Jump to content

jaktplussfiske

Members
  • Posts

    225
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jaktplussfiske

  1. Hei, litt sent men. Slik du beskriver det så høres det ut til å være driveren på din pc som er problemet.
    Det trengs en usb driver for "kabelen", da den inneholder en usb til rs232 converter.
    Uten en fungerende driver så vil det stoppe opp.
    Er Driveren i orden, så har du feil com port satt i programvaren, i forhold til hva driveren automagisk satte for "kabelen".
    Se her for hvordan sjekke hvilken com port "kabelen" står til.
    https://www.fugawi.com/knowledge_base/document/FF12906

    I programvaren må du velge samme com port under Communication, alt etter programvare, så let litt.

    Edit: Glemte link

  2. Bruker ikke steketermometer, men en gang iblant blir det souse vide. Enten en kjapp bruning på hver side og så i vakumpose, eller rett i vakumpose. Førstnevnte har så langt gitt best smak.

    Er det i utgangspunktet mørt kjøtt, så en 45-60 min i vannbad, er det mindre mørt, så opptil det dobbelte for biff.

     

    Sjyen fra posen blir da brukt i fløtesaus. Sous vide kan anbefales hvis man ønsker å utvide smaksopplevelsen

    🍖😉

     

    Edit: Biffen må brunes etter sous vide selv om den ble kjapt brunet først, første bruning får frem umami smaker? Det er ihvertfall, en stor opplevelse når det blir bra.

  3. Har ikke testet denne, men teknologien bak er såpass moden, at jeg ser ingen større problemer med dette. Men største nytten er vel for såkalte 2 veis baner, hvor en måler og en skyter. Skulle det fungert bedre, så ville jeg hatt mulighet for å legge inn flere punkter. Så kunne man målt og lagt inn, og hatt forhånds målte punkter, for flere avstander.

  4. Samme problemet, bruker nå Ulest som er standard aktivitet's strøm. Egendefinerte begynte å fungere delvis i dag. Ellers har de vært helt stopp, og ingen treff.

    Etter jeg begynte å bruke Ulest strømmen, så tok jeg en Merk alt som lest. Mulig det hjalp noe på egendefinert strøm, men har ikke fått testet det så mye enda.

  5. Her er link til en komplett oppskrift jeg la i en annen tråd. Du kan jo vurdere den. Tipper du får godkjent, ville ikke brukt den på svigermor, da blir du ikke kvitt henne...

     

    • Thanks 1
  6. Steking i leirgryte eller tjælknøl, er det jeg pleier å gjøre med kjøtt med sener og div i. Sous vide fungerer og veldig bra, men ikke gjort det på elg enda.

    Leirgryte er det beste jeg har prøvd på elg så langt, mye bedre enn pose. Hinner og sener løser seg opp med lav temperatur over tid.

    Men har aldri prøvd nakke i leirgryte, bestandig laget sodd av den, med løksaus til. Da med ben, stykket opp i biter.

    • Like 1
  7. Elg i leirgryte - min beste elgopplevelse. 

     

    Til ca 1kg kjøtt

     

    1 flaske, 0.33, med øl, gjerne mørkt

    1 dl Solbærsaft

    1 dl Soyasaus

    1 ts Timian

    10 Einebær

    1/2 ts Helpepper

    1 løk

    1-2 Gulrøtter i biter

    1/2-1 buljong i terning

    2 hvitløk

     

    Husk å 'vanne' leirgryten på forhånd.

    Stekes på svak varme (140ish°)  i 3-4 timer. 

    Ta ut kjøttet. 

    Sil sjy. 

     

    Saus av alt eller deler av sjy'en, tilsett sjy i fløten, tykne med maizenna, smak til med pepper/salt.

    1 pk fløte er nok til 1kg kjøtt, med sjy blir det omtrent 1l saus, men smak til som du liker det. 

    Du får sannsynligvis sjy til overs.

    Husk å sil sjyen. 

