatomisk skjefte på en revolver noen vesentlig fordel.
  5. Kan vel like godt få slettet denne tråden. Ser ikke ut til at noen vil eller kan svare. Hørte at heller ikke importøren hadde svart en annen med omtrent samme spørsmåm. En jeg pratet med mente at den norske importøren holdt seg i ro fordi han ikke ønsket missfornøyde kunder. Det var da jeg også droppet tanken på Taurus.
  6. kopper

    Våpen kal .22

    Etter masse hyggelig våpenprat på skytebanen og andre steder hvor jeg har møtt skyttere. Har også lest mye her på kammeret.no. Men mest av alt en lang og hyggelig dialog med karene på Hunters House. Resultatet ble at jeg har tinget en helt strøken S&W 586Kal. .38/.357. Etter beskrivelsen og bilder så er den knapt nok skutt med. Et av kriteriene er at jeg kan skyte med en patron som gir relativt lite rekyl når hendene krever det. Samtidig vil jeg ha full power når hendene tillater det. Når siste bestillinger er i hus sitter jeg med Benelli MP95E (Brukt), Pardini HP .32 (Ny), S&W 586 .37/.357(Som ny) og rifla Anschutz 1907 Club kal .22 (Ny). Jeg har som hovedregel at man skal ha tilnærmet det beste av verktøy, da er det bare skrotten igjen å klage på når bommene kommer. Da tror jeg nok denne beinskjøre skrotten min skal få nok å stri med. Neste sak blir å få en medisinsk klassefisering og få klarlagt hvilken hjelpemidler jeg kan bruk hvis jeg skal våge meg på konkurranser.
  7. Noen som har Taurus M. 96 Kal. 22lr. 6”, eller har erfaring med dem? Skal kjøpe en kal .22 revolver og fikk se denne på Hunters House i Danmaqrk.
  8. Har kjøpt meg ei miniatyr-rifle for å komme i gang med litt uformell baneskyting. Stedet kan ikke være alt for langt utenfor folkeskikken da jeg må sitte i rullestolen å skyte. Legger jo noen begrensninger. Er det noen sted i Drammen / Eiker hvor det er greit å sette opp blinker og skyte litt med rifla. Helst ca 50 meter .22 smeller jo ikke så mye og det er begrenset hvor mye 3-4 karer med slik våpen kan bråke.
  9. kopper

    Våpen kal .22

    Jeg har en Benelli MP95E kal .22 og en Pardini HP .32S&WLong som passer meg utmerket. Jeg har også en kjøpetillatelse på et kal .22 våpen til. Var egentlig tenkt brukt til et vekselsett i kal 22 til kal .32 pistolen. Men så valgte jeg å kjøpe en ny Pardini i kal .32 og da var det ikke lenger aktuelt med vekselsett. så søknaden ble endret til et komplett kal .22 våpen uten å spesifisere våpentypen. Skyter mest på bane, men også litt i ei feltløype. Har ikke begynt å skyte konkurranser ennå, men når jeg prøver meg blir det i klassen SH1, sittende i en rullestol. Har brukket 5 ryggvirvler så jeg kan ikke gå rundt i løypene elle skyte stående på standplass. Hvilke skyteøvelser er det jeg ikke kan skyte med Benellien og Pardinien, og som kan skytes sittende. Jeg vil jo gjerne ha mest mulig varierte skyteøvense. Prisen på de to jeg har tok knekken på det meste av budsjettet så denne bår bli i det rimelige skjiktet. Har også kjøpt meg ei Anschutch rifle model 1907 som også kosta skjorte. Alle våpen er kjøpt på Hunters House og der skal jeg nok også handle den siste. Så hvolken pistol 7 Revolver vil på en best mulig måte fylle inn med et våpen jeg vil trenge.
  10. Hei. Kan fortelle meg hvor du kjøpte denne? Er på leting etter en skikkelig pistol for sittende skyting i klasse SH1
×
×
  • Create New...