Jump to content

lamus

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lamus's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. er det ikke slik at en av forutsetningene for å gjennomføre kurset er: *eie egnet våpen iht. reglemagnet (våpen skal være registrert på kursdeltaker) *rigg til formålet *minimum 4 magasiner, hvorpå minst ett av disse må ha minimum 15 skudds kapasitet vil huske det var noe i den leia når jeg leste meg gjennom regelverket.
  2. Kan gi deg et godt tips i denne saken (har selv en Mini 14 det er brukt litt mer enn det som er sunt av penger på....) med demper er vernemaske en forutsetning! får hele trynet og øra full i kruttslam! og til aktiv skyting er brems en absolutt mye bedre løsning (bortsett fra inni sat.. så mye bråk) blir voldsom forskjell i våpenbalanse av å bare kline på en Atec CMM4, men denne smelter så fint at det nesten er verdt det... ser for meg at rifla blir uforholdsmessig framtung med Ase Utra stål demperen.
  3. akkurat fått go' rifla tilbake fra børsemaker. er vel sånn ca 99% prosent ferdig og mangler bare det nye underbeslaget. det vil si helt til havesyken tikker inn og krever en spiralfutet Krieger pipe ! ble selv djevlesk fornøyd med alt annet enn prisen for herligheten, men pytt pytt... skulle kline til med et par skrytebilder, men oppdaget til min store forskrekkelse at dette tydeligvis var en oppgave jeg ikke var skodd for evt. et par hakk for tilbakestående... kan noen være så snill at de forbarmer seg over en stakkar og gir kjapp (men enkel) innstruks på hvordan i sinnsyke sat.. jeg kan få lagt ut bilder?! og ja, jeg har prøvd å trykke på symbolet IMG, både med musa, tastaturet, til og med direkte på skjermen, uten at min hederlige innsats ser ut til å imponere PC'n!
  4. Fikk tak i et Troy MCS chassis til Ruger'n. Ser at det verser mange teorier på om dette er lovlig. Jeg har ervervet meg våpenet på grunnlag av jakt bruk. Vil jeg da ha lov å oppbevare våpenet i chassiset, innlåst i skap ? Eller må jeg demontere etter hver gang jeg har trent ?
  5. takker for svar! for bare se hvordan det går når herligheten ankommer tollen.
  6. skal importere et våpen fra England. ringte mitt lokale Lennsmannskontor for litt veiledning... Fikk beskjed om at de ikke hadde vært borti denne problemstillingen før. sjekket på politi.no , men stod ikke noe der ang. import av våpen for privatpersoner. ringte til tollvesnet for å finne ut hvordan dette vill fungere når våpenet skal fortolles og fikk til tilsvar at transportør som var ansvarlig for fortolling måtte få kopi av innvilget tillatelse. i lovteksten står det om jeg ikke husker helt feil at selger skal sende inn blå-delen av innvilget våpensøknad. hvordan skal dette løses når søknaden er på norsk og selger er engelsk ?
  7. har funnet leverandør i USA som produserer hand guard med picatinny/weawer løsning. ser nokså hårete ut, men står beskrevet at de kun kan brukes med std. Ø-pipe... noen som har vært borti dette ? eller vet om dette lar seg modifisere til å passe med pipe Ø.850" ? link : http://ultimak.com/pic42.htm
  8. blokka var skremmende enkel å bestille! var bare å sende epost til Carl på ASI. eneste var at de måtte splitte ordren, kunne ikke eksportere om verdien på hver forsendelse oversteg 100 $.
  9. ser så smått ut som om ting begynner å løsne! akkurat fått bekreftelse fra ASI, gassblokk på tur over fjorden, magasiner ligger til fortolling og ting er egentlig bare vellstand! ble tipset om å bruke Ing. Ragnar Hansen på ny pipe, (rustfri Ø .850") men sliter litt med å få tak i ASE Utra demper. Schou var ikke så hissig på å besvare kjøps forespørsel... noen av dere som har ramlet over sluttstykker som er lettere enn orginale ? ser at det er en her på kammeret som har letta sitt, men dette er noe som er en liten smule utenfor mitt kompetansefelt... finner heller ingen brukbare avtrekkere å klinke på mini'n. rifla skal stort sett bare brukes med demper på og er det i den sammenhengen noen som har funnet ut hvor mye "ekstra" porting pipa skal ha ? registrer at med A-tec demperen påmontert, fyker hylsa sån ca enmillionmilliard meter!
  10. hei. har en mini 14 som skal bygges om og jeg har følgende planer som jeg ikke har løsning på: -tung pipe, men vil ikke bruke typ Shilen pipe med fresing av løpet for bruk av org. gassblokk - trenger da å finne meg ny gassblokk, sånn at jeg kan ha gjennomgående løpsprofil. Er det noen som har vært bori leverandør på slik gassblokk ? Lurer også på å bytte sluttstykket hvis det finnes noe som ikke er så slarkete som org. men har ikke funnet noen produsent av dette ennå... Nytt avtrekk - etter uheldig møte med byggsag, kan jeg ikke ha lavere avtrekksvekt enn ca 700 gram pga. nedsatt følighet i pekefinger... - noen som har erfaring med hva som er bra/ikke bra ? takker og bukker for alle svar. Mvh. Lars Musum
  11. Hei! Fersk (helt grønn...) i gamet "dynamisk sportsskyting" og ønsker kontakt med noen i Nord-Norge som driver med DS. lurer på hvor det foregår skyting/trening og hittil ser ut som om jeg må ned til Norland for å skyte... Jeg bor selv i Troms, Nordreisa. bygger om en Mini 14 og håper å være klar ila våren/tidlig sommeren. Tilbakemeldinger blir satt stor pris på! Mvh. Lars Musum
  12. Har gjennomført relativt massiv ombygg av M98. MEN mangler løsning for å modifisere til løse magasiner. Skulle kjøpe fra CDI i USA, slik at jeg kunne bruke AI magasiner, men dette har Homeland Sequerety satt en ffektiv stopper for... Er det noen som vet hvor jeg kan finne god løsning til M98?
  13. hei. Har en remington 700 BDL .222 som jeg har tenkt å bytte stokk på (Houge Overmold). sjekket også priser på underbeslag/magasin brønn, men prisene på disse gjorde at tårekanalene måtte jobbe i høygir... fant dette laaaangt rimeligere fra USA. det jeg lurer på er: for å bytte fra .222 til .223, er det nok å bytte løp eller må det byttes sluttstykke også ? vil bytte til .223 pga tilgang og pris på ammo, da jeg ikke lader selv (mag-løsninger var heller ikke å finne til .222) Mvh Lars
×
×
  • Create New...