     

    Sausen blir som dessert, det søte i solbærsaften, samt all smaken fra sjy'en. 

     

    Server med poteter eller ris, kok gjerne gulrøtter også, alt etter hva du foretrekker. Dette er festmiddag med stor F. 

     

    PS Stusser du på øl og solbærsaft samt soyasaus, så har du vel min reaksjon første gang... Men bare slapp av, jekk deg en øl mens dette gjør seg selv i ovnen.

     

    Redigert litt, endret saus til sjy en plass. Lagt til siling av sjy'en. 

  8. Mye som kommer frem her som er bra. 

     

    Men ser man bort fra person, fordi politi eller ei, alle kan gjøre feil, det viktigste er i mine øyne hvordan de nå tar tak i dette. 

     

    1. Hva blir utfallet i akkurat denne saken?  (For  min del kan han godt fortsette å beholde våpnene, hvis det totalt sett er innenfor det han har lov til/søkt på)

    2. Uansett hva de lander på i denne saken, så må de avslutte denne praksisen, og senere enten auksjonere bort våpnene, gi de bort til museum, eller destruere de, det er tross alt noe som heter likhet for loven) 

     

    Feil er helt åpenbart begått, rett opp i det, gå så videre. Men de må lære av det, og vise at de kan rydde etter seg, for det har med vår tillit til politiet å gjøre!

  9. @Cruiser, helt enig i det du sier om jegere og vådeskudd. Men er ikke sammenlignbart uten videre. Jegere kommer jammen ofte nok i avisene når sånt skjer. Ille er det uansett.

     

    Det jeg påpeker er at det er ikke akseptabelt, og det gjelder selvfølgelig jegere og. 

     

    Poltiet skal uansett ferdes andre steder enn jegere, med skarpladd våpen. De skal være mer profesjonelle, ja jeg forventer og egentlig krever det! Det har med tillit å gjøre... Og det er vel i bunn og grunn det diskusjonen her handler om, at ikke alle har den tilliten til politiet som de helst skulle hatt. 

  10. @arsenal Jeg tenkte egentlig ikke å engasjere meg i denne diskusjonen, men hva tenker du om dette i sammenheng med alle vådeskuddene? Jeg er ikke veldig beroliget ihvertfall, vet ikke hvem jeg er mest skeptisk til hvis det begynner å smelle, politiet eller terrorister/skurker. Men klarer de å få mer ressurser til trening og får bedre kontroll på sine våpen, så har jeg ikke mye imot det, bare litt. Ikke en veldig bra utvikling akkurat...  

     

  11. Til TS, ved all jakt med rifle må man sørge for å ha bakgrunn som om gjennomskyting vil skje. Uansett kuletype. 

     

    Til de som som har så store problemer med homogene kuler, jeg antar utifra hvordan dere ordlegger dere, at egne erfaringer ikke er tilstede. Virker å være vel mye følelser involvert.. 

     

    Mine erfaringer er foreløpig bare 3 dyr, men jeg kommer kun til å bruke homogene kuler på hjortevilt. Kulene åpner opp og har konsekvent oppførsel, lager de hullene de skal, mindre kjøttødeleggelse. At rekyl er mindre og kulebanen flatere er ren bonus, og ikke grunnen til at jeg begynte å bruke de. Brukte oryx før, men går ikke tilbake.

     

    Vil noen bruke bly og tyngre kuler, kjør på. Faren for gjennomskyting og eventuelle rikosjetter er der uansett materiale i kulen..

     

    Sjokkeffekten Castor beskriver er ikke mulig å oppnå på samme måte i elg. Men man kan komme nær ved rett skuddplassering. Har jeg mulighet for det plasserer jeg skuddet slik. Det blir da nær toppen av ringen under oppskyting. Upåklagelig effekt både med bly og homogene kuler. Så jeg våger påstanden at uansett kulevalg,  er plassering den viktigste faktoren. Ikke fart, tyngde eller materiale i kulen. 

     

     

    • Thanks 1
×
×
  • Create New...