Jump to content

Jasmine Bar

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

About Jasmine Bar

  • Birthday 11/25/1956

Jasmine Bar's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. E ikkje i tvil eg. Prøve berre å få fleire til å ta fatt i tråden.
  2. Mauser68. Veit ikkje heilt om eg skal tolka komentaren possetivt eller negativt. Nett ferdig med spekepølser. Spanande å sjå korleis det går. Slit litt med fuktigheita i klimakammeret. Har 1 lammelår hengande allerede og det ser ut og luktar som det skal. Spekemat generellt er på prøvestadiet og ser lovande ut. Varmrøykt makrell, og spekemakrell er suksess. Kjem med bilder av heile greia etter kvert. Følg med, følg med.....
  3. Lutefisk uten Tørrfisk. Ja det går faktisk godt. I staden for import eller gode venner som tar med i bagasjen fra det kalde nord brukar eg frossen loins fra nordatlantisk torsk. Den er lett å få tak i her i Thailand. Denne legg eg direkte i kaustisk soda. 5 gram per liter vatn. Ettersom fisken svell opp ein del må eg ofte tilsetta meir sodablanding etter 1 døgn. lar den ligge slik i 4 døgn. Vatnar den så ut i 6 til 7 døgn, vakumpakka med litt salt på fisken og deretter i frysen. Vatning i 6 til 7 døgn er lenge, men det må bli slik da rennande vatn ikkje er tilrådelig her. Temperatur på 22 grader er alt for risikabelt. Brukar is i vatnet heile tida og skiftar vatn 2 ganger for døgnet. Fisken blir tint i micro og dampa i ca 20 min. Servert med heimelaga ertestuing, sprøsteikte bacon terninger, senneps saus og kokte poteter. Smakspanelet, som bestod av 1 bergenser, 1 trønder og en stuert, påstod at denne lutefisken var bedre enn den de selger hjemme i Norge.
  4. Prøvde å røyka pølser i går og det blei noe rare greier. Varmrøyka, ble kansje litt varmt. mellom 90 og 97 grader i 4 timar. Smaken blei god og pølsene såg veldi bra ut heilt til vi tok dei ut da datt de sammen. Blei slappe, skrukkete og ikkje delikate utseendamessig. Ga pølsene eit raskt oppkok i vann og da kom de tilbake til det som ser ut som skikkelige pølser. La de så på kjøkkenbenken for kjøling og denne gangen hold de formen. Det er nå vi ikke skjønner noe. Skulle lagt med noen bilder her, men det fikk eg ikkje til. Men det ligger bilder på faceboka. https://www.facebook.com/pages/Jasmine- ... 2610441646
  5. Min bedre halvdel stapper pølser som bare det for tiden. Resultatet er langt fra Vossakorv enn så lenge, men det nermer seg. Problemet er at fettet ikke vil holde seg sammen med kjøttet. Pølsa skrumper og veska forlater pølsa så snart jeg skjerer i den. For lite potetmel, for lite elting og helt sikkert ikke kaldt nok?? Oppskrifta: 1,4 kg kjøtt 450 gr spekk 3,9 gr pepper 40 gr salt 100 gr potetmel 1 liter hønsebuljong Spe til passe konsistens Røykast i ca 3 timar Trekke som vanlig på 80 grader i 20 til 30 minutt. Skulle vel vera heilt standar Vossakorv dette. Synspunkt????
  6. Hei alle matvrak. Har starta litt med pølsing her i Thailand basert på hva andre har ærfart hjemme her på Kammeret. I 30 graders varme er det litt andre kriterier enn hjemme i Norge. Håper å kunne dele litt med dere oppe i Nord og samtidig kanskje komme i kontakt med andre som driver og eksperimenterer under varmere himmelstrøk.
×
×
  • Create New...