Jump to content

StokkAnda

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by StokkAnda

  1. Meget nyttig svar, takk.

     

    Greia er bare at jeg misliker tanken på å kjøpe enda en rifle til rundt 10000 kroner bare etter 2 år. Storviltjakt blir antakelig aktuelt om ikke så alt for lenge.

  2. Hei!

    Er selv 15 år, og skal kjøpe rifle sammen med faren min.

     

    Jeg liker å prøve ut litt forskjellig jakt, og rifla vil bli brukt til blandt annet bever, rev, storfugl, rådyr og senere eventuelt andre hjortedyr.

     

    Jeg oppfatter det slik at kaliber 6,5x55 er den beste løsningen fordi man kan skyte alle arter med det. Noen innvendiger?

     

    Har dere noen tips til gode rifler, helst til under 7000 kroner?

     

    Takk,

    Hilsen StokkAnda.

  3. Kvitte deg med bikkja pga ganske normal oppførsel?! Ikkje bra. Korriger eller skrem den, dette er ganske normalt. Kan jo også vurdere å bruke halsbånd som er laget for å korrigere kjapt, f. eks strøm eller vann?

  4. @Stokkand, beklager at jeg ikke fikk svart deg i går. Jeg var som sagt ute å skøyt i pent vær. En virkelig kjempedag! Mine to kompiser har i tillegg begynt å se etter kurs så de og får tatt jegerprøven. Hadde du en bra dag foran tastaturet? :)

     

    Her diskuterer du bare ekstremt usaklig. Jeg kan jo svare deg; Igår var jeg ute og fisket, vi var heldige og fant et sted med mye fisk. Været var også greit ut på kvelden, og pinnekjøtt om kvelden toppet det hele. To stykker som er med hit til Einvika dykket også, og det skal ha vært suksess. Hva er hakkinga for?

     

    For det første diskuterer vi om jegerprøven er for enkel idag, eventuelt om den er lagt opp på feil måte.

     

    Trådtittelen tilsier at vi snakker om den er for komplisert, der er kjepphøye jegere som har vridd det om til at det skal bli en diskusjon om den er for enkel. Se også mitt nederste sitat, så ser du hva denne tråden egentlig handler om.

     

    TS mener den er for komplisert, vi diskuterer om den er for komplisert, for enkel, for vanskelig eller lagt opp feil.

     

    Ja, denne tråden er 6 tråder lang. Da er det tydeligvis noe interessant ved den. Det at du skal komme og fortelle oss hvor tåpelig dette er mitt i en diskusjon skjønner jeg bare ikke.

     

    At to av disse sidene handler om hvor mange bekkasiner vi har, sier vel kanskje sitt?

     

    Men hvorfor komme og forklare oss hvor idiotisk dette er når vi tydeligvis synes det er interessant? Hva er poenget med det?

  5. Har lest litt igjennom tråden nå, og det som slår meg: Hva er det vi egentlig diskuterer? Et problem som egentlig ikke eksisterer? Slik prøven er nå, så består de som faktisk vil, de andre stryker. At tråden har blitt 6 sider lang på masse tullete argumenter forstår jeg bare ikke.

     

    For meg ser det ut som at det er 3 typer mennesker her inne. Den første gruppen er de som sier prøven er alt for lett, tydeligvis de som har liten tiss (?) og må kompensere for dette med å fortelle hvor lett de tok prøven.

    Den andre gruppen er de som diskuterer for å få dagene til å gå. Det er muligens lite å gjøre på jobb? Problemer hjemme? Denne gruppen leser gjerne ikke hele innlegget de svarer på, men trekker ut litt slik at det kan tolkes feil. Da kan du også være sikker på at de tolker det feil!

     

    Den tredje gruppen (meg) gir egentlig blanke i å rette på ting som faktisk fungerer. Det er nok av andre ting å bruke energien på.

     

    Så til de som skriver og klager i denne tråden, kom dere ut å skyt! Dra med dere en kompis, snakk med venner om jakt og hvor kjekt det er. Blir nå for f*en ikke noe bedre av å sitte å sutre fremfor tastaturet.

     

    For min del skal jeg nå dra å skyte med 2 kompiser som ikke har skutt siden militæret. God søndag!

     

    For det første diskuterer vi om jegerprøven er for enkel idag, eventuelt om den er lagt opp på feil måte.

     

    For det andre er det ikke slik at siden noe fungerer er det ikke rom for forbedringer.

     

    Ja, denne tråden er 6 tråder lang. Da er det tydeligvis noe interessant ved den. Det at du skal komme og fortelle oss hvor tåpelig dette er mitt i en diskusjon skjønner jeg bare ikke.

     

    Man sutrer ikke her fordi man har lite å gjøre, man diskuterer fordi det er interessant.

  6. Stusser litt over at du skriver såpass arrogant uten å lese hva jeg skriver.

     

    Jeg sier at det må bety noe, ikke mer. Jeg er heller ikke fremmed for at jegerprøven må legges opp på en annen måte, men enklere mener jeg ikke at den skal være.

  7. Beklager Stokkanda, men jeg begynner virkelig å mistenke at du rett og slett troller denne tråden.

     

    Du ønsker å innføre tysk modell, beregnet for en nasjon som er viden kjent for å være ekstremt nøye på alt de gjør. På Japansk nivå (der en 5+ er like godt som stryk).

     

    Dette ønsker du å innføre (gjerne strengere) i Norge, en nasjon som minsker veldig på motivasjonsnivået hva angår skole og lærdom.

