Jump to content

kjeleh

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kjeleh

  1. takker for svar,det ser jo unektelig bra ut )
  2. Jeg har fått ett tilbud om jakt på Tingvoll fra høsten 2012 og lurer på hva som kan forventes av dyr i området der. Har hørt noen si det er veldig bra der og noen igjen sier middels bestand, det samme gjelder slaktevekter og kjønnsfordeling. Forventer jo ikke at noen av dere er spåmenn og kan si eksakt hva som skal skje til høsten,men ville vært flott om noen med erfaring fra området kunne si om det er og anbefale en avtale i dette området som etter hva jeg forstår ligger ganske langt ute der og helt nede ved sjøen.
  3. Hei. Om det er noen trøst så hadde jeg det samme problemet for noen år siden med en drever hanne!!!! Og som de fleste vet er ikke drever noen rase som ikke jager ) Den ble til slutt nesten gitt opp av alle oss som var vant med alt annet fra drevere. Men etter drøye 2 års alder og maaaange turer i skogen ble det plutselig full los en dag... og etter det ble dette en v de bedre hunder jeg har hatt... god på sporing og jakt, tok førstepremie på drevprøve og ble felt riktig menge rådyr for ham, hele 4 dyr i forskjellige loser en og samme dag til og med, alle losene på mer enn 30 minutter ) Ikke gi opp, men kaskje spore etter i ferske spor på snø for og styrke interessen og så se hva som skjer deretter... kan jo være det som skal til på denne, men enda tidlig ig tro at dette ikke kan bli god jakthund. lykke til og godt nytt år )
  4. tusen takk for svar, ser ut for at emnet som jakthund er godt og ikke noe frnske chaplinben på denne:) vil gjerne gjøre ting riktig ut fra rasens målsetning og har veldig lyst til og sjekke en prøve neste høst om utviklingen fortsetter som den startet. Ble faktisk noen loser, riktignok litt korte, men veldug bra hund i skogen. Hunden fikk også lov og oppleve skudd og fall uten at det var nerver i det hele tatt og reagerte positvit på fallet. Moro!!! og mer skal det bli )
  5. Tenkte jeg bare ville gi en liten advarsel om at det på ali express og alibaba.com finnes en del svindlere som alle krever betaling på forskudd og ikke godtar betaling via annet enn western union. disse ville jeg ikke ha benyttet. har prøvd og tapt to ganger, western union leverte blant annet ut penger til en med feil id/navn i forhold til hva som ble beskrevet i avtalen og de nekter for at de har gjort noen feil så pengene er tapt. forlang escrow eller paypal som ser ut for de sikreste betalingsmetoder på de sidene så er sjansene for svindel vesentlig mindre.
  6. Hei. Er relativ fersk som eier av pbgv og er meget fornøyd etter en høst med lovende unghund, og er faktisk kommet i skade for og si til noen kamerater at dette er min drømmehund ) Lurer på om noen har noen gode råd om valg av hannhund til ett kull på denne tispa når tiden er inne, hva jeg bør se etter spesielt på denne rasen eller om det ikke er noe rasetypiske feil jeg behøver være redd for? Ønsker jo ett best mulig resultat av en parring og er derfor åpen for alle gode råd og tips. Hunden er ennå for ung, men bedre og være for tidlig ute enn og sitte der med dårlig tid og ta feil valg. Hva er foreksempel ett snittkull for basset? slik generell innfo er jeg også takknemlig for. Ta gjerne kontakt via pm om det er ønskelig. åpen for all hjelp og gode råd. Har hatt drevere tidligere og hatt kull der som ble meget bra og er derfor ikke helt grønn når det gjelder det og ha hunder med hvalpekull, men vil gjerne ha raseråd om det kan gjøre ting tryggere og bedre.
  7. Gratulere med valget. Jeg har stor forståelse for valget og støtter dine meninger fullt ut. Ville bare si at det er mye godt i drever også selv om jeg har valgt som du, veldig mye av samme grunner, og er kjempefornøyd. Jeg er av den mening at om en sitter med en rase må en også kunne se de gode sidene hos andre raser og ikke sverte noen raser bare for og forsvare sitt valg.Dette var min grunn til og svare deg og fortelle at dreveren ikke er noe dårlig valg for den som ønsker en god jakt- og famile-hund. Den fungerer utmerket som begge deler. Men er fortsatt veldig sikker på at for meg var valget av hund helt riktig denne gangen ) Lykke til med hunden og håper du opplever det samme som meg, at den er topp i huset og svært morsom og gå til skogs med. Min erfaring med søket er at det kommer om du bare har tid til og la hunden bli trygg på at du ikke forlater den i skogen. Min hund elsker skogen, er tøff i terrenget og elsker en god rådyrfot )
  8. hei ketil a Jeg har hatt flere drevere og også levert noen få hvalpekull og alle de jeg har hatt og levert har vært topp som familie og jakthunder. Har alikevel nå etter noen år uten hund kjøpt meg en basset og er meget fornøyd med den. topp som familiehund og tegner bra i skogen. Om ditt terreng tilsier drever og spørsmålet kun er om hvordan den fungerer i familien hadde ikke jeg vært i tvil, kjøp deg en drever. Men sjekk at du får en fra sosiale og gode linjer som det finnes svært mange gode av, jakthund får du nesten garantert uansett ) Jeg ønsket meg en familiehund med noe kortere lostid enn drever,derfor ble det basset og dette har vist seg og være korrekt for meg, men for deg ser det ut for at drever passer bedre. Ikke vær redd for og prøve den,ta den inn i hus og stell den som familiemedlem så får du ett nytt familiemedlem du kommer til og bli glad i og veldig fornøyd med. Som jakthund er det ikke mange som slår drever
  9. takker for flott innfo om rasen. Jeg har selv nå en tispe P B G V,1 år nå, og er gammel dreverentusiast. Har ALDRI hatt flottere hund i hus, sosial og snill, fungerer som en trygg og god hund i skogen, men ikke så kjapp til og bli god drevhund som de drevere jeg har hatt. Men har i høst hatt flere loser av kortere varighet og også vært så heldig at hunden har fått komme på fall Vil uten videre anbefale alle som er i tvil om basset er en rase for dem si at om ikke losene på over 2 timer eller tidlig jakt er det viktigste, kjøp en basset!!! Familiehund til tusen, snill og god med egen vilje med god aksept for dressur. Min drømmehund til nå Tiden vil vise om dette også blir min drømmehund i skogen under jakt, men hittil er det intet som tyder på noe annet.
×
×
  • Create New...