Jump to content

AudunJ

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AudunJ

  1. Folk som lurer på om de skulle velge en .270 eller en 30-06, burde først og fremst vurdere en .280 Remington, tror jeg.
  2. I en Tikka 695 jeg hadde før, fikk jeg klikk med en del patroner der jeg hadde satt hettene for dypt. Det kan sikkert skje med Blaser også. Tennstempelfjæren er jo ikke veldig kraftig akkurat. Har også fått et klikk med min helt nye Blaser. Vet ikke hva det skyldes. Patronen smalt på annet forsøk. Vet ikke hva grunnen kan ha vært. Litt kjipt, det der.
  3. AudunJ

    .338x57?

    Jeg synes det høres ut som en god idé. En mulighet jeg har tenkt på, men som jeg ikke vet om noen har forsøkt, er 8mm-08. Jeg tror det hadde vært en idé bla. i halvautovåpen i land som ikke får bruke militærkalibre til jakt. Det som imidlertid finnes, er jo .338 Federal, som også er basert på .308-hylsa.
  4. Jeg har nylig kjøpt en Blaser R93, og er uten videre enig i alt det positive som sies om dette våpenet. Alt i alt tror jeg det er den beste jaktriflen på markedet. Men det finnes likevel minst en ulempe med Blaser: magasinet. Det er litt klønete, og tar bare tre skudd. Dette innebærer et distraherende moment hvis du skal skyte jaktfelt el. Da må du først lade med fire skudd (ett i løpet), skyte disse, og så lade den siste patronen. Evt. lade magasinet først med tre og så to patroner. Ulempen er ikke stor, ettersom du har et hav av tid på jaktfelt. Problemet er på et vis løst med R8, men jeg vil ikke ha et løst magasin med avtrekkermekanisme på.
×
×
  • Create New...