Jump to content

Sakomannen

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sakomannen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Sakomannen

    Sauer 404

    Rengjøring av sluttstykke: Vet noen hvordan man skal ta i fra hverandre sluttstykket på Sauer 404 for å rengjøre den skikkelig?
  2. Sakomannen

    Sauer 404

    Om bulk på hylsehalsen på min Sauer 404, 6,5x55: Børsemaker sier nå det trolig er magasinet som har forårsaket dette, han finner ikke noe feil med pipa eller andre ting. Han tror det er "innhuket" i selve magasinet som kommer borte i patronen når man dytter patronen framover og inn i kammeret. Så nå prøver jeg altså nytt magasin (det tredje (!)). Litt av problemet er at dette ikke skjer hver gang, kun av og til, så det er ikke så lett å finne ut av. Problemet med dårlig mating og "stuking" av patronen er beskrevet andre steder som barnesykdom, men etter litt graving tror jeg ikke Sauer egentlig har gjort noen endringer siden lanseringen av riflen med disse barnesykdommene det refereres til på Sauer 404. Hvis noen vet om de faktisk har gjort endringer på design eller produksjon på magasinet etter lanseringen så si gjerne i fra.
  3. Sakomannen

    Sauer 404

    Takk take down. Slik ser de to "bulkene"/"hakkene" i hylsehalsen (hylseskulderen?) ut etter to ganger inn og ut av kammeret med normalt hardt ladegrep. Jeg klarer ikke laste opp bilde her, men kan sees på https://www.flickr.com/photos/149087720 ... res/L836wb Er dette normalt? Har ikke hatt det på andre rifler, og betyr jo at man ikke kan bruke hylsene en gang til hvis man lader selv. Det er riktig det du sier, nemlig at desto fortere jeg tar ladegrep, desto mindre hardt er det de siste millimeterne (men jeg skulle gjerne sett at det ikke er beinhardt selv om man glemmer seg og lader litt forsiktig)
  4. Sakomannen

    Sauer 404

    Noen som veit hvorfor jeg får bulker i hylsehalsen (spesielt mye på Lapua Naturalis) på min 404? Jeg må presse sluttstykket hardt inn den siste millimeteren før jeg beveger hevarmen nedover, og lurer på om hylsehalsen blir presset mot noe i løpskammeret eller noe slikt? Når jeg på jakt kamrer/tar ut en patron flere ganger får den flere bulker, og det ser ikke bra ut (og er irriterende siden ladingen føles hard)...
  5. Sakomannen

    Sauer 404

    Til diskusjonen om mateproblemene: Mine problemer med mating på 404-en er todelt. Den ene oppstår hvis man er borte i magasinet (da subber bolten i magasinet). Dette er lett å gjøre noe med, nemlig å passe på at anlegg ikke trykker inn magasinet, ved lading. Men det virkelige mateproblemet er ikke dette, det er at etter å ha testet 4-5 forskjellige typer ammo, så lugger/stuker alle typene ammo med jevne mellomrom. Teorien min er at magasinet ikke løfter skuddet opp skikkelig og inn i kammeret. Muligens kan det løses med å justere magasinet/utvide leppene på magasinet, men jeg vet sannelig ikke. MEN i dag!! Etter endt våt jaktdag ville ikke forskjeftet av! Måtte til slutt reise til M. Landerø der han bak disken heller ikke fikk det av. Mekanismen som skal dreies 1/4 omdreining føles ok, men forskjeftet slipper ikke låsekassa. Dette er på et 8 uker gammelt våpen, og nå har jeg hørt om dette også fra to andre med samme problem, forskjeftet rikker seg plutselig ikke. Landerø har våpenet inne til justering av mating og for å se om de kan klare å få av forskjeftet også, men dette er forbannet kjedelig.
  6. Sakomannen

    Sauer 404

    Etter tre turer på banen med nye Sauer 404 begynner samme mønster som Jauers problem å tegne seg for meg også. Flere ganger låser sluttstykket seg på veien inn og jeg finner ikke ut om det er sluttstykket som treffer magasinet, eller om leppene på magasinet er så trange at patronen ikke løftes skikkelig opp og inn i kammeret. Noen som har vært borte i dette, og har forslag til løsning?
  7. Sakomannen

    Sauer 404

    Vært 2 ganger på banen/60 skudd med ny sauer 404 classic 6,5 x 55. Førsteinntrykk fra en gjennomsnittlig ivrig jeger/skytter: Positivt: 1: rifla er svært presis allerede fra 1. skudd 2: oppspenneren virker fint og er lettere å dytte opp og ned enn på Blaser 3: avtrykket er meget behagelig og det beste jeg har kjent (har valgt 750 g, synes 550 er i letteste laget til jaktbruk). 4: Selv med den rette tradisjonelle classic-stokken skyter jeg bedre med 404´en enn min Sako med KKC-stokk. Negativt: 1: fikk mitt første klikk i historien på ett av skuddene (håper det er tilfeldig) 2: bolten er tung å presse ned med patron i kammeret (Sakoen er mye smoothere å lade om) 3: hvis man legger inn en patron fra siden (enkeltskudd som ikke er lagt i magasinet) så setter det seg lett fast på vei inn i kammeret. Mulig dette gjelder alle single-stack låsekasser der patronene i magasinet ligger rett over hverandre? Gjelder både når det er patroner og når det ikke er patroner i magasinet. 4: Når magasinet står inne, kan man ytterligere trykke det inn 1 mm, så spretter det 1 mm ut igjen. Jalla følelse. Ingen grunn til at det ikke skal sitte dønn slik som på andre rifler jeg har hatt. Terningkast alt i alt: 4-5.
  8. Sakomannen

    Sakoklubben

    Takk for respons fra Lislearne og Kjetilh Godt å høre at det er flere som har så kort løp som 40 cm, og ikke er bekymret for dårlig presisjon på grunn av så kort løp. Totallengden på børsa er 93 cm, så det er altså lovlig. Jeg har 6,5x55. Jeg har også en A-tec, og den er lett og fin og flott på jakt. Etter 20 skudd er den imidlertid allerede litt "musespist" på lamellene inne i demperen. Jeg kontaktet A-tec og de mente det var normalt at lamellene (tappene) inne i demperen smuldret bort etterhvert som man skøyt. Jeg mente likevel det var alt for mye smuldring etter bare 20 skudd, og de var enige i det og sendte meg to nye ringer som jeg har byttet ut. Flott service fra A-tec, og folk må altså ikke bli forbauset om de åpner demperen etter 50-100 skudd og ser at noe av innmaten er korrodert eller smuldret bort...
  9. Sakomannen

    Sakoklubben

    Flott helstokk "LisleArne" Jeg leverte min orginale Sako 75 til XXL i Oslo for kapping og gjenging til demper. Selgeren på XXL foreslo maks kapping av løpet og jeg fikk børsa tilbake med ca. 40 cm løp. Jeg var overrasket over hvor kort dette ble (skulle nok vært mer bevisst på dette når jeg leverte inn børsa til gjenging) og synes presisjonen ikke har blitt bedre med kort løp og demper. -Noen som har erfaringer med så kort løp til en Sako 75? -Har jeg lov til å bruke rifla til jakt med så kort løp uten demper? -Hvor får man kjøpt nytt løp til en Sako 75 i Oslo-området?
×
×
  • Create New...