Jump to content

Chrisgjae

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Chrisgjae's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du har helt rett. My mistake:)
  2. Så lenge han skal konfirmeres nå er han vel 14 år. Dermed må en eventuell hagle stå på deg forløpig. Men du behøver ikke vente til han er 18 år med å føre den over på han. Etter fylte 14 år kan han avlegge jegerprøven, og etter fylte 16 kan han søke om dispensasjon fra 18-årskravet for kjøp av hagle dersom han har bestått jegerprøve og/eller har anbefaling fra jegerforening eller skytterklubb. Dette gjelder ikke rifle, da er det et absolutt 18-årskrav. Ettersom jeg har forstått trenger du ikke lenger å begrunne kjøp av tilsvarende våpen. I tilfelle burde opplæringsjakt være god nok begrunnelse, mtp at dere begge burde ha våpen for at du skal kunne skyte oppfølgingsskudd om han skadeskyter. Med tanke på lengde ser jeg for meg enten å vente et par-tre år med tilpassingen eller kjøpe en hagle med justerbar kolbe. Jeg ser det er anbefalt kaliber 16 litt lenger opp, men jeg har hatt det sjøl og det er dårlig utvalg av både hagler og ammunisjon i det kaliberet. Spesielt om du kommer på leirduebanen. Gå heller for kaliber 12/76. Da har han mulighet for å skyte med magnum (76mm) med tiden ved f.eks rådyrjakt, men han kan også bruke 65mm nå som han er litt redd for rekylen. Da vil rekylen tilsvare en kaliber 20. Håper dette var til litt hjelp:)
  3. Ok:) Takk for alle svar! Med et par unntak er vel beskjeden ganske klar: "Styr unna!" Så da skal jeg styre unna. Tenker jeg havner på en Buckmark istedet. Takk folkens!
  4. Ok, takk for tilbakemeldinger. Da tipper jeg nok det blir en buckmark ja. Er det klubbvåpenet jeg stort sett har skutt med også. Hva er egentlig forskjellen på den og Ruger Mark II da? I kvalitet og presisjon?
  5. Hei. Vurderer å kjøpe Walther P22 Target som førstegangsvåpen til trening og kanskje litt konkurranse. Er det noen som har erfaring med denne og åssen presisjonen/påliteligheten er? Eller burde jeg styre unna denne? Vil gjerne ha tilbakemeldinger fra folk som har den sjøl eller som har erfaring med den, ikke fra hvermansen som har lest om den i et eller annet blad eller sett den på youtube... Har skjønt det har vært litt kluss med tidligere modeller, men ønsker i tilfelle å kjøpe en ny hvor dette etter sigende skal være eliminert. Erfaringer?
×
×
  • Create New...