Jump to content

freezingduck

Members
 • Content Count

  387
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by freezingduck

 1. Har testskutt 375h&h I R8'n min med 60cm løp i dag. 250gr TTSX, N540 opp til 75,5gr. Ingen trykktegn og 830m/s Ladestige opp til 1gr over maks iht Vihtavuori sin ladedata for 250gr bly kule. Var greit fornøyd med at den samlet under 20mm, men var litt skuffet over hastigheten. Hva lader folk 375h&h til? Det er jo rundt 5450joules, så det bør holde til det meste av storvilt, men jeg hadde håpet på ca 6000joules eller 860m/s.
 2. ja, men så vidt jeg kan lese på ladedata, så leverer den mindre energi/hastighet enn 3006 og med mye høyere komponentkostnader.
 3. Er det noen som har erfaring med hvordan 3006 mater fra 200str magasin, og da spesielt fra 7 skudds magasinene?
 4. Har du fortsatt 6,5x55 løp på den?
 5. Er det din primære jaktrifle, eller er det mer et morro prosjekt? Hvilken jakt bruker du den til?
 6. Hehe, takker for all støtte. Det fruen ikke vet har hun ikke vondt av.... Hvordan liker du Mcmillan stokken til jakt? Hva veier riggen din uten optikk?
 7. Har en sauer 200 STR i McMillan stokk til langhold som fungerer perfekt. Har en ekstra Mcmillan stokk og ei låskasse liggende som jeg tenkte å bruke til ett eller annet drøyt men bra prosjekt. Tenkte jeg skulle lage en drivjaktsrifle til villsvin. Vurderer derfor et 3006, 8x57 eller 9,3 løp på 50cm. Den blir nok tung, ca 4,2kg++ uten optikk. Hva tenker dere om et slikt prosjekt? Har R8 i ymse kaliber som jeg egentlig ville brukt, men repeterer like fort med saueren og det er billigere løp til saueren til mengdetrening og at jeg kan lettere bytte magasin under jakten.
 8. Hehe, nei den er ikke noe å ta med på rikmannsjakt
 9. Tenkte jeg skulle legge ut et bilde av hvordan haglen ble. Endte opp med å kjøpe ei m2 med 53cm løp i tillegg til å sende vinci'n til kapping på 45cm. Har ikke jaktet med m2'n, men har skutt ca 50 fugl med vinci'n og kunne ikke være mer fornøyd. den er ikke den beste på drøye hold, men helt genial til kjappe skudd inntill 25m.
 10. Er det noen som har erfaring med sauer 202 Wild Boar edition? Som dedikert drivjaktsrifle.
 11. Heisann. Har ikke kjent på en Sauer 202 på mange år, men vurderer å kjøpe en nå. Den jeg ser på har treskjefte, men jeg har tenkt å kjøpe til et plastskjefte. Er det ofte disse selges brukt? Finner ingen på finn. Hvor stivt er forskjeftet på de? Skal ha i 19mm pipe og må ha friflukt ved bruk av tofot.
 12. Hvordan er den nye 404'n i forhold til 202'n? Leser mye rart om klikk og problemer med den.
 13. Man får jo match piper på 60cm til blaser også, men det blir fort dyrt om man skal skyte ut ei av de i året
 14. Er enig med at R8 er fantastisk, hadde bare vært artig med noe nytt.
 15. Tror kanskje han hadde skutt bedre enn meg uansett rifle.
 16. Som ei dedikert drivjaktsrifle til villsvin, hva ville dere valgt av Blaser R8 og Sauer 202 Wild boar? Har R8 fra før, men kom over ei Sauer 202 Wild Boar til en god pris og har alltid hatt sansen for den. Er det evt noen som har erfaring? Hadde jo vært fint med 8 skudds magasin hvis det blir et kjempedriv, selv om jeg ser sjansen som liten at man blir plaget av blaserens 4 skudds magasin.