     

    Enkelte jegere blir jeg aldri klok på :roll:

    Håper virkelig du troller selv?!

     

    Jeg har på aldri vært i nærheten av å antyde at jeg ønsker å innføre en tysk modell.

  8. Men gjør jegerprøven og evnen til og vite hva/hvor/når du kan skyte, deg til en "bedre" våpeneier?

    Selvfølgelig? Når du vet hvordan man skal bruke og håndtere et våpen og får forståelse om hvor kraftfult og potensielt farlig det er, blir du også en "bedre våpeneier".

  9. Når du har bestått jegerprøven har du lov til å anskaffe og bære våpen...?

    Litt ironisk at dette temaet kommer opp i akkurat denne tråden. Du har ikke noe mer anledning til å "bære" våpen med bestått jegerprøve enn uten. Du har lov til å drive jakt med våpen, men når du ikke er i jaktsituasjonen skal våpenet være uladd og i noen tilfelle plassert slik at du ikke lett kan få tak i det. Da har du ikke lov til å "bære" våpenet. Hvis du er i tvil kan du jo titte i våpenloven med forskrift, samt viltloven og utøvelsesforskriften, der disse forholdene er regulert.

     

    Det spørs hva du mener med anledning; Formelt sett eller i praksis? En som eier en hagle har naturligvis "mer anledning" til å ta den i bruk.

     

    Uansett mener jeg med "å bære våpenet" rett og slett å bære våpenet, spesielt i jaktsammenheng. Du har ansvar på flere måter, blandt annet igjennom hvordan du håndterer våpenet og hvordan andre oppfatter deg med våpenet.

  10. Hva med og la den være som den er, så kan vi andre som har bestått den føle oss til en viss grad trygge på at en som hypotetisk sett ikke hadde bestått dagens mens består en enklere prøve slipper og skyte av oss andre hodet så fort han ser toppen på sekken min over en bakketopp fordi det han syntes det ligna på en bever og han har jo lov til og skyte den..

     

    Når det er så mange forskjellige meninger om dette er det jo åpenbart rom for forbedringer, men jeg er enig. Trygghet for oss andre er jo også et viktig argument...

  11. Jegerprøven trenger ikke bli vanskeligere, det er ikke nødvendig å lage unødige stengsler for deltakelse på jakt. I forhold til antallet jegere i befolkningen og hvor mye det jaktes, er det da lite problemer med vådeskudd eller felling av feil dyr i Norge. Det sier vel noe om kvaliteten på de jegerne som kreker seg ut i skogen i alle fall.

     

    Å lage spøkelseshistorier om alle som får "retten til å bære livsfarlige våpen" syns jeg blir lite konstruktivt. I Norge er det ingen som får en slik rett - man har lov til å ta med våpen på lovlig jakt eller på skytebanen (evt. til børsemakeren når man har stelt seg riktig ille), og det er det. "Bæretillatelse" eksisterer ikke som et praktisk begrep her til lands, og har for øvrig lite å gjøre med om jegerprøven er lett eller vanskelig.

     

    Da er det vel bare et spørsmål om man skal kalle det unøde hindringer eller ikke. Og nei, naturligvis har det ikke lite med hvor vanskelig jegerprøven er.

     

    Når du består jegerprøven har du plutselig lov til å erverve våpen, og dermed har du også et enormt ansvar. Resten av det du skriver skjønner jeg helt ærlig ikke noen ting av, hva mener du med at "bæretillatelse ikke eksisterer som et praktisk begrep"? Når du har bestått jegerprøven har du lov til å anskaffe og bære våpen...?

  12. Det er ikke det samme. Ved å bestå jegerprøven får du retten til å bære livsfarlige våpen.

     

    Om noen absolutt ønsker seg "livsfarlige våpen" så er det en (teoretisk enklere) annen måte å anskaffe disse.

    Bli medlem i en pistolklubb, da kan man til og med kjøpe enda mer skumle og "farligere våpen" da disse er mye lettere å peke rundt omkring ;-)

     

    Eneste kravet der er 6mnd aktivitet sammen med et sikkerhetskurs som inneholder 10-15 "Donald-spørsmål"

     

    For å ta det enda mer på spissen, om noen absolutt ønsker seg en "gunner" så skaffer folk seg en "gunner".

     

    Øh, skjønner ikke helt hvor du vil hen. Virker som om du misforsto meg; Jeg mener ikke at man tar jegerprøven fordi man vil anskaffe seg våpen, men faktum er at du lovlig kan eie et når du har bestått jegerprøven.

  13. amatør:

    16-åringen jeg nevnte litt lenger opp, er interessert. Det er ikke slik at faren hans eller jeg maser for å få ham på sporet. Men etter at han har strøket to ganger, virker han å ha resignert.

     

    Igjen, hvis man virkelig leser seg opp består man. Hva mener du at man burde gjøre?

  14. @ amatør: Jeg har dykkerlappen. Tok det for å se om det var noe for meg, dykket noen ganger og så ble det ikke mer. Var ikke noe for meg rett og slett. Det må da være lov, også for 16 åringer som lurer på om jakt er noe for dem?

     

    Det er ikke det samme. Ved å bestå jegerprøven får du retten til å bære livsfarlige våpen. Hvis du skal vurdere om jakt er noe for deg blir du med på jakt, leser igjennom boken - egentlig hva som helst. Men man kan ikke ta hensyn til at et fåtall bare tar prøven fordi de kanskje skal jakte...

×
×
  • Create New...