Jump to content

michand

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

michand's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Anskaffet meg akkurat en ubrukt Ruger mini-14/5 Ranch Rifle, de hadde en igjen på Nubben AS i bryne:P Fikk tips av en her på forumet. Måtte sjekke treffsikkerheten på denne ettersom jeg har hørt veldig mye forskjellig. Med åpne sikter (ghost ringer) så hadde jeg samling på 1" på 100 meter, dette er mer enn bra nok for praktisk og hvertfall for meg:P Har dere noen tips på hvordan jeg skal bære magasinene på stager? Vet ikke om noen magasinhylster som passer ruger magasin jeg Tips much appreciated!
  2. @Hassel, Cardinal: Javel, da har jeg ikke satt meg nok inn i saken. Og takk for at du klarerte det med alder, virket mye bedre i siste innlegget ditt. Jeg må bare si at jeg ikke vil undergrave NFPS sine retningslinjer, men som 20 og "ung" er jeg veldig opptatt av at jeg og mine venner skal ha samme muligheter til å synliggjøre oss i skyting på samme linje som vi kan i andre idretter, men med disse forbudene og aldersgrenser osvosv blir dette svært vanskelig. Man må jo tenke at rekruttering må til for at idretten skal bli bevart. Takk for at dere klarerte en del ting ihvertfall!
  3. @Cardinal: Det er ihvertfall ikke riktig å gjøre alt så vanskelig som det skal bli nå. Jeg ville heller hatt samme system som forsvaret har, man får skyte sålenge man består en psykisk test og har vist man kan behandle våpen. Gjør disse 2 årene en person noe mer moden med våpen? Finn gjerne en kilde på det. Alt som skjer nå i NFPS er pga ABB. Still dere spørsmålet; hadde noe vært annerledes hvis lovene hadde vært tilstede før 22/? Eller er dette kun spill for galleriet?
  4. @Hassel: Bra gjort å komme med personangrep og så dømme MIN kunnskaps evne fordi jeg er 20 år, jeg holder meg ihvertfall for god til personangrep. Du er tydeligvis også ifølge deg selv mer opplyst enn meg innen det meste, men det får vel du streve med. Og hvis det er sånn at man ikke skal få begynt før man er 21, er vel dette en god forklaring på hvorfor Norge ikke hevder seg i praktisk skyting, Adam Tyce var vel verdensmester når han var 21? Men å komme med nedlatende kommentarer synes jeg du kunne holdt deg for god til. Behøver ikke være noe smartere enn meg bare fordi du er eldre, kanskje svært sannsynlig tvert imot? Edit: Bare fordi jeg ikke har samme synspunkt som det betyr vel ikke det at jeg ikke har forstått saken?
  5. det er diskutert mange ganger. Og retningslinjene kan lastes ned på forbundet sider............ Du blir ikke nektet å konkurrere men kan ikke kjøpe rifle uten aktivitet i 2 år. Og du samler poeng med pistol eller evt med lånt rifle. Man kan kjøpe rifle uten å ha vært aktiv i to år, som sagt tidligere er dette kun NFPS sine ANBEFALINGER og blir ikke tatt hensyn til av politiet. § 13. Erverv av våpen til øvelses- og konkurranseskyting Tillatelse til å erverve og inneha rifle, hagle, pistol eller revolver til øvelses- og konkurranseskyting kan gis til søker som kan dokumentere medlemskap og aktivitet i forening tilsluttet godkjent skytterorganisasjon. For å få tillatelse til å erverve og inneha pistol eller revolver skal søker dokumentere seks måneders aktivt medlemskap i slik forening.
  6. @Hassel: Jeg skal konkurrere med pistol? Nå går vel du utifra at jeg er 21 da. Jeg er nemlig bare 20, og kunne jo like gjerne vært 16? Og jeg mener det er feil å belage seg på andre for å kunne drive med en sport. De fleste vet vel også hvor dårlig disse gamlekarene i klubber er til å ta med pistoler og gidde å ordne for folk. Nei, for meg er det ikke et problem for jeg har en far som er meget aktiv og har det meste, så jeg bare låner av han:P Men er lov å tenke på dette som en sport som trenger flere aktive medlemmer og for meg virker det som NFPS bare skremmer bort alt av interesserte.
  7. @Hassel: Dette må du nok finne noen flere kilder på. Skal NFPS liksom nekte meg å konkurrere fordi jeg ikke oppnår deres "krav" ? Hvordan skal jeg oppnå kravene deres om poeng hvis jeg ikke får konkurrert? For jeg er jo ikke godkjent rifleskytter etter det du sier? Edit: Ja, jeg ser du skrev jeg kan låne. Kan jeg bruke mini-14 i 2 år i henhold til NFPS sine forskrifter da? Vet at ingen av klubbene jeg er i kontakt med har noe problem, men hadde vært interessant å få vite NFPS sine hensikter med disse vanskelig "forskriftene" som bare skremmer vekk interesserte.
  8. Kan noen linke disse "lov" endringene? Slik jeg har forstått det er dette kun en anbefaling fra NFPS og blir ikke tatt i betraktning hos politiet. Det er opp til hver enkelt skyteleder om han/hun vil skrive under papirene og drite i NFPS sine anbefalinger. Altså en anbefaling, ikke en LOV., men rett gjerne på meg med noen kilder, ikke bare synsing.
  9. Det gikk supert. Sender de papirene mine nå så er den vel på vei om ikke så altfor lenge! Takk for tipset!
  10. Supert Glenn! har de på tlf nå
  11. Det er pga nye amerikanske lover som har gitt våpenfabrikkene ganske mye papirarbeid. Skal gjennom 3 etater osv. Og som du sier selv så blir jo hvertfall Norge ikke første prio:P men Huntershouse i Danmark har mange
  12. Hvilken butikk er dette? Meget interessert i en vanlig blånert:P og btw så er også den du har ("target") et tynt løp, det bare ser tykt ut på slutten, men er faktisk et tynt løp hele veien:P
×
×
  • Create New...