 17. Har lest så mye rart at jeg må bare spørre. Er det slik at en børsemaker lett kan tilpasse et sauer 202 løp i fks 3006 til å passe i sauer 200 str? Evt. finnes det noen som selger sauer 200 løp i andre kaliber enn 6,5x55 og 308?
 18. Oppfordrer ingen til lovbrudd, men har et spørsmål her. Jakter med flere løp på mine blasere, deriblandt 6,5x55. Det kryr jo ikke av tunge nok kuler som går godt for å si det slik. Er det noen som noengang har måttet bevise at kula er 140gr vs fks 130gr? Enten på oppskyting eller av oppsyn på jakt? Jeg har jaktet lovlig i mange år og kommer til å fortsette med det, men er bare nyskjerrig da jeg aldri har truffet oppsyn på jakt. Det virker som flere bruker lettere kuler til spesielt reinsjakt.
 19. Fylke: Rogaland Kommune: Sandnes, Hommersåk Fadder Kontaktform: PM Hva jeg kan hjelpe med: Lading av riflepatroner. Erfaring: ca 10 år med lading av diverse rifle kaliber. Litt erfaring med hagle og Pistol.
 20. Jeg har kjøpt nytt hus og driver å skal innrede nytt laderom.Det er desverre ikke så stort (2,4x3,6m), men håper at hvis jeg planlegger godt, så får jeg plass til alt.Hadde tenkt at selve ladebenken blir 2,5m lang og bør ha plass til det meste.Lader i dag på en Lyman Crusher II i kaliber 223, 308, 3006, 300wm, 375H&H og 6,5x55. Bruker en Lyman Gen5 kruttdispenser. 90% av skytingen skjer med 6,5x55, hadde derfor tenkt at jeg må kjøpe meg ei ny ladepresse. Bruker i dag samme ladningen både i sauer til DFS, Sauer til Langhold og to Blaser R8 løp. Hadde tidligere ei Dillon 650 som jeg ladet 9mm med, men solgte den for 3 år siden da jeg ikke orket å lade 9mm lengre. Vurderer å kjøpe meg ei progressiv presse satt opp for 6,5x55 men er usikker på hvor nøyaktig kruttmålet er, samt at jeg helpresser og trimmer derfor 6,5x55 hylsene gjevnlig. Er det noen som har erfaring med nøyaktighet på kruttmålet, samt trimming av hylser? Vi er tre personer som ønsker å lade sammen hvis jeg kjøper ei progressiv presse, det blir derfor fort 10.000 skudd 6,5x55 i året. Driver ikke med benkeskyting, men langhold. Leser mye bra om Hornady LNL AP på nettet.
 21. Planen er å beholde Lyman pressa til depriming, trekke kuler og lee sin quick trim. Tennhetter setter jeg med egen tennhetteisetter.
 22. Har I dag ei Lyman Crusher II presse som jeg lader alt av jakt og langholdsammo på. Er stort sett fornøyd, men skal bygge meg ny ladebenk nå og har lenge lest om at Forster Co ax eller RCBS Rock chucker er pressene som blir anbefalt. Pressa MI er vel ca 10 år gammel. Er det noen særlig forskjell på Lyman og RCBS pressen? Er Co ax pressa bedre? Tenkte jeg skulle bestemme meg for om jeg skulle kjøpe ny presse før jeg Børre hull i den nye ladebenken.
 23. Er på jakt etter to stk O/U hagler i mellomprisklassen, 20-35.000 kr Nypris pr. Stk. Har sett på Beretta Ultralight og Rizzini Omnium Light. Samtidig har jeg sett på tilsvarende hagler fra begge produsenter med stål kasse for mengdetrening. Er det noen som har erfaring med hvordan de forskjellige produsentene er i forhold til hverandre? Skjønner at de begge er i "toppen" og at Beretta selger sikkert 4x så mange hagler, men hvem har best kvalitet i dine øyne?
 24. Hehe, ja det er jo bukken og havresekken, men tenkte da at de hadde andre alternativer han heller ville pushe.
×
×
 • Create New...